Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ook lawine in skischansstadion Bischofshofen

Roel op 18 december 2023· geen reacties

De sneeuwmassa die naar beneden is geschoven. Foto: Skiclub Bischofshofen
De sneeuwmassa die naar beneden is geschoven. Foto: Skiclub Bischofshofen

De afgelopen dagen zijn er veel meldingen van lawines voorbij gekomen; naar nu blijkt ook in een stadion waar skispringwedstrijden plaatsvinden. Onder de skischans van Bischofshofen, bekend van de skispringwedstrijden in het kader van de ‘Vierschanzentournee’, is een grote sneeuwmassa gaan schuiven. Er vielen geen slachtoffers.

Netten gescheurd

De lawine vond zaterdag al plaats, maar is vandaag pas via de media bekendgemaakt. De zware natte sneeuw is er waarschijnlijk de oorzaak van dat plastic netten in de grond zijn afgescheurd. Hierdoor is de sneeuwlaag die erop lag naar beneden geschoven waarbij ook de zijkanten van de uitloop zijn beschadigd.

Vierschanzentournee

De netten zijn neergelegd om de sneeuw in het landingsgebied te stabiliseren, zodat deze niet gaat glijden. De netten worden nu opnieuw omhoog getrokken en er zijn nieuwe netten besteld, waardoor de wedstrijd voor de Vierschanzentournee op 6 januari geen gevaar loopt. De schade bedraagt volgens de Skiclub Bishofshofen meer dan een ton.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie