Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Bergredding redt Sint-bernard

Rogier op 03 februari 2021· 9 reacties

Sint Bernard moet gered worden
Sint Bernard moet gered worden. Beeld Secours en montagne 66 - CRS Pyrenees

De Saint Bernard Beethoven vertrok voor een toerskitocht met zijn baas vanuit het skigebied van Formigueres in de Pyreneeën. Halverwege de tocht besloot de hond een kijkje te nemen in de vallei ernaast. Zijn baas vond de nieuwsgierige hond die op ontdekkingsreis was gegaan pas aan het eind van de middag terug. Maar de hond bleek compleet uitgeput. De natte sneeuw maakte het lopen voor dit logge beest erg zwaar.

Bergredding schiet te hulp

De jonge hond, helemaal kapot van vermoeidheid, besloot in de sneeuw te gaan liggen en geen stap meer te verzetten. Zijn baas belde de bergredding welke de hond met een slee naar beneden heeft gebracht. Waarschijnlijk zal nu, een dag na dit avontuur de hond nog steeds in z’n mand liggen. Maar al met al, eind goed al goed.

Geen echte berghond meer

De Sint Bernard staat bekend als berghond. Echter hebben de logge en zware honden die wij nu als Saint Bernard kennen weinig te maken met de reddingshonden die vroeger in het Saint Bernard klooster werden gebruikt voor reddingen. Die honden waren veel kleiner lichter dan de logge Sint Bernard van nu. Om te werken in de sneeuw zijn deze grote logge honden veel te zwaar. Dus dat deze zogenaamde reddingshond zelf gered moest worden is helemaal niet raar.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Hartje hartje hondje zzzzz champagne. En weer wat geleerd van @Rogier dank!

*bericht bewerkt door Sndr op 03 feb 2021 10:16

Gelukkig goed afgelopen.hij licht er ook echt uitgeput op de slee.

Zo liggen ze toch altijd die Sint Bernards ;-)

Click. Click. Peace

Ook denk ik 1 van de leukere reddingen voor die mannen.
Geen ernstig leed, gewoon een luie hond

Ze vinden dit soort reddingen vaak helemaal prima inderdaad ;-)

Click. Click. Peace

De neef van die, onze Berner Sennen ligt hier achter me ook heerlijk te slapen. Lekker snurkend geluidje. Maar in de sneeuw dartelen vindt ie heerlijk.

En ze zjn zo lief, mijn dochter had ook zo’n luie hond tot dat hij hier in Oostenrijk de sneeuw ontdekte, was helemaal door het dolle en we kregen hem met moeite weer naar binnen. Gelukkig voor deze hond mocht hij verder op de slee.

Dienten Die Alte schule

Weer een illusie armer…St. Bernard met vaatje rum om zijn nek…

Ik denk dat hij het vaatje gewoon zelf ge-at heeft en daardoor niet meer van zijn plek kwam.

It is an amazing world

Plaats een reactie