Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

FIS lanceert haar 100-jarig jubileumcampagne

Edo op 07 januari 2024· 1 reactie

Begin januari heeft de Fédération Internationale de Ski (FIS), een campagne gelanceerd ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan, waarin iedereen wordt herdacht die heeft bijgedragen aan het succes van de federatie en de sneeuwsportgemeenschap.

Opwindende reis

Honderd jaar geleden kwam een kleine groep afgevaardigden bijeen voor de oprichtingsvergadering van de FIS, waarmee de eerste stap werd gezet op een opmerkelijke reis. In de eeuw die sindsdien is verstreken, zijn enorme stappen gezet en is een federatie ontstaan die 13 disciplines vertegenwoordigt, 140 lidverenigingen omvat, duizenden atleten en hun ondersteuningsteams ondersteunt en meer dan 7000 evenementen per jaar organiseert. Het is een reis geweest die werd gekenmerkt door opwinding, emotie, ambitie en - bovenal - een gedeelde liefde voor sneeuwsport.

Opmerkelijke eeuw

Voorzitter Johan Eliasch zei: “Het is een opmerkelijke eeuw geweest voor de FIS: een eeuw waarin het skiën volledig is getransformeerd, het snowboarden ingang heeft gevonden, er een explosie is geweest van spannende nieuwe disciplines en waarin de sneeuwsport over de hele wereld is gegroeid. Het is moeilijk om deze reis samen te vatten, maar de rode draad is passie, liefde en toewijding. Of je nu kijkt naar het werk van degenen die het FIS besturen, of naar de atleten, vrijwilligers of fans, er is een gepassioneerd verlangen om onze sporten te laten groeien en te delen - en het is die passie die we dit jaar eer zullen bewijzen. Dit is niet alleen een viering van de FIS, maar van de hele wintersportbeweging en haar mensen en supporters.”

null

Speciale campagneslogan

De FIS zal haar honderdste verjaardag op verschillende manieren vieren. Het FIS100-logo zal uitgebreid worden gebruikt, samen met de campagneslogan: “Voor de liefde van de sneeuwsport sinds 1924”. Er zullen vieringen en evenementen worden georganiseerd - zowel online als offline - waarbij fans, atleten, medewerkers en supporters hun herinneringen kunnen delen over momenten die de sneeuwsport hebben gevormd. De hashtag #FIS100 geeft iedereen de kans om een bijdrage te leveren via sociale media. De microsite 100.fis-ski.com zal gedurende het seizoen bijdragen verzamelen en herinneringen en verhalen toevoegen.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Dus Völkl en de FIS zijn exact even oud?

Plaats een reactie