Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Bergrestaurant brandt uit in Megève

Rogier op 31 december 2021· geen reacties

Het gebouw is volledig uitgebrand Foto SDIS-74
Het gebouw is volledig uitgebrand Foto SDIS-74

Vanmorgen, 31 december, om ongeveer half zeven ‘s ochtends kreeg de brandweer van Megève de melding dat het bergrestaurant La Môme in brand stond. Op dat moment was de rook in het dorp al te zien.

Afgelegen ligging maakt bluswerkzaamheden moeilijk

Door de afgelegen ligging en de sneeuw kon de brandweer niet direct ter plaatse zijn. Het restaurant is alleen met 4x4 voertuigen te bereiken. De brandweer heeft het gebouw niet kunnen redden. “Er zijn geen gewonden en er is geen gevaar voor uitbreiding van het vuur maar het gebouw is volledig in vlammen opgegaan” verklaarde de commandant van de reddingsoperaties omstreeks 10.30 uur. Bij de brandblus werkzaamheden waren niet minder dan 50 brandweerlieden betrokken. Met speciale tankwagens werd het water naar boven gebracht.

Brand begonnen in de keuken

De oorsprong van het vuur moet nog worden vastgesteld, maar het lijkt zich te hebben ontwikkeld in de keuken van het gebouw. Dit restaurant is dit najaar van eigenaar overgegaan, hiervoor stond het bekend als ‘ l’auberge du Christomet’, Cap Horn en vorige seizoenen als Finger’s.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie