Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skipassen Winterberg volledig uitverkocht

Edo op 10 januari 2022· 29 reacties

De recente sneeuwval in Winterberg zorgde voor een run op de gelimiteerde skipassen.
De recente sneeuwval in Winterberg zorgde voor een run op de gelimiteerde skipassen.

Het Duitse Winterberg is een van de populairste skigebieden onder Nederlanders, mede door de nabijheid. Binnen enkele uren sta je al op de piste. Behalve afgelopen weekend. Want wie er op de bonnefooi heen ging, kwam van een koude kermis thuis: de liftpassen waren drie dagenlang uitverkocht.

Gelimiteerd aantal skipassen

Na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen in het Duitse Noordrijn-Westfalen zorgde de combinatie van vakantie en ‘Neuschnee’ voor een golf van bezoekers in de Sauerlandse Wintersport Arena, een samensmelting van de skigebieden in de regio. Opzich is dit niet ongewoon, want het Sauerland is nu eenmaal een geliefde bestemming om te leren skiën op echte sneeuw op rijafstand van Nederland. Het populaire Skiliftkarussell Winterberg hanteert momenteel naast de 2G-regel echter ook een gelimiteerd aantal liftpassen als coronamaatregel. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag waren deze dan ook geheel uitverkocht. De vraag overtrof simpelweg het aanbod. Volgens de website waren zondag 26 van de 30 liften in bedrijf. Er wordt geadviseerd om liftpassen online te reserveren, zodat je niet voor niets afreist. Overigens is er geen te kort aan dagpassen bij de kleinere omringende skigebieden.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie

Op werkdagen zijn er volop passen verkrijgbaar, maar online bestellen is wel zo verstandig!
Vrijdag en zeker zaterdag + zondag zijn snel uitverkocht

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Net omze 3daagse passen voor over 2 wkn aangekocht. Volgens de site waren er nog 76 te krijgen 😬

@Edo
ik ben blij dat dit hier eens ter sprake komt. Ik was vorige week donderdag 6 januari gaan skiën in Winterberg. Alles volgens het boekje gedaan op de site https://www.skiliftkarussell.de/nl/

Daar staat duidelijk vermeld dat er geen passen terplaatse worden verkocht, alleen maar dagpassen. Ook als je door navigeert naar het online bestellen van je skimateriaal staat er duidelijk vermeld dat je best eerst je skipas verzilverd en dan pas je skimateriaal. Het moest maar gebeuren dat je eerst je skimateriaal huurt en dan geen skipas kan verkrijgen.

Eénmaal terplaatse toen ik mijn voucher (dagpas) wou inruilen voor mijn skipas, had ik de indruk dat er een heleboel die voor mij stonden aan te schuiven aan de kassa zomaar een dagpas konden aankopen. Ook van controle was geen sprake. Die gast aan de kassa vroeg niet naar een certificaat genezen of ingeënt of een negatief pcr test of whatever… Ik spreek aan de kassa aan de herloch hutte in Winterberg zelf.
Dus wat is er van aan dat het aantal dagpassen wordt beperkt. Stel dat het idd zo was het weekend dat jij bespreekt in je artikel, daar vermeld je dat je wel nog dagpassen kon verkrijgen in de kleinere naastgelegen skigebieden… maar dan nog ook met die pas kan je dan ook gewoon terug naar winterberg skiën (via skibus), want skipas in Winterberg is nu voor winterberg en naast gelegen kleinere gebieden (eg: Altastenberg).

En nog even terzijde, gisteren op nieuws gezien dat er weet niet hoeveel jongeren positief teruggekeerd zijn uit skivakantie in Oostenrijk. Ze waren allen negatief bij heenreis… Dus hiermee wil ik maar zeggen wat al deze maatregelen eigenlijk uithalen.

Zelf ben ik 2x ingeënt + geboosterd. Bij terugkeer uit Winterberg gaf mijn CoronaAllert 18 hoog risico contacten. Begrijpen wie begrijpen kan… hoe komen al die besmette mensen daar met al die controles. Tot heden nog geen symptomen en zelftest was ook negatief dag na terugkeer uit Winterberg.Maar ja zoals gezegd, die meneer aan de casse verkocht maar zonder ook maar één enkele controle uit te oefenen + volgens de site op winterberg zou dit sowieso al niet kunnen. Daar staat duidelijk vermeld dat tickets heden enkel online te verkrijgen zijn.

