materiaal voor pads om in snowbardschoenen te doen tegen 'heel lift'

Dag - ik heb Thirtytwo snowboardschoenen en ben op zoek naar een materiaaltip (schuim? rubber?) om ‘pads’ te maken die ‘heel lift voorkomen’. De orginele zijn versleten en niet te krijgen in Europa.

Pads om in je schoen te doen ken ik niet. Wel zoiets als deze Butterflys. Die plak je aan de buitenzijde van je binnenschoen rond de hiel en die kan je dan naar wens strakker knijpen zodat je hiel in de schoen blijft. Ik heb ze ook en werkt prima.
https://www.outdoorspecialist.nl/nl/2934379/sidas-butterfly-…

Decathlon heeft ook zoiets https://www.decathlon.nl/p/versteviger-voor-snowboardboot-fl…

En na wat zoeken denk ik dat je deze bedoelt. Hier verzenden ze volgens hun policy wel internationaal alleen vermoed ik dat ze dan 2 x zo duur worden… https://invisibleboardshop.com/products/thirty-two-snowboard…

*bericht bewerkt door Martin9 op 04 feb 2024 14:18

🏂

@martin9 bedankt voor je snelle reactie! Die van de Decathlon had ik eerder gezien, maar die zijn voor Decathlon-boots (zit een vakje in waar je ze in kunt schuiven, zodat ze niet gaaan schuiven ;)). De laatste link zijn ze inderdaad, toch net gehoord dat Burnside in Deventer ze heeft, maar ga die Sidas Butterfly bestellen, dank voor de tip!

*bericht bewerkt door Sneeuwerd op 04 feb 2024 15:14

Ik heb ook ‘32’ schoenen en kon die dingen vorige jaar gewoon krijgen in de winkel. Heb mijn schoenen gekocht bij Burnside in Deventer.

*bericht bewerkt door LM88 op 04 feb 2024 16:05

Kom ff langs ik heb ze liggen. Kost je niks!

Date your skis but marry your boots

Hoi, ik heb sinds een paar dagen K2 snowboard schoenen. Ik ben momenteel op wintersport en merk bij bochten op mijn tenen dat mijn hak omhoog gaat. Ik heb een dubbele boa maar het maakt niet uit hoe strak ik deze doe. Iemand een oplossing tegen heel lifting?

Lastig te zeggen op afstand.
Zorg in ieder geval dat je goed je hak in de schoen plaatst (even schoppen op de grond) en dan je binnenschoen goed vastmaken.
Soms kan het ook een deel techniek zijn: op je tenen willen gaan staan ipv op je tenen leunen
En verder kun je kijken naar dit soort butterflies of j bars.
Uiteraard kan het ook zijn dat de schoenen echt niet goed bij je voeten passen. Maar dat is op afstand niet te zien.

Ik zou zeggen probeer eerst 1 en 2, is het probleem er nog steeds, dan toch even naar iemand met verstand van schoenen.

Plaats een reactie