Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Brand in oudste hotel van Avoriaz, 53 gasten geëvacueerd

Roel op 18 maart 2024· geen reacties

Avoriaz
Avoriaz

Vannacht is er brand uitgebroken in het oudste hotel van Avoriaz, het bekende skidorp in Portes du Soleil. 53 hotelgasten moesten worden geëvacueerd.

Ontstaan in skiruimte

De brand ontstond rond 1.00 uur in in de skiruimte van hotel Les Dromonts. Daarop is de brandweer uitgerukt en zijn 53 mensen uit het hotel geëvacueerd. In totaal zijn 32 van de 35 accommodaties in het hotel geëvacueerd en geventileerd. Na het blussen konden de gasten terugkeren naar hun kamers. Er zijn geen gewonden gevallen.

Bouw van hotel Les Dromonts. Foto: avoriaz.com
Bouw van hotel Les Dromonts. Foto: avoriaz.com

Oudste hotel

Hotel Les Dromonts is het eerste hotel dat in Avoriaz is gebouwd. Het hotel stamt uit 1966, zoals je in het In kaart gebracht- artikel kunt lezen over het ontstaan en de geschiedenis van Avoriaz. Het dorp zelf is in 1962 gesticht.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie