Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Sölden start preparatie Weltcup-afdaling

WouterVdB op 11 oktober 2023· 1 reactie

FIS Wereldbeker in Sölden -  © Ötztal Tourismus
FIS Wereldbeker in Sölden - © Ötztal Tourismus

In het weekend van 28 en 29 oktober 2023 wordt in Sölden traditiegetrouw de wereldbeker alpineskiën afgetrapt. Om de sneeuwzekerheid zo vroeg in het seizoen te garanderen maakt men gebruik van snowfarming. Deze bewaarde sneeuw van vorig seizoen is afgelopen week uitgereden.

Gave beelden

De sneeuwdepots bevinden zich zowel boven- als onderaan piste 31, beter gekend als de Schwarze Schneid. Onderstaande webcambeelden tonen wat een gigantische massa sneeuw er is uitgereden door de pistenbully’s. Afgelopen zomer hebben er ingrijpende werkzaamheden plaatsgevonden op deze piste. Het afsmelten van de gletsjer maakte een hermodellering van het onderste deel noodzakelijk.

afterbefore
Voor- en na het uitrijden van het depot

Wist je overigens dat het pistenbullyteam van Sölden een eigen Instagram-pagina heeft? De chauffeurs plaatsen er regelmatig vette beelden, zo ook van het uitrijden van de sneeuwdepots.

FIS Wereldbeker

Jaarlijks organiseert de Internationale Skifederatie (FIS) de wereldbeker alpineskiën. De competitie loopt over het ganse winterseizoen in het noordelijk halfrond en omvat ondermeer de (reuze)slalom, afdaling en Super G. Als gastdorp is Sölden dit jaar aan een jubileum toe: voor de 30ste keer strijkt het FIS-circus hier neer om de competitie te starten. Wie de wedstrijden, signeersessies en afterparty’s van op de eerste rij wilt meemaken, kan hier alle details en tickets vinden.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Sölden heeft vandaag groen licht gekregen

Plaats een reactie