Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Maandenlange afsluiting Arlbergtunnel naar 2023

Roel op 09 februari 2022· geen reacties

null

De Arlbergtunnel bij Sankt Anton am Arlberg zou dit jaar maandenlang dichtgaan vanwege onderhoud, maar dit is uitgesteld naar 2023. De reden is dat niet zeker is of de 14 kilometer lange tunnel komende winter weer openkan terwijl het in de winter een cruciale verbindingsweg is.

Leveranciersproblemen

Het wegdek van de tunnel is sinds de opening in 1978 nog nooit vervangen. Daardoor is de rijbaan hobbelig geworden en toe aan een nieuw wegdek. Ook moet de afwatering en coating van de tunnel vernieuwd worden. Het risico dat de werkzaamheden niet op tijd zijn afgerond voor de winter van 2022/2023 is te groot, verklaart de Oostenrijkse wegbeheerder ASFINAG. Dit komt door leveranciersproblemen en de moeilijke marktsituatie. Er worden op dit moment gigantische bedragen gerekend voor grondstoffen. Daarbij komt dat de tunnel die Tirol met Vorarlberg verbindt een zeer belangrijke rol speelt, vooral in de winter. Veel bezoekers van het populaire skigebied Ischgl maken bijvoorbeeld gebruik van deze tunnel. Hij moet 100 procent beschikbaar zijn als het sneeuwt op de Arlbergpas, maar dient ook als back-up voor de drukke Fernpas.

In 2023 zes maanden dicht

De tunnel gaat twee keer meerdere maanden dicht. In 2023 wordt de tunnel 6 maanden afgesloten en het jaar erop nog eens 5 maanden. Auto’s en vrachtwagens met een bestemming rondom de Arlbergpas mogen gebruikmaken van de pas. Al het andere verkeer wordt grootschalig omgeleid.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie