Aanschaf nieuw snowboard bij snowworld

Hoi allemaal
Ik snowboard nu zo een 5 jaar. Ben beetje gemiddeld denk ik. Nooit echt goed les gehad dus qua techniek ben ik niet top. De meeste van ons zijn skiers dus we gaan vaak gewoon lekker door skien en boarden. Klein gedeelte is maar offpiste. park doen we niet veel.
Ik heb destijds toen ik begon de burton hate maat 57 gekocht met k2 ryker schoenen. Op advies van de winkel. volgens mij een vrij flexibel boardje. Hij is gemakkelijk met een bocht maken. Enkel op snelheid ga ik na een tijdje op mijn plaat en snelheid in een bocht soms denk je dat je weg glijd. Hij gaat wel heel soepel in bochten stuurt makkelijk in, hij board heel lekker alleen op snelheid niet. schoenen hebben nooit lekker gezeten. wat een pijn. daarna nog superfeet blauw zooltje gehad van die zaak, hielp ook niet.

Ik wil dus een nieuw board zodat ik ik achter mijn ski vrienden aan kan maar hij moet wel iets van foutjes toe staan omdat ik geen pro ben.
Ik ben 1,76m en ongeveer 80-85 kilo denk ik . beetje bierbuikie

Ik wil ook gelijk de burton step on kopen. ik dacht zelf aan de photon schoen en genisis of reflex 2.0 binding . maar gaat vooral om het board advies maar alles in meegenomen.

Wat raden jullie aan?

camber, flat, ik zelf heb echt geen idee? Allmountain?

Ik wil eigenlijk naar snowworld dan kan je een paar boards testen als je er uiteindelijk 1 koopt.
Maar altijd lekker als ik al wat informatie hebben uit ervaring van mensen hier. Winkel weet soms ook niet alles.

Ik hoor het graag alle info is welkom

Ik wil trouwens wel een pro worden. nog wat lesjes nemen. Naja pro is overdreven maar dat ik gewoon goed ben lekker volgas met mn vrienden van die piste af sjeezen.

Hier nog een foto van mijn board met specs

null

Ik zou qua schoenen zeggen: ga veel passen en koop wat echt lekker zit. Als dat met burton step-on kan prima, maar als die schoenen niet lekker zitten, kun je beter toch zoeken naar wat anders.

Qua boards: ik had in een ander topic al aan dat er testevents aankomen in de verschillende snowworlds. Dan zijn er heel veel merken en boards om te testen. Deze is in Zoetermeer op 23 november:
https://www.facebook.com/events/871664997647271/

Er is in de all mountain categorie zoveel beschikbaar,
zou daarom wat verschillende opties gewoon proberen een kijken wat je bevalt. Beetje les zou ook niet kwaad kunnen.

Eerst lessen en dan pas nieuw board kopen.

Al ken ik het gevoel van door je spullen heen duwen in de bocht. Ook ervaren met een paar beginners damesski’s uit de verhuur. Schoffelde mezelf steeds onderuit🤨

Schoenen idd veel passen, goed advies vragen, snel uitproberen en meteen teruggaan als ze niet zitten.

helemaal eens met SuzannaE

eerst goed lessen nemen, dan zul je zien dat je best veel uit een board kunt halen.
uiteindelijk kan je dan voor een wat stijver boardje gaan waarmee je meer kunt carven of op hogere snelheid kunt boarden.

maar techiek is wel de basis van een goede boarder.
mocht je interesse hebben in les kan je me gerust een pb sturen

Veel lessen, en hoe vaak heb je je board laten waxen en slijpen? Een goed geslepen board maakt het leven soms al een heel stuk makkelijker.

Born to Ride

Welke schoenmaat heb je? Plotseling wegglijden in de bochten kan ook duiden op toe- of heeldrag misschien. Steken je hakken of tenen ver uit naast je board?

Verder, hoewel lessen natuurlijk altijd een goed plan is snap ik echt wel dat je een andere plank wilt. Wat je nu hebt is een parkplank, slappe speelse dingen, leuk voor de tricks maar op snelheid werkt dat inderdaad niet lekker. Zo’n testdag lijkt me dan ook perfect voor je, kun je lekker proberen en kijken wat goed voelt, met 5 jaar ervaring moet je dat wel voelen.

Meer lessen kan zeker geen kwaad. Verder als ik je verhaal zo lees zou je het beste voor een All Mountain board kunnen gaan. Op de website www.thegoodride.com kun je al veel info over de verschillende boards vinden. Test-event is daarbij perfect om boards uit te proberen. En schoenen is inderdaad een kwestie van passen, maar staar je niet blind op een bindingsysteem, succes!

Bedankt allemaal.
Schoenmaat 43.
Ik kan natuurlijk wel aardig boarden na 5 jaar maar techniek kan beter.Ik wil wel graag voor aanstaande vakantie een nieuw boardje hebben. Neem ik op vakantie nog een paar lessen en wellicht ervoor. Dan wordt ik vanzelf beter op het nieuwe board lijkt me. Heb liever eentje die wat langer mee kan dan dat ik over 2 jaar weer een ander moet.

Die test dagen is een mooie tip! thanks!

Met de schoenen komt het wel goed denk ik . photon is er ook nog in de wide en soft versie.

Wat vinden jullie van het jones mountain twin board voor mij? Nog andere suggesties?

Heb nu echt een heel slap boardje funpark boardje inderdaad. Volgens mij maar stijfheid 2 van de 10

de Capita mega merc lijkt me ook een goeie om te testen

Mountain twin lijkt me een prima board voor je. Is een heerlijk gemiddeld board. Gemiddeld stijf, camber en rocker aan de buitenkant, wat erg vergevingsgezind is. Iedereen komt daar goed op weg. Maar zitten genoeg boards in die categorie.
Heel stijve boards zou ik nu nog niet doen.

Bindingen:
Je kan in plaats van de burton step-ons ook kijken naar flow bindingen: https://www.flow-bindings.com/
Net als met de burton step-one kan je hier in- en uitstappen zonder weer elke keer weer te moeten gespen.
Bijkomend voordeel is dat je met flow bindingen niet beperkt bent tot die paar schoenen die in de burton bindingen passen. Ook werken burton bindingen heel goed op vlakke ondergrond, maar als je eenmaal op de piste staat is het wat lastiger. Met flow kan je dan alsnog gespen.

Schoenen:
Ga eens naar een specialist (ik kan skishop nieuwegein van harte aanraden, maar je hebt ook zeker goede andere opties) die de tijdn neemt en schoenen vindt dit écht bij jou passen, en ze helemaal perfect voor je kunnen maken. Ik laat bv zooltjes bijmaken, dat is echt het beste wat je kan doen. Het kost wat, maar geen helse pijnen meer bij het afdalen!

Boards:
Ja zoals iedereen al zegt, als het even kan gewoon lekker boards uitproberen! Geen merk/board is hetzelfde en afhankelijk van wat je in een board zoekt / nodig hebt.

Je geeft aan dat je wat harder wil en dat je huidige board te flexibel en zenuwachtig is (is op zich wel logisch, het is een freestyle/park board). Een all-mountain board zal idd beter bij je wensen passen. Bedenk voor jezelf of je dan een directional twin wil of gewoon directional wil, switch je bijvoorbeeld vaak? Verder wat Tiny zegt

Als je bang bent om een kantje te pakken zou ik zeker ook een een keer Bataleon proberen, dit zijn boards met een 3d shape, waardoor je veel minder snel een kantje pakt. Ik vind het geweldige snowboards, maar ‘you love it or you hate it’

Als laatst: let op dat alles goed bij elkaar past. Het is bv zonde als je bindingen veel te groot blijken te zijn voor je board. Je hebt maat 43 dus je zit op het randje van een regular of Wide board

*bericht bewerkt door LoveToBoard op 27 okt 2023 14:15

Je kan bij Duijvestein ook testen zonder aankoopverplichting, zoetermeer heeft veel staan. Ook qua bindingen.

Je betaalt 25 euro wat je eventueel voor korting kan gebruiken. Ik heb regelmatig getest maar altijd elders (veel) goedkoper kunnen kopen.

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Love to ski, zou je dat testen eerder doen voor die 25 euro dan met die testdagen? of is het om het even? 25 euro vind ik niet duur als ik dan 5 boardjes kan testen

bedankt love to board.
bateleon klint ook goed. the bat. Goliath kan ik ook testen in zoetermeer.

Als de step on schoenen evt wel lekker zitten, kan er wel voor gaan toch?

Ik zou lekker die testdagen doen. Meer keuze.

bedankt love to board.
bateleon klint ook goed. the bat. Goliath kan ik ook testen in zoetermeer.

Als de step on schoenen evt wel lekker zitten, kan er wel voor gaan toch?

Pietje op 27 okt 2023 20:04

Je moet gewoon doen wat goed voor jou voelt 😄

Step-ons zijn toffe dingen, ik heb er ook naar gekeken, maar heb uiteindelijk een andere keus gemaakt.

Goliath is een mooi bord inderdaad. Ik heb zelf de thunder volgens mij kan je die ook testen in zmeer

Succes met de keuze!

Zoetermeer heeft volgens mij van Bataleon zowel de Goliath als de Thunder staan. Die heeft mijn man ( @LoveToBoard ) getest. Daarnaast veel Burton, Jones, K2 en meer. En allerlei bindingen waaronder step ons maar ook flows / nideckers.

Ik zou zelf eerder voor testen in Duijvestein gaan maar dat is meer omdat ik daarmee wat flexibeler in tijd kan zijn dan met testevents. Ze hebben een ruim assortiment en geven ook gedegen advies!

*bericht bewerkt door LoveToSki op 27 okt 2023 20:45

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Vooralsnog ben ik van plan een selectie van 5 van de volgende boarden bij duijvensteijn te testen:

Jones mountain twin
Bataleon goliath
Bataleon Goliatah +
Capita mercury
Capita mega mercury
Burton proces
Lib-Tech Skate Banana

Step On is Top !
Heb deze een paar jaar geleden ook gehaald en ben er zeer tevreden over.
Toen waren er alleen Burton Boots die matchten, nu zijn er ook Boots van DC-shoes die erin passen.
Board is proberen !
En lessen zijn zo belangrijk.

Vooralsnog ben ik van plan een selectie van 5 van de volgende boarden bij duijvensteijn te testen:

Jones mountain twin
Bataleon goliath
Bataleon Goliatah +
Capita mercury
Capita mega mercury
Burton proces
Lib-Tech Skate Banana

Pietje op 28 okt 2023 15:23

Nice! Lijkt me een goede shortlist. Ben benieuwd naar je bevindingen

Kijk ook naar de jones tweaker heerlijke alles kunnen en werkt goed met de step-on bindingen

Zelf heb ik een 5 a 6 verschillende boards getest bij Duijvenstein. Rock, camber etc en div in flex getest. Uiteindelijk de Jones mind expander gekocht! Geweldig board.
Flow binding had ik ook maar niet zo direct als de StepOnn van Burton.

Pat.

Plaats een reactie