Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nederlander overlijdt na botsing tegen boom in Nauders

Edo op 14 februari 2024· 2 reacties

null

Een 47-jarige skiër is dinsdagmiddag in het Oostenrijkse Nauders in Tirol over de rand van de piste gegleden en tegen een boom gebotst. Getuigen verleenden eerste hulp, maar alle hulp kwam te laat voor de man. Hij overleed op de plaats van het ongeval.

Over de pisterand

Het ongeluk gebeurde dinsdag rond 14.00 uur. De 47-jarige Nederlander was aan het skiën op rode piste nr. 3 in het skigebied Nauders. Om onbekende reden ging de skiër over de rand van de piste en botste tegen een boom.

Reanimatie gestopt

Getuigen van het ongeval verleenden onmiddellijk eerste hulp. Het slachtoffer kreeg vervolgens eerste hulp van het pistereddingsteam en de noodarts vanuit de helikopter. Ondanks intensieve inspanningen moesten de reanimatiemaatregelen na ongeveer 30 minuten zonder succes worden gestaakt.
Er werden twee EHBO’ers, het piste-reddingsteam van Nauders, een noodhelikopter, een politiepatrouille, twee agenten van de Alpenpolitie en een medewerker van de recherche ingezet.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Altijd weer triest om dit soort nieuws te lezen. Mocht een nabestaande het lezen; Sterkte.

Als ik wit zie, dan gaat het bergafwaarts met me.

Vreselijk nieuws. Sterkte voor de nabestaanden.

sneeuw witje en de 7 bergen

Plaats een reactie