Italie krokusvakantie ervaringen aldaar ivm geen booster hebben van 12-18 jarigen

Ben gewoon benieuwd naar de ervaringen in Italie tijdens krokusvakantie mbt jongeren 12-18 zonder booster?

Geen ervaringen nog?

voor België begint dit weekend pas de krokusvakantie

Ben wel benieuwd. Mijn zoon gaat 1/4 naar Italië met school en ook ben zijn booster nog niet gaan halen. Zou het dan nog nodig zijn? Wij wachten nog een beetje af.

Wij zijn net terug uit het
DolomitiSuperski gebied. Bij aankoop van de skipas werd gevraagd of de kinderen boven de 12 een geldige QR code hadden. Iedere dag moest deze QR weer aan hun skipas worden gekoppeld. In de restaurantjes werden mijn zoons van 17 en 15 goed op de QR code gecontroleerd ( als ze binnen gingen zitten ) . Hun vaccinatie liep precies voor de vakantie af en dus hebben ze n.a.v. dit forum hun booster toch gehaald (Duitsland). Ze hadden geen zin om zich om de paar dagen te laten testen … en ondanks de stress vooraf ( bijna ongeboekt naar Frankrijk ) hebben wij een heerlijke week achter de rug.

Ook wij zijn onderweg terug uit Selva. Je moet dagelijks je QR code koppelen aan je skipas. Met de DolomitiSuperski app is dat een klusje van een paar seconden. Maar de naam en geboortedatum moeten wel overeenkomen met de gegevens op de skipas. Dus daar glip je niet zomaar tussendoor. Ook de accommodatie controleerde de QR codes.

Daarnaast wordt er bij de liften met gesloten cabines behoorlijk streng gecontroleerd op FFP2 maskers. Vaak door het liftpersoneel, soms door de Carabinieri.

In de restaurants op de pistes hebben wij nooit controle gehad. Als je op skischoenen binnenkomt is alles ok. Bij restaurants die ook op andere manieren bereikbaar zijn wordt wel gecontroleerd.

Verder buiten de pistes weinig sneeuw, maar op de pistes alles prachtig! Dus als je je zaken geregeld hebt (ook onze tieners hebben booster uit Duitsland) dan is het gewoon fantastisch. Heerlijk dat het weer kan.

Aanvulling op Jellevk.
Omdat de restaurants weten dat je , als je met skikleding binnenkomt, een skipas hebt die gekoppeld is met een werkende greenpass, vraagt het restaurant niet naar je qrcode. In de restaurants waar ook wandelaars of langlaufers komen, wordt wel naar de qrcode gevraagd. Eigenlijk geeft dus de greenpass die gekoppeld is aan je skipas ( anders kun je de skipas immers niet gebruiken) ook toegang tot restaurants.

Xx10

Zit momenteel in Breuil-Cervinia.

Geen qr code bij aankoop skipas
In restaurants wordt nergens om gevraagd
Officieel moet je qr hebben bij gondels, in de praktijk geen controle
Mondkapjes niet verplicht in stoeltjesliften
Wel in gondels, hoeft echter geen ffp te zijn

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Afgelopen week in Livigno geweest en daar is niets gevraagd bij de aankoop van de skipassen.

Restaurants die wij de hele week bezocht hebben daar werd gevraagd naar de QR code.

FFP2 kapjes verplicht in de gesloten gondels, rest niet.

Het gezin had allemaal een Booster en het Hotel gaf aan dat de 6 mnd regel voor Livigno is niet geld dit is 9 mnd.

Groeten, Harald

Plaats een reactie