Shortski 1-4 februari naar..?

Wij zijn van plan om 1-4 februari naar Oostenrijk te rijden voor een shortski, maar hebben nog geen skigebied op het oog.

Wij zijn 3 sportieve skiërs die graag meters maken, een mooie tocht skiën maar ‘s avonds ook graag een biertje en schnaps drinken in de apres ski.

We zijn meerdere malen in Sölden geweest, maar staren ons niet blind op het Ötztal om de mogelijkheden te vergroten qua aanbod. Heb al diverse verblijven in Sölden aangeschreven maar niets beschikbaar tot nu toe.

Wie heeft er leuke tips voor gebied en verblijf?

  • Algemene tip: trip veranderen naar woensdag-zaterdag of zaterdag-dinsdag. De zaterdag is voor veruit de meeste acco’s nog steeds wisseldag. Door te zoeken op donderdag-zondag ‘breek’ je twee potentieel volledig boekbare weken. Daar hebben de meeste acco’s zo dicht op het absolute hoogseizoen geen zin in (als ze nog wat vrij hebben)
  • Logische alternatieven in West-Tirol: St.Anton, Ischgl, Serfaus. Of richting Saalbach, Kitzbühel, Ski Amadé

*bericht bewerkt door Liezen op 03 jan 2024 22:39

Qua afstand vanaf huis kun je ook naar gebieden in Vorarlberg kijken, zoals bijvoorbeeld Silvretta Montafon of (qua skiën wellicht minder) het Kleinwalsertal

Montafon is zeker een goede optie voor een short-ski. Lekker korte reistijd en geen gedoe met bergpassen. En een leuke variatie aan skigebieden. Ook een aantal leuke skiroutes bij voldoende sneeuw. Zeker geschikt voor sportieve skiërs.

Plaats een reactie