3680 bergreddingen en 201 mensen om het leven deze winter in Zwitserland

3680 bergreddingen in de Zwitserse Alpen - nieuw jaarrecord

Vorig jaar waren er meer bergreddingen dan ooit tevoren. Reden: Veel sneeuwval in de eerste maanden.

In de Zwitserse bergen kwamen vorig jaar 3.680 bergbeklimmers in de problemen, kregen ze een ongeluk of moesten ze gered worden. Dat is meer dan ooit tevoren, vooral in de sneeuwsport. In totaal kwamen 201 mensen om het leven.

Ondanks of juist dankzij de coronapandemie bleven vorig jaar veel mensen in de bergen, aldus de Zwitserse Alpenclub (SAC). Omdat er de eerste maanden ook veel sneeuw lag, deden veel mensen aan sneeuwsport.

Dit kwam ook tot uiting in de ongevallen en calamiteiten: bij toerskiën, off-piste skiën en sneeuwschoenwandelen raakten meer mensen in een noodgeval of hadden een ongeluk dan ooit tevoren. Ook waren er meer lawine-ongelukken dan in het voorgaande jaar.

Bij zomerse bergsportactiviteiten daarentegen bleef het aantal calamiteiten en ongevallen binnen de marge van het meerjarige gemiddelde. 131 klassieke bergbeklimmers hadden dodelijke ongevallen. Het aandeel buitenlandse slachtoffers lag rond de 20 procent, 10 procentpunten lager dan in anderen.

Bron: www.srf.ch

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 30 mrt 2022 15:23

@Hansk Als je het hebt over de Covid winter van vorig seizoen, dan dien je dit even aan te passen in de titel die nu spreekt over ‘deze winter’

Plaats een reactie