Zelf slijpen snowboard met "magnatraction"

Luitjes,

Ik heb Lib Tech TRS snowboard met "magnatraction" . Nu moet ik deze ooit laten slijpen en hier dan ook meteen mijn angst. Ik heb verschillende keren gelezen dat wanneer ik dit laat doen door een bedrijf dat ze de kanten verprutsen omdat ze het niet zien of niet weten dat er een magnatraction op zit.

Hoe laten jullie deze slijpen? Of hebben jullie hiervoor tips?

Ik heb een tuning kit gezien van Lib Tech en hier zit een kantenslijper bij, alleen durf het zelf nog niet goed aan.

Thanks…!!!

Zelf slijpen!

Maar nu zeg je dat je dat zelf nog niet aandurft… Ik denk dat er weinig te verprutsen valt als je het zelf met de hand doet… Of dus naar een gespecialiseerde zaak gaan die ook Lib Tech verkoopt en daar laten slijpen. Ik ga er toch van uit dat die weten wat ze doen;)

Eens met Freek! gewoon zelf doen! of naar bedrijf gaan die weten wat het inhoud!

In dit filmpje op youtube wordt het duidelijk uitgelegd:

Flimpje komt van de shop burnside te Deventer. Daar zullen ze het dus wel weten;). En anders zoek even op het forum naar het topic met ‘goede winkelsportwinkels’, daar staan een behoorlijk aantal wintersport winkels door het hele land vermeld met goede referenties.

Idd mooi filmpje!! Thanks daarvoor, ik heb de tuning kit van Lib Tech gevonden. Daar zit een MTX tuning tool bij. Speciaal voor de magnatraction. Ik hoor en lees ook over de graden van de kant. Hoe kan ik exact zien wat de graden zijn en of ik deze niet verpest??

Kijk aan, dan zou je toch een heel eind moeten kunnen komen. Slijpen van kanten ben ik ook benieuwd naar!

Tja, ik ben er nog niet van overtuigd hahahahahaha. Hij hoeft nog niet… Dus eerst maar een week rammen en dan zien we wel weer.

life is a beach, or a pile of snow

Tja, ik ben er nog niet van overtuigd hahahahahaha. Hij hoeft nog niet… Dus eerst maar een week rammen en dan zien we wel weer.

Jordi op 1 dec. 2012 17:54

Ik mag toch hopen dat je kanten niet al aan een beurt nodig zijn na 1 week. Heb m’n Burton van 2010 nog steeds niet hoeven te slijpen (oke, kom ik na dit seizoen niet meer aan onderuit). De tijd tussen waxen en slijpen is gigantisch verschillend! Laat desnoods ook een “expert” kijken of de kanten al aan een slijp beurt nodig zijn.

Nee, ze zijn nog lang niet nodig hoor…
alleen vind ik het prettig om alvast voorkennis te hebben over wat je nu het beste kan doen.

Ben er nog niet uit wat betreft de "graden", de beste man in het filmpje heeft het er niet over, terwijl ik andere er weer wel over horen.

Iemand nog tips hiervoor??

Jordi,

standaard slijp je in een hoek van 90 graden. De TRS is een All Terrain Board dus is 90 graden wel de meest verstandige keuze.
De 88 graden is voor de extra "bite" in je snowboard hierdoor stuurt hij sneller maar hapt hij ook sneller.
Let wel op dat de TRS niet zomaar even te slijpen is. De mangatraction laat het misschien niet toe om de graden te wijzigen. Vraag daarom indien je het zelf wil gaan doen advies in de winkel over de hoek.

Gr Dave

Thanks Dave,

Ik ga idd nog ff naar mijn local store om dit na te vragen.
88 moet het idd niet worden want daar is de techniek nog niet goed genoeg voor hahahahaha

Jordi,
standaard slijp je in een hoek van 90 graden. …

Dave op 9 dec. 2012 17:23

Dacht het toch echt niet!! Wie heeft jou dit wijs gemaakt?

Ski’s en boards slijp je tussen de 89 en de 86 graden…

Als het wit is kun je er over naar beneden...

Plaats een reactie