In de markt voor nieuwe skischoenen

Hoi allemaal,

Na jaren geskied te hebben met pijn in mn voeten heb ik besloten te gaan investeren in nieuwe goed passende skischoenen.
De klachten zijn vooral een erg brandend, tintelende en pijnlijk gevoel onder de bal van de voet wat ieder stukje lol uit het skiën haalt. Zodra je even gas aan het geven bent denk je er niet aan maar als je vervolgens even stil staat, in de rij voor de lift staat, etc. ga je kapot van de pijn.
Oorzaak: Zeer hoge wreef en relatief vrij brede voet (111mm)

Ik woon in de buurt van Doetinchem en heb inmiddels Intersport Four Seasons in Duiven gehad. Opzich prima geholpen (zij adviseerde de Atomic Hawx Magna), maar wil ook nog even een andere winkel bekijken. Kan iemand nog wat tippen in de regio achterhoek of Arnhem? Skicenter Edelweiss is uitgesloten overigens, daar ben ik jaaaren geleden verschrikkelijk behandeld, maar die details zal ik jullie besparen.

Alvast bedankt voor jullie tips!

P.s. het liefst wel een winkel waar ter plekke dingen geregeld kunnen worden want we gaan over 5 weken al naar Serfaus

Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken. -Johan Cruijf-

Austria sports in Malden, maar dan moet je niet net het zaterdaghulpje treffen. De eigenaar is een Oostenrijker met zeer veel kennis en ervaring met bootfitting.

Ikzelf heb skischoenen gekocht bij René Vos in Gorssel.Ook mijn nieuwe ski’s.Speciaalzaak met goed vriendelijk en kundig personeel.Die kunnen je wel helpen.

Ik heb een nog net iets breder voet, (maar een wat minder hoge wreef, vermoed ik) en ik had voorheen precies dezelfde verschijnselen als jij.
Zo heb ik het op kunnen lossen: https://www.wintersport.nl/forum/topic/525670. Misschien heb je er wat aan. Wel een heel verhaal, met veel informatie.

*bericht bewerkt door @Marinus op 25 jan 2024 21:59

Rene vos in Gorssel is een goeie optie

Aan de andere kant moet je niet kijken op een kilometer meer of minder. Ik woon in de achterhoek en mijn schoenen komen van Duijvestein Zoetermeer (niet perse een aanrader)
Ik had ook eerst de atomic hawk met een zelfde voetissue als jij. Nu K2 want heb wel een brede voorvoet en hoge wreef maar normale enkel en de atomic was voor mijn enkel en kuit veel te wijd.

*bericht bewerkt door SuzannaE op 25 jan 2024 23:52

Ik zou juist adviseren om op je vakantielocatie skischoenen te kopen. Los van dat ik vermoed dat zij er meer verstand van hebben kun je daar, zeker met een moeilijke voet, direct terug als je na een dag skiën pijntjes hebt. Met een in nederland gekochte schoen ben je dan toch een heel stuk beperkter…

Ik zou juist adviseren om op je vakantielocatie skischoenen te kopen. Los van dat ik vermoed dat zij er meer verstand van hebben kun je daar, zeker met een moeilijke voet, direct terug als je na een dag skiën pijntjes hebt. Met een in nederland gekochte schoen ben je dan toch een heel stuk beperkter…

Juul op 26 jan 2024 09:09

zeker als je bv een week de tijd hebt. zoek ter plekke een goede fitter. Wat wij deden was einde dag brengen met op- en aanmerkingen en dan de volgende ochtend weer ermee de sneeuw in. 4 dagen achtereen, werkte perfect.

Edwin van Riel

Ik zou naar MK Skiservice in Bilthoven gaan. Niet naast deur maar wel een aanrader. Doen ook aan bootfitting en gaan net zolang door totdat jij tevreden bent (ook al is het ondertussen sluitingstijd)

Beste Bart,

Ik heb net voor de winter mijn nieuwe skischoenen aan laten meten bij van de Berg in Driebergen-Rijssenburg. Die zijn helemaal gespecialiseerd in het pas maken van skischoenen, maar ook wandelschoenen e.d. Ze zijn te vinden op internet onder skischoenopmaat.nl
Duidelijk te merken dat ze heel erg ervaren zijn en alles in huis hebben wat nodig is om de schoen perfect te laten passen. Na 2,5 uur (waarin de schoenen meteen werden aangepast) ging ik met nieuwe schoenen de deur uit. Zaten superstrak en precies helemaal overal aansluitend. Dermate strak dat ik me vooraf wat zorgen maakte. Maar inmiddels drie weken op geskied en is helemaal top: geen enkele drukplek of wat dan ook (en veel beter skiën dan op mijn oude sloffen). Zijn gewoon helemaal perfect. Heeft een prijskaartje omdat je start met goede schoenen van dit jaar voor de catalogusprijs en dan wat aanpassingskosten hebt, maar is dat met deze ervaring wat mij betreft meer dan waard. Succes !

Met een brede voet en hoge wreef is het verstandig te zoeken naar een echt goede fitter. Mijn ervaring is dat die in de skigebieden net zo zeldzaam zijn als in Nederland. Ze worden hier op het forum regelmatig genoemd. Ik heb zelf ervaring met dutch bootfitter in Amsterdam en kustomaid in Berlicum NB. Zo iemand wordt je wel blij van. Het gaat ook niet om het uiterlijk of merk van de schoen, het belangrijkste is de pasvorm.

Ik heb een soortgelijke voet. Bootfitter in Oostenrijk adviseerde mij om te kijken naar Atomic en Nordica. Of merken met schoenen met extra brede leest.

Ter plaatse skischoen aan laten meten heeft wel voordelen. Dan kan je als het nodig is elke dag terug voor kleine aanpassingen. Denk aan: binnenschoen, dunnere sokken, zooltjes. Voordat er mogelijk een grotere aanpassing gemaakt moet worden aan de buitenschaal.

Heb dezelfde issues en ook al jaren pijn in m’n voeten. Afgelopen kerst was het eigenlijk niet meer te doen en naar nieuwe schoenen gaan kijken. Veel zaken geweest, onder andere Duivesteijn, DAKA. Ik verbaas me in dit soort winkels over de studenten die hier als bijbaantje op de skischoen-afdeling staan. Een ventje van 17 kan in mijn optiek zelden goede adviezen geven over schoenen.
Ik adviseer je naar een Oostenrijker te gaan, onder andere in Delft zit er eentje en Rotterdam. Norbert Maier. Daar kreeg ik schoenen aan die direct perfect zaten ondanks m’n moeilijke voeten! Dus stap in de auto naar Rotterdam, parkeren onder de Erasmusbrug en de winkel zit aan de voet van de brug. Maak absoluut een afspraak, want deze man (en zijn zoon) komen om in de klandizie… en dat snap ik wel, zijn toppers! Geboren op ski’s en met skischoenen aan zijn dit de beste adviseurs voor schoenen en ski’s.
Doet het, echt!!!

Tsja, ervaringen wisselen. Goede ervaringen bij mk en outdoorxl, slecht bij maijer. Ze zaten direct lekker, maar waren uiteindelijk zowel te lang als te breed…

Mijn voorkeur nu is fittem in het buitenland. Vraag ff rond waar de plaatselijke skiclub heen gaat (je komt die gasten toch overal tegen) en laat gedurende een paar dagen , desnoods een week kleine aanpassingen doen tot alles perfect is. Werkt beter dan hier proberen de schoenen in 1 of 2 bezoeken goed te hebben.

Edwin van Riel

Ik heb jaren geleden mijn schoenen laten aanmeten bij René Vos in Gorssel. Gisteren mijn vrouw ook haar schoenen daar aan laten meten. Erg goed (en rustig) geholpen en er wordt gekeken naar de eigenschappen van de voet door deze eerste te analyseren en te testen. Bij elke aanpassing zag ik mijn vrouw enthousiaster worden over de schoenen.

Het is niet direct in de buurt, maar Snow Parts in Oostburg levert prachtig werk. Top bootfitter met ruim 20j ervaring.

One ski, more fun.

@bart1990 Heb je toevallig ook speciale zooltjes voor je schoenen? Want je hebt dat probleem alleen met skiën niet met lang wandelen?

@sl3chtv4lk_
Zouden ze beter eena mee adverteren dan dat ze ook bootfitten bij Belderok…woon er 8 km vandaan maar ben speciaal naar Free Style Sports in Roosendaal gereden. Daar trouwens prima geholpen met mijn voeten die bij de 2% breedste van Nederland horen.
Maar voor het eerst pijnvrij geskied dat was me die ruim 500 euro zeker waard!!

@sl3chtv4lk_
Zouden ze beter eena mee adverteren dan dat ze ook bootfitten bij Belderok…woon er 8 km vandaan maar ben speciaal naar Free Style Sports in Roosendaal gereden. Daar trouwens prima geholpen met mijn voeten die bij de 2% breedste van Nederland horen.
Maar voor het eerst pijnvrij geskied dat was me die ruim 500 euro zeker waard!!

marinadevlieger op 27 jan 2024 17:38

Ja, klopt. Ik heb ze ook eerder toevallig gevonden, gewoon door te kijken op Google Maps…

One ski, more fun.

Plaats een reactie