Snowboardles Maria Alm

Dit onderwerp gaat over de bestemming Hochkönig

Wij verblijven in de voorjaarsvakantie van 2024 in Saalfelden, op korte afstand van Maria Alm. Heeft iemand ervaring met snowboardles voor 14-jarigen in Maria Alm? Welke skischool? Dochter heeft in NL al wat lessen gehad, ik denk dat ze niet op niveau beginner zit, maar het niveau net daarboven.

We hebben een lichte voorkeur voor les op de A berg (volgens mij kunnen we daarvandaan makkelijker het gebied in nadat we onze dochter hebben afgezet bij haar les).

Wie kent de situatie en de skischolen daar ter plekke en kan ff meedenken?

*bericht bewerkt door t@sje op 28 jun 2023 15:16

Wij hebben zelf een appartement in Maria Alm en onze Duitse buurjongen geeft in de vakanties les bij https://www.skischule-mariaalm.at/nl/snowboard/

De lessen zijn op de Aberg, maar als je iets anders zou vinden voor op de Natrun is dat prima qua verbinding het gebied in naar de Aberg. Namelijk vanaf Tom’s Almhutte (Natrun) de andere kant van de berg naar beneden naar de aansluiting met de Aberg.

Hier alvast tbv een beetje voorpret: http://www.edertom.com/

Hier alvast tbv een beetje voorpret: http://www.edertom.com/

Pedro187 op 28 jun 2023 18:42

Woow dat ziet er mooi uit daar binnen.

Ribbels, ribbels en nog eens ribbels....

Gaan jullie met de skibus van Saalfelden naar Maria Alm of met de auto? bij de laatste zou ik dan sowieso klein stukje doorrijden en bij Abergbahn parkeren. In het dorp bij Natrun is niet heel veel parkeerplaats. Naar Tom kun je altijd even heen met de Sonnbergbahn omhoog, maar er zijn nog meer mooie hutten om te gaan eten op de Königstour hoor.
Vanuit Saalfelden kun je er ook nog voor kiezen om naar Leogang te rijden, skigebied Saalbach/Hinterglemm en richting Fieberbrunn.

Dienten Die Alte schule

Laat dit filmpje maar aan je dochter zien. Het is een mooi (en gemakkelijk) gebied om te snowboarden. Zoals Elly aangeeft bij de Abergbahn parkeren en dan kan je rondom je dochter blijven skiën of verder het gebied ingaan (en later op de Aberg weer afspreken). Snowboardles is vaak rondom de Tisschler Hutte op de Aberg zie ;https://www.hochkoenig.at/en/infrastructure/maria-alm-tischlerhuette.html

filmpje voor je dochter:)

*bericht bewerkt door Gerjon op 29 jun 2023 14:30

Plaats een reactie