hoe is de sneeuw in de meivakantie

Dit onderwerp gaat over de bestemming Val Thorens

Hallo allemaal,
Wij zijn aan het kijken of we de 2e week van de meivakantie ( de eerste week van mei) nog een weekje naar Val Thorens kunnen gaan.
Weet iemand hoe de temperaturen daar zijn en hoe de sneeuwcondities dan zijn?
is het nog goed te doen of vooral slechte sneeuw?
Alvast bedankt.

Kun je nu nog niets over zeggen, maar reken op papsneeuw. Als het in de avond koude genoeg is geweest, heb je in de ochtend betonharde pistes. Met heel veel geluk nog wat verse sneeuw (heb in Ischgl op 1 mei nog eens een poederdag gehad).

Afgelopen weekend hebben ze nog wel een mooie laag verse sneeuw gehad, dus je weet maar nooit.

Op dit moment zijn de omstandigheden in Val Tho prima, er komt vandaag nog 20cm verse sneeuw bij op 2000m.
Het kan waaien, het kan regenen en sneeuwen daar valt niets over te zeggen, maar over de sneeuw hoef je je geen zorgen te maken. er ligt genoeg. Hoogstens zijn de zuidhellingen (Plein Sud) en de piste naar Virage de Caron in de middag zacht.

bon ski

meerdere keren naar de Dutchweek geweest, je kan inderdaad alle omstandigheden hebben (zelfs regen). Alsnog echt een leuke week om het seizoen af te sluiten!

ik ga al sinds 2001 met snowtime (nu travelski) naar de dutchweek. en heb slechts 1 keer gehad dat de sneeuw echt slecht was (vooral weinig). en zelfs toen een geweldige week gehad en lekker kunnen skiën /boarden. ook hebben we regelmatig poedersneeuw gehad. Dus om de sneeuw hoef je je niet druk te maken.
je kan zelfs op 1 lange afdaling meerdere sneeuwsoorten tegen komen van ijzig/poeder/strakke pistes en slush. dus je leert goed met de verschillende sneeuwcondities om te gaan.

From a galaxy far far away.............

Plaats een reactie