Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ski- en snowboardproductie in EU gestegen na corona

Edo op 16 februari 2024· 5 reacties

null

De mondiale wintersportindustrie kreeg een flinke knauw tijdens de pandemie. Zowel produceren als exporteren stond onder druk. Is dit al hersteld en is er überhaupt nog vraag naar wintersportmateriaal? De import- en exportcijfers van ski’s en snowboards laten gelukkig een rooskleurig beeld zien, waarbij de productie in Europa in 2022 zelfs het niveau van voor de pandemie overtrof. De wintersport blijkt veerkrachtiger dan verwacht.

Stijging productie en handel

In 2022 produceerden de EU-landen 4,8 miljoen paar ski’s en snowboards, een stijging van 37 procent ten opzichte van 2021. Bijna de helft van deze artikelen (2,2 miljoen; 45 procent) werd geproduceerd in Oostenrijk. Wat de handel betreft, werden ongeveer 2,6 miljoen paar ski’s en snowboards geëxporteerd naar niet-EU-landen, een stijging van 13 procent ten opzichte van 2021 (2,3 miljoen). Wat de invoer betreft, werden er 1,8 miljoen ski’s en snowboards ingevoerd, meer dan twee keer zoveel als het jaar ervoor (0,8 miljoen).

Oostenrijk grootste exporteur en importeur

Van alle EU-lidstaten was Oostenrijk de grootste exporteur en importeur: er werden 1,2 miljoen paar ski’s en snowboards geëxporteerd en 0,7 miljoen stuks geïmporteerd. De op één en twee na grootste exporteurs waren Frankrijk (0,4 miljoen) en Italië (0,3 miljoen). De tweede en derde grootste importeurs waren Duitsland en Frankrijk (beide 0,3 miljoen).

Meeste uitvoer naar VS

Wat betreft de uitvoer naar niet-EU-landen ging ongeveer twee vijfde van de paren ski’s en snowboards uit de EU naar de Verenigde Staten (1,1 miljoen, oftewel 42 procent van de totale uitvoer van ski’s en snowboards naar landen buiten de EU), gevolgd door Canada (0,4 miljoen, 16 procent) en China (0,3 miljoen, 13 procent). De invoer uit niet-EU-landen kwam voornamelijk uit China (0,6 miljoen; 34 procent), Oekraïne (0,6 miljoen; 31 procent) en Japan (0,2 miljoen; 13 procent).

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

.

*bericht bewerkt door KrisWeer op 16 feb 2024 14:07

Vijftienhonderd is het nieuwe duizend

Invoer uit China, Japan en Oekraïne? Welke merken zijn dat? Iemand een idee?

Kijk hier maar eens: https://www.newschoolers.com/news/read/Where-Skis-Whom…

K2 wordt volgens mij bijvoorbeeld geheel in China gefabriceerd

Invoer uit China, Japan en Oekraïne? Welke merken zijn dat? Iemand een idee?

Oscar841 op 16 feb 2024 19:50

Blizzard produceert in Oekraïne. Mijn RC-Ti’s komen daar vandaan. En volgens mij ook Fischer.

*bericht bewerkt door Robert7 op 18 feb 2024 13:16

Dank voor de link. Interessant.

Zie net mijn Salomons S/MAX 10 uit Oostenrijk. De Salomons Rush Race JR van mijn zoon uit Bulgarije. En de K2’s (hier kinderski’s) inderdaad uit China.

Plaats een reactie