Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skiër valt direct naast hulpverleners 15 meter diep naast piste

Rogier op 13 december 2023· geen reacties

null

Een 18-jarige Sloveense skiër is gisteren ongeveer 15 meter buiten de piste gevallen op de Sonnenalpe Nassfeld. Dit gebeurde voor de ogen van een politie-eenheid die aan het trainen was, wat resulteerde in een snelle reddingsoperatie. Hij is met verwondingen van onbekende aard per helikopter naar het ziekenhuis in Villach gebracht.

Ten val bij terugkeren naar de skipiste

De 18-jarige was op weg op de Sattel-afdaling toen hij ten val kwam. De jongeman was van plan om naar de Bobo-Sattelafdaling te gaan en ging daarbij off-piste. Bij zijn poging om terug te keren naar de gemarkeerde pistes, viel hij ongeveer 15 meter naar beneden op steil terrein.

Geluk bij een ongeluk

Als een letterlijk geluk bij een ongeluk was de Alpiene Interventiegroep van de politie aanwezig voor opleidingsdoeleinden in het skigebied, waardoor ze onmiddellijk hulp konden bieden. De 18-jarige werd met verwondingen van onbepaalde ernst per traumahelikopter ARA 3 naar het LKH Villach gebracht.

Bron.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie