Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nordica vindt de achterinstapper opnieuw uit

Rogier op 18 november 2020· 19 reacties

Nordica HF
De Nordica HF

De achterinstapper is een skischoen die misschien wel evenveel gehaat als geliefd wordt (of beter gezegd werd). Deze schoen was absoluut geliefd bij iedereen die een comfortabele schoen zocht. De achterinstapper bleek ook de redding voor wintersporters met stevige kuiten. Maar de schoen werd gehaat vanwege de slechte ski-prestaties. Dus stierf de achterinstapper een langzame dood. Tot een paar jaar geleden maakte Nordica (bijna stiekem) nog de achtersintsappers: AFX en de Grantour, voornamelijk voor de huurmarkt, maar ook met deze schoenen stopte Nordica. Tot groot verdriet van veel verhuurbedrijven die in deze skischoen een ‘altijd’ passende schoen hadden gevonden. Nu is Nordica terug met de achterinstapper: de HF! Lukt het om met moderne materialen de prestaties op te krikken van deze comfy schoenen?

Achterinstapper moderne stijl

Nordica geeft aan op hun website dat hun ontwikkelingsteam de achterinstapper heeft gemoderniseerd met een stijvere ‘shell’ en een beter sluitsysteem (te openen en sluiten met skistok), hierdoor kan Nordica hun hoogwaardige kurk-binnenschoenen ook in deze schoen gebruiken, deze liner wordt geleend uit de ‘machine-serie’ van Nordica. De achterinstapper heeft natuurlijk als groot voordeel dat deze maar liefst 35% meer opent dan traditionele skischoenen. Met een flex variërend tussen de 85 (damesmodel) en de 110 en een model met geïntegreerde ‘verwarming’ is het duidelijk dat men inzet op de comfortmarkt.

Het is zeker, een grote groep wintersporters zal extreem blij zijn met de terugkomst van dit type schoen, en een ander deel heeft weer wat om een mening over te hebben…

Meer info over deze Nordica HF schoen

Gerelateerde weblogs

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

RFKANGOO18 november 2020 · 17:29

Deze is toch al weer een jaar op de markt?

Übung macht den meister!!!
Alex18 november 2020 · 18:25

Niet om lullig te doen, maar dit is een advertorial en geen nieuwsbericht. Enige transparantie lijkt me op zijn plaats.

When life gets too complicated.... SKI
Piefke18 november 2020 · 18:59

Deze is toch al weer een jaar op de markt?

RFKANGOO op 18 nov 2020 17:29

Dat zijn Atomic’s☃️

Zijn je knieën je lief, rodel dan altijd zonder skischoenen maar met je snowboots!¡!
DrPhil18 november 2020 · 19:10

Deze is toch al weer een jaar op de markt?

RFKANGOO op 18 nov 2020 17:29

Dat zijn Atomic’s☃️

Piefke op 18 nov 2020 18:59

Ze waren in maart al volop verkrijgbaar.

Rogierauteur18 november 2020 · 19:16

Niet om lullig te doen, maar dit is een advertorial en geen nieuwsbericht. Enige transparantie lijkt me op zijn plaats.

Alex op 18 nov 2020 18:25

Ik kan je 100 % beloven dat dit geen advertorial is, anders zouden we dat duidelijk en eerlijk aangeven. Zoals we bij alle advertorials doen.

Een schoen waarover zoveel wordt gesproken, en die zoveel voor- en tegenstanders heeft die weer opnieuw op de markt komt, vond ik in ieder geval een nieuwtje waard.

Click. Click. Peace
Rogierauteur18 november 2020 · 19:16

Deze is toch al weer een jaar op de markt?

RFKANGOO op 18 nov 2020 17:29

Dat zijn Atomic’s☃️

Piefke op 18 nov 2020 18:59

Ze waren in maart al volop verkrijgbaar.

DrPhil op 18 nov 2020 19:10

Dat komt wel vaker voor met producten voor het seizoen erop :-)

Click. Click. Peace
Jeffvdv18 november 2020 · 22:48

Deze waren er idd vorig jaar ook al, het jaar daarvoor was Atomic degene die ze (her)introduceerde 😁

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿
MiVe19 november 2020 · 10:37

“Maar de schoen werd gehaat vanwege de slechte ski-prestaties. Dus stierf de achterinstapper een langzame dood.”
Heb je hier een bron voor Rogier? Ik heb het nl. anders begrepen.
“Volgens ingewijde was de Salomon SX91 de beste achterinstapper ooit gemaakt. En in tegenstelling tot wat velen tegenwoordig beweren was het ook een hele goede skischoen. Marc Giradelli won er worldcup wedstrijden mee en Franz Weber speedski records.”
Uit onderstaande bron.

“In de hoogtij dagen, zo rond 1988, was 80% van de skischoenmarkt een achterinstapper en 2 van de 3 verkochte achterinstap skischoenen was een Salomon.”
Oftewel Salomon had meer dan 50% van de markt van skischoenen in handen. Een aardig motief voor andere fabrikanten hier iets aan te doen. Lees verder in de bron:https://www.bootfitter.nl/bootfitting_blog/de-moord-op-een-…

Rogierauteur19 november 2020 · 10:53

@MiVe De achterinstapper van salomon was voor toen een geweldige schoen, maar niet te vergelijken met de schoenen die daarna op de markt kwamen qua prestaties. En de schoenen die de laatste jaren op de markt waren de AFX en de Gran Tour van Nordica, daar wil je als prstatie gerichte wintersporter echt niet mee skiën, maar ze zitten wel lekker.

Materiaal wat in 1988 goed is, hoeft niet in 1992 (om maar wat te zeggen) nog steeds goed te zijn. Er zijn enorme stappen gemaakt op schoen gebied. Ik ken geweldige ski’s uit begin jaren 2000 die nu echt niet meer zo goed scoren.

Click. Click. Peace
Martin718219 november 2020 · 10:58

Het is zeker, een grote groep wintersporters zal extreem blij zijn met de terugkomst van dit type schoen, en een ander deel heeft weer wat om een mening over te hebben…

Rogier

“Extreem blij”, dat is wel heftig hoor!
De laatste achterinstapper die ik zag was een fragmentatie-bom; toen de skier hem dicht klapte, ontplofte de schoen in duizend stukjes. Het was ook een schoen uit het jaar kruik :)

*bericht bewerkt door Martin7182 op 19 nov 2020 11:00

DrPhil19 november 2020 · 10:58

Ik heb een SX91 gehad! Totdat er dingen begonnen af te breken 😉

Wunderkammer19 november 2020 · 11:09

Ik had de SX81, die mooie (…) witte.
De positieve shock die ik had toen ik overstapte naar m’n Tecnica schnallenschoen was heel heftig. Opeens kon ik skiën. (Nou ja, een stuk beter dus)
Achterinstap…vergeet het.

*bericht bewerkt door Wunderkammer op 19 nov 2020 11:10

Serghino19 november 2020 · 18:25

Heb ze uit nieuwschierigheid gepast omdat ze er toch stonden. Instappen gaat natuurlijk makkelijker maar lekker zaten ze zeker niet (heb een hoge wreef). Tuurlijk kunnen ze nog gevormd worden maar merkte echt geen verschil met gewone skischoenen.
In/uitstappen doe je 1 keer per dag dus daar hoef je ze toch niet voor aan te schaffen. Met de instappers heb je misschien 2 minuten extra skitijd want ze gaan wel heel makkelijk aan 😂

Mr_P19 november 2020 · 19:00

Salomon SX 92 all the way … :)

MiVe19 november 2020 · 21:41

@Rogier: Wat is je punt precies? Een Citroen DS was voor toen een geweldige auto, maar niet te vergelijken met de auto’s die daarna op de markt kwamen qua prestaties.

Marco-Paul23 november 2020 · 21:41

Fantastisch dat de achterinstapper nu ook weer punt van discussie is…
Ik heb de HF (in 110 flex) vorig jaar kerst en in feruari geskied en ik was aangenaam verrast. Ook de instelmogelijkheden vielen mij mee, vooral op de wreef. Wanneer de schoen in de oven gaat is ie helemaal goed pas te maken. De liners zijn ook van hoge kwaliteit. Het is natuurlijk geen 130 flex wedstrijdschoen maar wees eerlijk wie heeft dat nu echt nodig?
De Atomic Savor heb ik ook geskied maar dat is, tot mijn spijt, een mislukt project en een gemiste kans van een fabrikant die een naam te verliezen heeft.

*bericht bewerkt door Marco-Paul op 23 nov 2020 21:42

Ronaldski24 november 2020 · 14:57

Quote
“De achterinstapper is een skischoen die misschien wel evenveel gehaat als geliefd wordt (of beter gezegd werd). Deze schoen was absoluut geliefd bij iedereen die een comfortabele schoen zocht. De achterinstapper bleek ook de redding voor wintersporters met stevige kuiten. Maar de schoen werd gehaat vanwege de slechte ski-prestaties. Dus stierf de achterinstapper een langzame dood.” Eind quote.
Zoals alles in deze wereld worden mindere eigenschappen uitvergroot om vernieuwing niet in de weg te zitten. Ongetwijfeld zullen de oude achterinstappers mindere ski-prestaties hebben, maar ik vraag mij terecht af de gemiddelde (Nederlandse) skiër dat echt heeft gemerkt. Voor de gemiddelde skiër die een hooguit 2 weken op de latten staat en die het meeste genot uit blauwe en rode pistes haalt, waren de achterinstappers heerlijk comfortabel. Als de fabrikanten destijds hun best hadden gedaan, dan hadden achterinstappers helemaal niet uitgefaseerd hoeven te worden. Maar ja marketing vereist dat iets geheel nieuws in de markt wordt gezet met als resultaat (dure) high-end schoenen met veel schnallen. Het is net zoiets als aangezet worden om een 4K of 8K TV te kopen terwijl je eigenlijk alleen maar naar RTL4 kijkt. Ik hoop dat de nieuwe instappers een blijvertje zijn voor iedereen die comfort verlangt en vooral voor iedereen met een hoge wreef.

DrPhil24 november 2020 · 15:16

Als ik het goed heb, had het destijds ook te maken met het feit dat Salomon zowat de hele consumentenmarkt had veroverd.

Plaats een reactie