Wij hebben een hele andere ervaring. Wij hebben vorige week ook een hele week geskied in Winterberg. De tickets ook gekocht aan de kassa bij de Poppenberg/Bure Herrloh. Vanwege het mindere weer de eerste dagen steeds dagtickets gekocht. Ze hebben elke keer de volledige check gedaan, dus QR codes en paspoort. Woensdag waren er geen tickets meer beschikbaar, dit werd ons ook netjes uitgelegd in de rij. Er was dus wel zeker een contingent. De controle aan de liften was ook streng. Als het mondkapje niet juist gedragen werd werd hier elke keer op gecorrigeerd. Dus wij hebben we een totaal andere ervaring.

In Winterberg wordt bij aankoop van skipassen algemeen streng gecontroleerd op 2G. Wat u mee heeft gemaakt is een uitzondering. Contact buiten, waarbij allen voorzien zijn van FFP2-maskers heeft een gevaarzetting van 0.

2G is veel gevaarlijker, de schijnveiligheid wordt helaas niet onderkend. Bij onze skischool worden de leraren elke dag en soms zelfs 2x per dag getest om uitbraken binnen de perken te houden. Maar goed, in ons hotel (gaat vrijdag weer open) is een uitbraak geweest. Tientallen positief getest, een enkeling, waaronder mijn vriendin, een beetje ziekig. Zonder testen hadden we niets gemerkt, de meesten hadden nog geen loopneus. Vraag me dan ook ernstig af waarom iedereen geboosterd moet worden en niet alleen diegenen die normaal gesproken ook een griepprik halen….

Deze omicron variant lijkt gelukkig erg mild, in tegenstelling tot de vorige, zeer agressieve Delta, die een gezond, relatief jong, volledig gevaccineerd familielid van mij nog nét niet op de IC liet belanden.

Het klopt dat er soms restcontingent verkocht kan worden, bijvoorbeeld doordat er extra liften open kunnen.
Ik heb tientallen mensen zonder pas zien afdruipen.

In de omliggende gebieden kan je voor onder de 30 euro een pas voor betreffend gebied kopen, Voor toegang tot Winterberg heb je de 42 euro kostende Winterberg+ pas nodig en ook die kan bij mijn weten geblokt worden als die uitverkocht is. Dit wordt centraal aangestuurd.

Alleen deelnemers aan skicursussen kunnen nog passen kopen, verder niemand als het contingent bereikt is

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Overigens verbaast mij die 18 contacten helemaal niet. Mijn vriendin testte nog negatief toen ze koorts had en een dag later was ze positief, en niet zo’n beetje ook!
Zo iemand komt dan in uw app voorbij. Zij had u in de kroeg kunnen besmetten, maar echt niet met masker op in de skilift. No way.

Ik zit nu in quarantaine, vanmiddag mijn “Freitest”…

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

@Gerrit, wij zijn net voor de kerstvakantie nog 2 dagen wezen skien in Winterberg. Ook toen werd er overal gecheckt op QR code. Bij aankoop van de skipas kreeg je een stempel na het vertoon van je QR code. Wanneer je deze stempel liet zien bij 1 van de skihutten kreeg je daar een polsbandje waar je vervolgens bij iedere hut mee naar binnen kon. De volgende dag moest je eerst weer je QR code laten zien voordat je een nieuwpolsbandje kreeg. De controles waren erg strict!

Born to Ride

Ik wil morgen, woensdag 12-1, waarschijnlijk een dagje Winterberg doen. Even op en neer.
Moet ik de skipas online kopen of kan ik gewoon ergens aan de kassa kopen.
Is toch 84 euro voor 2 stuks. Zouden we onverhoopt toch verhinderd zijn.

@loek65
als je mazzel hebt kan je het nog terplaatse kopen, zoals je hierboven kon/kan lezen maar in principe dus niet zeker als de sneeuwkwaliteit goed is.
Maar als je het online aankoopt (een voucher dan) kan je tot de dag zelf 08u smorgens terug annuleren. Je krijgt dan wel je geld niet terug maar blijft onbeperkt op je account staan tot dat je dan bv weer een andere keer zou gaan skiën. Dan kan je dat geld voor de aankoop dan gebruiken. Je kan er ook voor opteren het geld op je credit card terug te laten storten maar daar betaal je minstens ongeveer 20% fee op.

Ik wil morgen, woensdag 12-1, waarschijnlijk een dagje Winterberg doen. Even op en neer.
Moet ik de skipas online kopen of kan ik gewoon ergens aan de kassa kopen.
Is toch 84 euro voor 2 stuks. Zouden we onverhoopt toch verhinderd zijn.

loek65 op 11 jan 2022 09:39

Om teleurstelling te voorkomen gewoon online bestellen, anders kun je weer terug rijden

Ik wil morgen, woensdag 12-1, waarschijnlijk een dagje Winterberg doen. Even op en neer.
Moet ik de skipas online kopen of kan ik gewoon ergens aan de kassa kopen.
Is toch 84 euro voor 2 stuks. Zouden we onverhoopt toch verhinderd zijn.

loek65 op 11 jan 2022 09:39

Het is net een beetje wat je wilt. Wil je echt in Winterberg of Willingen zelf skien dan zou ik vooraf je passen kopen om teleurstelling te voorkomen. Een andere optie is bijvoorbeeld om in Altastenberg, Neuastenberg, Zuschen of Niedersfeld te gaan skien. In bijvoorbeeld Zuschen of Niedersfeld zul je bijna lege pistes aantreffen, de variatie in pistes is alleen minder en je hebt geen stoeltjesliften.

Born to Ride

Ik heb gisteren online voor ons gezelschap skipassen gekocht voor Winterberg via de website van Skiliftkarrussell inclusief Keycards. Deze worden binnen 4-8 dagen per post naar mij opgestuurd.

Iedereen in ons gezelschap voldoet aan de 2G regels, maar ik vraag me toch af of en hoe dit nu nog wordt gecontroleerd? Ik neem aan dat de passen gewoon direct werken op de dagen die ik heb gekocht? Of wordt dit toch nog ergens gecontroleerd?

Nou wil ik ivm het ontbreken van een glazen bol nog even wachten met boeken en aanschaffen van skipassen voor de 21e. Iemand die wel een glazen bol heeft en kan inschatten wat verstandig is qua wachten?

Nou wil ik ivm het ontbreken van een glazen bol nog even wachten met boeken en aanschaffen van skipassen voor de 21e. Iemand die wel een glazen bol heeft en kan inschatten wat verstandig is qua wachten?

Draak op 11 jan 2022 11:48

Gezien de weersverwachtingen moet je er in ieder geval van uitgaan dat het volledige gebied gewoon open is. De nachten zijn lekker koud momenteel zodat er naast de natuursneeuw ook flink kunstsneeuw geproduceerd worden. De eerste week zal er sowieso ook niets weg dooien. De lange termijn verwachtingen zien er nu ook nog gunstig uit, maar dat kan nog veranderen.

Born to Ride

Wat betreft keycards en controles
De kaarten werken meteen. Sinds voert het Ordnungsamt controles uit, maar de pakkans is vrijwel nihil

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Ik overweeg om aankomende maandag en dinsdag samen met mijn vriendin te gaan skiën in Winterberg. Er wordt geadviseerd om een skipas te kopen in de vorm van een keycard. De levertijd hiervoor is 2 tot 5 dagen. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat als wij zondagavond bij vertrek nog niet de keycards hebben ontvangen? Kunnen wij dan maandagochtend een skipas ophalen bij een ticketloket? Of kunnen wij in dit geval beter een Pickup Voucher kopen?
Daarnaast lees ik op de social media van het skigebied dat er eerdaags een 2G plus beleid wordt ingevoerd voor de horeca. Iemand enig idee wanneer dat wordt ingevoerd?

Nou wil ik ivm het ontbreken van een glazen bol nog even wachten met boeken en aanschaffen van skipassen voor de 21e. Iemand die wel een glazen bol heeft en kan inschatten wat verstandig is qua wachten?

Draak op 11 jan 2022 11:48

Wij hebben ze voor datzelfde weekend al gekocht. Vlgs de site waren er (gisteren) nog 76 beschikbaar dus ik zou er niet op wachten. Tenzij dat cijfer net zo betrouwbaar is als de cijfers bij Booking.com 😆

@Harry(Winterberg)

Vraagje… ik wil met vrienden in het weekend van 4-6 februari naar Winterberg. De 2G-plus maatregel geldt voor zover ik kan zien alleen voor de horeca. Kun je je ter plaatse laten testen als je geen booster hebt genomen en als dat kan, weet je wat daarvan de kosten zijn?

Alvast bedankt!

Overigens verbaast mij die 18 contacten helemaal niet. Mijn vriendin testte nog negatief toen ze koorts had en een dag later was ze positief, en niet zo’n beetje ook!
Zo iemand komt dan in uw app voorbij. Zij had u in de kroeg kunnen besmetten, maar echt niet met masker op in de skilift. No way.

Ik zit nu in quarantaine, vanmiddag mijn “Freitest”…

Harry(Winterberg) op 11 jan 2022 09:33

Buut vrij hopelijk?

Ribbels, ribbels en nog eens ribbels....

Laat maar… antwoorden al gevonden…

@Harry(Winterberg)

Vraagje… ik wil met vrienden in het weekend van 4-6 februari naar Winterberg. De 2G-plus maatregel geldt voor zover ik kan zien alleen voor de horeca. Kun je je ter plaatse laten testen als je geen booster hebt genomen en als dat kan, weet je wat daarvan de kosten zijn?

Alvast bedankt!

Demtsjenko op 12 jan 2022 20:32

Net omze 3daagse passen voor over 2 wkn aangekocht. Volgens de site waren er nog 76 te krijgen 😬

G11ling op 10 jan 2022 19:37

Waar kun je zien hoeveel passen er nog zijn? Ik kom er echt niet uit op de site. We willen wellicht in de carnavalsvakantie gaan en wil graag een beetje kunnen inschatten of je ver vantevoren je passen moet aanschaffen???

Waar kun je zien hoeveel skipassen er nog beschikbaar zijn in Winterberg? Wij willen wellicht in de carnavalsvakantie gaan en wil graag een beetje kunnen inschatten of we ver vantevoren onze passen moeten reserveren?
Ik heb heel de site van de skicarrousel al doorgespit…help please!

Net omze 3daagse passen voor over 2 wkn aangekocht. Volgens de site waren er nog 76 te krijgen 😬

G11ling op 10 jan 2022 19:37

Waar kun je zien hoeveel passen er nog zijn? Ik kom er echt niet uit op de site. We willen wellicht in de carnavalsvakantie gaan en wil graag een beetje kunnen inschatten of je ver vantevoren je passen moet aanschaffen???

Smoon op 19 jan 2022 19:34

Dat kwam in beeld bij het bestelproces op de site van starjack. Al weet ik niet hoe betrouwbaar dat getal is, kán ook als stimulans worden ingezet (schijn van schaarste)

Vandaag de keycards binnengekregen en meteen vier dagkaarten gekocht voor zaterdag 5 februari… weekendje weg met vrienden…

Hier ook 3 stuks keycards met 5 dagkaarten erop online besteld en binnen 2 dagen in huis. Tickets zijn netjes al vooraf op de keycards gekoppeld. Volgende week die kant op en even lekker de skispiertjes opwarmen…

Let op: geen skipassen met te krijgen voor zondag!

Grussgott.... Ach, geht der Lift so hoch?

Kwam er gisteren achter dat mijn verlopen weekskipas (2022) voor Les Sybelles (skidata) ook bruikbaar is voor starjack - Winterberg.
Doe er je voordeel mee en check je “oude” skipassen.

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de keycards van starjack en de skipassen. Als je een keycard via starjack besteld is dat toch ook meteen je skipas of niet… en als ik het goed begrijp hou je gewoon die keycard voor altijd bij en activeer je die voor aantal dagen en plaats waar je wil skiën voor zover dit mogelijk is op die welbepaalde locatie via starjack aan te kopen, correct of niet?

Zie de skipas als een OV-pas. Daar kun je ritten voor verschillende maatschappijen op laden. Degene die de drager (liftkaart) heeft afgegeven is niet interessant zolang de kaart maar compatibel is (skidata).

  1. KeyCard bestellen of bestaande KeyCard registreren
    Als u nog geen KeyCard hebt, kunt u er een bestellen na uw inschrijving. U ontvangt het per post binnen 4-7 werkdagen.

Heeft u al een SKIDATA KeyCard? Registreer het na uw registratie met behulp van het 23-cijferige serienummer op de achterkant.

De KeyCards zijn altijd herlaadbaar. U kunt ze gebruiken in alle skigebieden met een StarJack online shop.

*bericht bewerkt door JosB op 23 jan 2022 11:45

Plaats een reactie