Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Twee Nederlandse kinderen gewond na rodelongeluk in Bad Kleinkirchheim

Rogier op 28 februari 2023· 1 reactie

null

Gisterenmiddag zijn twee Nederlandse meisjes, van 12 en 13 jaar, gewond geraakt nadat zij de controle over hun slee kwijtraakten toen ze over een skipiste in Bad Kleinkirchheim naar beneden rodelden. Het twaalfjarige meisje raakte zo ernstig gewond dat ze met de reddingshelikopter naar het ziekenhuis is gebracht.

Controle over slee kwijt

Om maandagmiddag 17.50 uur, dus na sluitingstijd van de skiliften, waren de twee meisjes op de oefenweide, een skipiste, bij de Bachlift aan het sleeën. De meisjes verloren de controle over hun slee en klapten tegen een houten huisje wat naast het magische tapijt van deze oefenweide staat. Het 12-jarige meisje raakte ernstig gewond en het 13-jarige meisje bleef lichtgewond. Het ernstig gewonde meisje werd met reddingshelikopter naar het ziekenhuis van Villach gevlogen. Het lichtgewonde meisje werd door haar ouders verzorgd.

Let op: rodelen is gevaarlijk

Rodelen lijkt een onschuldig en ontspannen tijdverdrijf, maar rodelen is potentieel zeer gevaarlijk. Elk jaar gebeuren er ernstige, tot zeer ernstige en zelf dodelijke, rodelongelukken in de Alpen. Bijna overal is, mede daarom, het rodelen op skipistes verboden. Wees als je gaat rodelen erg voorzichtig en blijf het liefst op de speciale rodelbanen. Controleer in ieder geval altijd de omgeving waar je rodelt, en vraag jezelf altijd de vraag wat gebeurd er als je niet tijdig kunt remmen. Harde obstakels en steile hellingen zijn erg gevaarlijk bij het rodelen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

“ Controleer in ieder geval altijd de omgeving waar je roddelt”.
Goede tip, voor een geslaagde roddel :)

Plaats een reactie