Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Twee lawines sluiten Arlbergpas volledig af

Edo op 09 januari 2024· 1 reactie

null

De verse sneeuwval in Oostenrijk zorgt niet enkel voor skiplezier, het verkeer ondervindt er her en der last van. Zo is de Arlbergweg (L197) tussen Tirol en Vorarlberg dinsdagavond enkele uren afgesloten geweest vanwege twee lawines. Na een inspectie is de weg vanochtend weer opengesteld voor het verkeer.

Twintig meter weg bedolven

Volgens de provinciale politie van Vorarlberg vond de eerste lawine maandagavond rond 20.00 uur plaats in Lech am Arlberg. De lawine bedolf de weg over een groot gebied. Een andere lawine vond rond 21.10 uur plaats. De weg raakte ongeveer tweeënhalve meter diep begraven over een lengte van ongeveer 20 meter volgens ORF. De weg werd direct gesondeerd en er werden gelukkig geen mensen aangetroffen in de lawine. Om veiligheidsredenen werd de L197 tussen St. Christoph am Arlberg (district Landeck) en Alpe Rauz (district Bludenz) om 22.30 uur afgesloten voor verkeer. Na de inspectie op dinsdagochtend om 5.00 uur werd de weg weer opengesteld voor het verkeer.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Okee, de Arlbergpas afgesloten voor negen uur.

Plaats een reactie