Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Avondklok in Serre Chevalier en Montgenèvre om seizoen te redden

Rogier op 20 oktober 2020· 8 reacties

Briancon
De oude stad van Briançon met de Prorel op de achtergrond

Vandaag zal bekend gemaakt worden dat de gemeenten van Serre Chevalier en Montgenèvre een avondklok instellen. Dezelfde avondklok die ook in bijvoorbeeld Parijs en Marseille geldt. Dit in een poging het winterseizoen veilig te stellen. Rondom Briançon zijn de cijfers momenteel alarmerend.

Winterseizoen redden

Ik sprak net met Arnaud Murgia, de burgemeester van Briançon, hij gaf aan dat deze avondklok vooral wordt ingesteld om het winterseizoen veilig in te kunnen gaan. Hij zei: “Ik gebruik nu redelijk harde maatregelen, maar dit heeft als doel om komende winter te kunnen opengaan. Als wij niet open kunnen zou dat rampzalig voor de skigebieden en de lokale economie zijn”. De avondklok geldt van 21:00 tot 06:00. In die tijd mag niemand naar buiten zonder een speciaal formulier. Alleen bepaalde beroepsgroepen mogen zich na 21:00 nog buiten begeven. Restaurants moeten voor 21:00 sluiten en bars mogen sowieso niet open.

Montgenevre
Montgenevre

Verdere maatregelen

Verder moet je in het gehele centrum van Briançon een mondneusmasker dragen, mag je niet samenscholen met meer dan zes personen en worden alle sportzalen gesloten. Alle indoor amateursporten zijn voor vier weken verboden en alleen topsporters mogen nog trainen. De avondklok geldt, op alle plaatsen waar deze in Frankrijk is ingevoerd, voor vier weken. Het kan zijn dat de regering besluit deze tot zes weken te verlengen. Dan zou hij samenvallen met het begin van het skiseizoen in Serre Chevalier.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Skizoeker20 oktober 2020 · 18:51

Benieuwd hoe dit verder gaat richting kerst. Voordat het effect van de huidige maatregelen zichtbaar is zijn we ook weer een paar weken verder. Ik ga er steeds meer van uit dat we de kerst noodgedwongen over moeten slaan. Samenscholen met 6 personen verboden maar wel met 20 in een gondel? De skigebieden kunnen de beste voornemens hebben maar zonder significant minder Corona gevallen zullen ze niet aan stevige maatregelen ontkomen. De vraag is dan of het nog zinvol is om te gaan.

roranje20 oktober 2020 · 20:02

@skizoeker, zolang Nederland voor andere landen nog steeds “rood” of “oranje” is zijn wij in ieder geval in die landen niet welkom. Boeken heeft om die reden geen enkele zin. Jammer, maar wel realiteit.

Wunderkammer20 oktober 2020 · 22:24

In Oostenrijk overweegt men dezelfde aanpak.

Roy8321 oktober 2020 · 07:38

@skizoeker, zolang Nederland voor andere landen nog steeds “rood” of “oranje” is zijn wij in ieder geval in die landen niet welkom. Boeken heeft om die reden geen enkele zin. Jammer, maar wel realiteit.

roranje op 20 okt 2020 20:02

Wij zijn alleen in Zwitserland niet welkom, toch? Het moet hier wel heel bar slecht worden willen ze in Oostenrijk de grens voor ons sluiten, denk ik. Ik denk dat Frankrijk en Italië misschien iets sneller een verplichte quarantaine invoeren, maar ze schieten zich economisch zo verschrikkelijk in hun voet, dat ze daar erg terughoudend mee zullen zijn, denk ik.

Wannabe Dolomietenkenner...
Leon10021 oktober 2020 · 08:34

Quarantaine invoeren heeft weinig zin tav wintersporters, ik gok meer op het meenemen van een negatief Corona-attest of een sneltest te plekke. Het eerste kost je geld en strakke planning, het tweede is nog toekomstmuziek, maar de belangen zijn groot en de ontwikkelingen gaan supersnel.

Skiwi21 oktober 2020 · 09:23

Ja, ik zie Zwitserland (of tenminste de toeristische regio’s daar) voor het begin van het skiseizoen die quarantaineverplichting te laten vallen. Anders riskeren die op een dramatische winter af te stevenen.

Jochemgerrits21 oktober 2020 · 12:42

Hoe zit het nu met de kinderopvang? Ik lees daar niks over. Gaan die open in bv Frankrijk, @Rogier, hoe zit het daar in Serre C?

Rogierauteur21 oktober 2020 · 13:27

Momenteel is kinderopvang in Frankrijk nog gewoon open. Maar ik weet niet hoe men om zal springen met de kinderopvang in skigebieden.

Click. Click. Peace

Plaats een reactie