Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Skigebied kan niet open omdat lift niet af is

Roel op 20 januari 2024· 3 reacties

De bouw van deze nieuwe 8-persoonsgondel is niet op tijd klaar. Foto: sandomenicoski.com
De bouw van deze nieuwe 8-persoonsgondel is niet op tijd klaar. Foto: sandomenicoski.com

Het is de nachtmerrie van ieder skigebied. Niet kunnen openen omdat de bouw van een belangrijke lift niet op tijd klaar is. In het Italiaanse San Domenico in de regio Piemonte is dit de harde waarheid. Het skigebied gaat definitief niet open tijdens het winterseizoen 2023/2024.


null

Porsche design

De reden dat het gebied noodgedwongen niet open kan is de nieuwe toegangsgondel vanuit het dal, een hypermoderne 8-persoonsgondel in Porsche-design. De bouw hiervan hebben ze niet op tijd kunnen afronden, waardoor de rest van het skigebied niet geopend kan worden. De intentie was eerst om later in het seizoen alsnog open te gaan, maar door de verse sneeuw die is gevallen gooien ze de handdoek nu definitief in de ring. Zo gauw de weersomstandigheden het toelaten wordt de bouw hervat, maar de in bedrijfstelling zal pas voor de zomer zijn.

Het skigebied ligt in het noorden van de regio Piemonte tegen de grens met Oberwallis (Zwitserland) en telt 35 kilometer aan piste. Naast de nieuwe gondel komt er een parkeergarage met 400 parkeerplaatsen verdeeld over 5 verdiepingen.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Bijzonder(e) veel investeringen in zo’n afgelegen skigebiedje.

Zo afgelegen is het niet. 1,5 uur rijden van Malpensa airport en dus de grote stad Milaan.

King of the hill

Ik ben hier met kerst 2019 geweest.
Prima gebiedje voor beginners en gevorderde wintersporters. Toen waren er ook al wat voorbereidende werken gebeurd voor deze lift. Blijkbaar zou een aantal jaar geleden Russen het hebben opgekocht. Boven in het gebied hebben ze al aardig geïnvesteerd. Ook een mooi hotel: La Vetta. Vooral zoals gezegd: een weekend bestemming voor de Milanesen. Door de week heerlijk rustig en een skipas voor een democratische prijs.

Plaats een reactie