Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Vanaf 25 mei nieuwe nachttrein naar Oostenrijk

Roel op 16 september 2020·bewerkt op 24 mei 2021· 7 reacties

Nightjet
De Nightjet vertrekt deze winter ook vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem

Vanaf 25 mei 2021 rijdt er een nieuwe trein naar Tirol rijden. Het gaat om de Nightjet, een nachttrein die dagelijks vanuit Amsterdam naar Innsbruck zal rijden. De trein heeft vorig jaar al zijn eerste proefrit over het Nederlandse spoor gemaakt, maar door corona is de lancering uitgesteld.

Ook stops in Utrecht en Arnhem

De ÖBB Nightjet bestaat al wat langer in het buitenland. Deze reed eerst tweemaal per week vanuit Brussel, Luik, Aken en Düsseldorf. Vanaf nu kun je dus vanuit Amsterdam naar Innsbruck. Het is een directe treinverbinding, dus je hoeft niet over te stappen. De trein stopt ook in Utrecht en Arnhem. Vanuit Innsbruck reis je eenvoudig verder naar diverse skigebieden, maar je hoeft niet per se door te reizen tot Innsbruck. De Nightjet stopt ook in Kufstein, Wörlgl en Jenbach. Deze stations liggen op korte afstand van onder andere SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental en het Zillertal.

Keuze uit zitten, liggen en slapen

Omdat het een nachttrein is kun je kiezen uit zit, lig- en slaaprijtuigen en er is catering aan boord. Meer informatie vind je op nightjet.com. Tickets zijn te boeken via NS International.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Normaal vind ik het idee van een nachttrein super, zeker voor 1 of 2 persoons reizen.
Doch op dit moment zou ik alleen gaan als ik met mijn familie een eigen coupe nam.

Kleine correctie @Roel. Vanuit Düsseldorf kun je niet rechtstreeks naar Salzburg (uiteraard wel met een overstap in München). Wel naar Innsbruck en Wenen. De trein wordt s nachts gesplitst in Nürnberg.

*bericht bewerkt door Roko op 16 sep 2020 20:44

Uitrusten doe je maar in de lift.

Normaal vind ik het idee van een nachttrein super, zeker voor 1 of 2 persoons reizen.
Doch op dit moment zou ik alleen gaan als ik met mijn familie een eigen coupe nam.

Slim op 18 sep 2020 22:51 Dat kan gewoon ... Hebben wij ook al een aantal keren gedaan, zij het met z'n 2en een eigen coupé met eigen douche/toilet.
Rob

Geweldig! Ga ik zeker boeken

Een mooie toevoeging aan onze transport opties😁

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Is er al een indicatie wat de tarieven worden?

op treinreiswinkel.nl zijn ze al te boeken… Goedkoopste optie die ik daar zie is 129 euro enkele reis. Mogelijk dat ze goedkoper zijn als ze op nsinternational.com komen aangezien je daar vaak Sparrpreis tickets kunt kopen.

*bericht bewerkt door ardjanvanbreugel op 22 sep 2020 23:39

Plaats een reactie