Garmin GPSMap 62s

Ik heb een Garmin GPSMap 62s en gebruik die vooral voor mijn bergwandelingen in de zomer. Nu zal ik deze ook meenemen op ski vakantie naar les menuires. Met mijn GPS is het jammer genoeg niet mogelijk om op een eenvoudige manier de liften uit het resultaat te filteren.
Zijn er mensen die daar ideeën of oplossingen voor hebben? Ik zou er graag mijn gemiddelde snelheid, totale afstand, max snelheid, enz. uit halen.

Alvast bedankt!

Steven

Hier http://forum.gps.nl/index.php hebben ze wel een antwoord op jou vraag.
Zijn de Garmin specialisten, ik ben daar zelf ook nog forumlid en de kennis daar van Garmin gps-en is verbluffend.

Hoge bomen........lange latten!

Misschien kun je hier iets mee: http://skidea.com/. Ik heb ze ooit wel eens op mijn 62CSX gezet, maar er nooit echt iets actiefs mee gedaan.

Ik gebruik normaliter de topo maps. Daar staan ook liften op, maar of je die als POI kan selecteren weet ik niet.

When life gets too complicated.... SKI

Dit vereist het actief bewerken van de opgeslagen tracks. Daar heb ik nog geen oplossing voor gezien. Wellicht wachten tot analyse websites als Garmin connect of strava dit aanbieden.

Tussenoplossing kan zijn om iedere keer de gps aan en uit te zetten bij een lift. Op mijn 60csx ontstaat dan een nieuwe track.

Bedankt voor de reacties.
De topo gebruik ik ook en ik heb de liften en pistes geïmporteerd vanuit google earth.
Het uitschakelen op de lift is geen optie want ik wil de liften ook. Het zal dus manueel bewerken worden.
Zo weet ik wat te doen als ik terug ben uit vakantie :)

Misschien probeer ik wel iets te forceren met de Garmin SDK!

Bedankt voor de tips.

Ben benieuwd naar je Garmin SDK kunsten. Simpelweg de lift coördinaten weghalen gaat problemen geven bij pistes die onder een lift liggen.

Doen jullie ook aan geocachen?

@Hendrik: Ik weet niet wat er allemaal kan met die SDK. Heb ze zopas ontdekt. Ik hoop eigenlijk om een stijgende trend te kunnen achterhalen. Ik ga er van uit dat er niet teveel omhoog geskied wordt.
Ik zie wel wat er uit komt. Als het ooit lukt :)

@Simone: Ik heb mijn GPS in eerste instantie om gekocht te geocachen. Ben er zeer blij mee.

Die stijgende trend is wel een goed criterium. Je kan ook simpel beginnen door de stijgende punten in Excel weg te filteren.

@Ikke leuk! Ik cache ook (anderhalf jaar nu) en heb een Garmin Oregon 450. Deze voor het skiën nog nooit gebruikt ;-)

Ter info:

Op de GPS heb ik files gevonden met een .gpx extentie. Dit is een standaard om GPS data op te slaan. zie http://www.topografix.com/gpx.asp.
Deze bestanden zijn in een XML bestand en per punt heb ik de volgende info: lengte en breedte in °, hoogte en het tijdstip. Ik heb dus alle info die ik nodig heb om berekeningen te maken.
Appje is al goed aan het vorderen :)

Gast961 = Ikke.
Was niet ingelogd :)

Iemand enig idee waar ik topokaarten van het skigebied Saint-Gervais / Megeve kan downloaden voor op mijn garmin 62S?

Enne, hoe ga je best concreet te werk? 's Morgens GPS aan, ergens in zijvakje van je rugzak, nieuwe track starten, en hele dag aanlaten?

Hoe ik de liften en pistes er op gekregen heb weet ik niet meer. Ik denk dat ik ze geëxporteerd heb uit Google earth en daarna geïmporteerd in basecamp. Ik heb daar geen gebruik van gemaakt en zal dit in het vervolg niet meer doen. Ik ken meestal toch de pistemap zo goed als uit het hoofd voor ik vertrek.

Het opslaan van de toer heb ik inderdaad gedaan door het starten van een nieuwe track. GPS gewoon in de rugzak en genieten. 's avonds dan importeren. Dit vind ik wel leuk. Zo zie je de hoogtemeters, afstand, snelheid, …
Wel haal je best de foute metingen er uit voor je kijkt naar de max. snelheid.

Plaats een reactie