Off-piste reizen

Zijn er georganiseerde reizen waarbij de nadruk ligt op (het leren van) off-piste skiën? Bijvoorbeeld dat je je aansluit bij een groep en dan met ongeveer 10 man mooie tochten maakt? Welk gebied is daar geschikt voor? Na 20 jaar op de piste wil ik wel eens wat anders, maar alleen het bos in zie ik niet zo zitten. Hoe pakken jullie dat aan? Aanpappen met de plaatselijke bevolking kan natuurlijk ook, maar dat moet je maar net treffen.

google mijn vriend, eerste hit op offpiste vakantie:

http://powderplay.nl/reizen.html

kende de site al wel, kijk er eens rond, er zijn een aantal alternatieven hier op t forum voorbij gekomen, dus succes met de zoektocht

Addict.

Excuses, zag door de sunweb en bizztravel reizen deze over het hoofd, bedankt!

Iemand ervaring mee? Tips zijn nog steeds welkom!

Wepowder.nl bied ook heel veel informatie wat betreft offpiste skiën.

MAND!

Edward Bekker organiseert ook dergelijke clinics. Ook gedaan een aantal jaren geleden. Toen clinic gedaan in april op locatie in Chamonix. Echt gaaf, veel aandacht voor veiligheid, kleine groep en gaaf verblijf in echte berghut. Check http://www.edwardbekker.com

@yo-han: off topic modus aan-nee! Die profielfoto! Aaaargh!-off topic modus uit

mama on a mission in the snow

@gast252: heb laatst ook naar powderplay gekeken. Ziet er wel aantrekkelijk uit vind ik. En idd op http://www.wepowder zag ik laatst ook iets interessants van Irian van Hefteren.

mama on a mission in the snow
Dienten Die Alte schule

De nieuwe website van Martijn Schell is: http://powderguides.nl

Click. Click. Peace

http://www.roelandvanoss.com (ned. berggids)
http://www.skitoeren.nl (ned. ski & berg vereniging)

Wat wij ook wel eens gedaan hebben is in het gebied waar je zit een gids meevragen voor een dag. Die weten meestal precies waar de goeie spots te zitten en als je de kosten deelt door je reisgenoten (in ons geval 6) dan valt het reuze mee tegenover wat je ervoor terug krijgt.

Niet volledig on topic, maar je zegt dat je het bos in niet zo ziet zitten … Mijn ervaring is dat de sneeuw daar vaak veel beter is dan op de open vlakte. Vaak ligt daar nog mooie zachte poeder als de rest al lang aangevroren is … Maw tss de bomen is het vaak makkelijker skiën . Let wel tegen de boom skiën is minder aagenaam

Samen met Michiel de Ruijter van Epique - Mountain Adventures organiseren wij een week free-ride off-piste skiën onder begeleiding van ervaren en gediplomeerde nederlandse skigidsen. Meer info op: http://hotel-espritmontagne.blogspot.fr/2012/09/speciale-fre…

Life is fun, so enjoy it

De tip van MrSki kan ik bevestigen. Veilig off piste, kleine groepen, indeling naar niveau. Zelf drie keer gedaan (Tignes, Chamonix en La Grave) . Elke keer fantastische week gehad.

vergeet sander kan niet :) http://www.sanderkan.nl

Check mofosnowboarding.nl Guido nijzink. Voor beginnende off posters en gevorderden.

liever 2 weken in de sneeuw dan 1 in de zon!!

alpadventures.nl heeft hier speciale weken voor en ook knallen als ze vallen.goede gidsen in en super mooi gebied!

Snowsports Academy organiseert ook off-piste weken.
http://www.snowsportsacademy.nl/Ride.htm

@gast182 : Thx! Voor meer info mag je me altijd mailen.

Sander

Never ski faster than your guardian angel can fly!

Interessante topic. Ben ook op zoek naar wat uitdaging.

Ben eind jaren 90 met Edward Bekker in Chamonix geweest met een snowboard groep. Was indrukwekkend. Wel al op dag 3 mijn pols gebroken. Achteraf teveel hoogtemeters gemaakt die dag (Montets en Vallee Blanche. Iemand anders had ook iets gebroken) en gewoon te vermoeid.

Afgelopen 2 jaar met powderplay/ripstar meegeweest en echt suuuuuuper. Vanuit de locaties (Andermatt/Kaprun) op zoek naar de beste pow. Sjoerd van Powderplay is heel relaxed maar serieus als het om veiligheid gaat. Verder gewoon een leuke vent. Sjoerd toverde zelfs een familiebestemming als Dienten om tot waar poeder paradijs.

De beste poeder ligt soms tussen de bomen…

Nog een kleine toevoeging: Ook nog wel eens een gids gehuurd in Solden en een dag mee op pad geweest. Is leuk maar ook een beetje functioneel.
Hou zelf meer van de dynamiek van een leuke groep gelijkgestemden.

Daarop inhakend (eigenlijk overbodige tip): Groepje gelijkgestemden en van vergelijkbaar niveau is best van belang. Als je met zo’n groepje op wispo bent, kun je een verschrikkelijk mooie dag beleven door een mooie dag (sneeuw !) te kiezen en dan voor de volgende dag met je groep een skigids te huren. Die kent overal de beste mogelijkheden en kan je naar hellingen voeren waar je anders nooit zou komen !

Plaats een reactie