Atomic evox 7 skibinding skistopper schuift niet mee

Hé hoi ik ben bezig met voorbereiden van de ski spullen voor de wintersport.
nu kom ik er bij de “nieuwe” skies van mijn zoon achter dat wanneer ik de ski bindingen aanpas op de zoollengte van de ski schoenen de ski stopper op een gekke plek blijft zitten normaal schuift deze mee toch? Wat doe ik verkeerd?

Groeten Roeland

null
null

Hi Roeland, dit is normaal bij deze binding. Let wel op, het is geen recente schoen voor volwassenen en kinderbinding .Zoollengte mag niet langer zijn dan 308 mm. Groetjes

Ijskoud de beste.

Hé hoi bedankt voor je reactie! Vond het al zo gek die zool lengte op de binding gaat tot 308 vandaar…wat bedoel je met recente schoen voor volwassenen en kinderen binding?

Het is niet helemaal ok, combinatie volwassenen schoen en kids binding, maar op de foto zie ik dat. Ik weet niet hoe oud, groot en zwaar de jongeman is, maar het kan veiliger en ook niet te duur. Zie al die topics 🎿😉

Ijskoud de beste.

Oja, schoen is zeker 13 jaar oud

Ijskoud de beste.

De recentere Atomic junior bindingen zijn voor zover ik weet compatibel met zowel ISO 5355 A (volwassen) en ISO 5355 C (junior/kind) schoenen, zolang de BSL en het gewicht van junior onder de limieten van de binding vallen.

De Evox 7 is echter al van een tijdje geleden (rond 2010?), dus daarvan zou ik het niet durven zeggen. Bij twijfel over bindingen zou je altijd moeten langsgaan bij een specialist. Die kan meteen nagaan of de combinatie werkt, en de binding controleren en eventueel onderhoud geven die mensen wel eens over het hoofd durven zien.

Hé hoi bedankt voor jullie reacties! Mijn zoon is 150cm lang en 40kg leeftijd 9 jaar schoenmaat 38/39

Oja, schoen is zeker 13 jaar oud

Trangy_ op 30 jan 2024 17:26

Die schoen is van 2003 😱.

Hé hoi bedankt voor jullie reacties! Mijn zoon is 150cm lang en 40kg leeftijd 9 jaar schoenmaat 38/39

Roeland80 op 30 jan 2024 23:47

Ik begrijp goed dat je voor kinderen die nog groeien zuinig probeert te zijn, maar dit is een schoen die oorspronkelijk voorzien is voor volwassenen en die ondertussen meer dan 20 jaar op de teller heeft staan. Zelfs met de beste zorgen wordt plastic broos met de jaren.

Ik zou toch overwegen om minstens schoenen te huren.

null

Ik heb deze ook staan weet alleen de zool lengte niet….

Mijn tip - ga met het hele spul langs een speciaalzaak. En dan echt een speciaal zaak die zelf nadenkt en niet de klant persé met zn oude materiaal tevreden wil houden. Die afstelt en machinaal test. En ook eerlijk is als de bindingen en schoenen te oud zijn.

Ik heb zo veel ellende voorbij zien komen met oud materiaal, ik heb zelf ook een kind van 8 maar no way dat ik zulk oud materiaal gebruik. Ik neem geen risico’s op blessures door materiaalbreuk.

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Zool maat 293, bindingen is verder niks mis mee hoor alleen viel het mij op dat die ski stopper op zo’n gekke plek zit ik heb een zelfde lengte ski waar die gewoon op de goede plek zit vandaar dat ik het hier vraag….

null

Plaats een reactie