BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Ponte di Legno - Tonale

Reviews Ponte di Legno - Tonale

67% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.2 op basis van 3680 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, erg rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van Ponte di Legno - Tonale?


Beoordelingen van gebruikers

  • Jamesblond
    Jamesblond 15 maart 2019 · 22:30

    Zeer fijn skigebied om met kleine kinderen te komen. De flank in passo tonale is weliswaar wat saai, maar er zijn een heleboel gemakkelijke blauwe en rode pistes voorzien van moderne lifte. Ideaal om de kinderen vrij snel mee te nemen de berg op. Onze kinderen 5 en 7j hebben zich hier schitterend vermaakt. Wie echt uitdaging zoekt, kan die vinden in het deelgebied van Ponte Di Legno: heerlijk tussen de bomen skien en zeer leuke rode en zwarte pistes. Echt een aanrader. Het ligt niet zo hoog, maar de noordhelling maakt dat de pistes hier toch zeer zeer goed bijlage. En dan is er nog de gletsjer en de fabuleuze "Paradiso" zwarte pisten vanaf het middenstation tot beneden. Echt een sublieme piste: zwart, maar niet donkerzwart. heerlijk breed en een fantastisch uitzicht. En ja Italie: lekker eten, drinken, de zon,... yep. Voor families echt een TOP gebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 15 januari 2019 · 13:25

    Vanuit onze verblijfplaats Ossana in Val di Sole zijn wij tijdens onze vakantie één dag naar Passo Tonale gereden om daar te skiën (7 januari 2019). Het weer was fantastisch zonnig. De zuidhelling van Passo Tonale bestaat eigenlijk uit één flank waar een flink aantal stoeltjesliften naast elkaar omhoog gaan. Niet het meest inspirerende stuk skigebied. Bovendien ligt zelfs deze zuidhelling een groot gedeelte van de dag in de schaduw rond deze tijd van het jaar. Het onderste gedeelte althans. Eerst zijn we richting de Passo Contrabbandieri gegaan en hebben daar de twee rode pistes gedaan en de bijbehorende liften. Best leuke pistes die lekker in de zon lagen. Daarna al zigzaggend met behulp van verschillende liften en pistes de doorsteek gemaakt naar de andere kant van deze zuidhelling en via de 'seggiovias' Nigritella en Bleis naar het andere 'hoogste punt' aan deze kant van het gebied. Op de zwarte 32 na vonden wij de rode afdaling 22 (Bleis) hiervandaan het mooiste van deze zuidkant. De op papier mooie afdaling Alpino (rode 20) was wegens het gebrek aan sneeuw helaas gesloten. Na koffie bij de hut Nigritella, bovenaan de gelijknamige stoeltjeslift, zijn we de weg overgestoken naar het gedeelte van Passo Paradiso en de Presena gletsjer. Dit gedeelte is vrij klein en bevat één blauwe, rode en zwarte afdaling. Vanaf de Passo Presena is het uitzicht erg mooi op de Monte Adamello en haar gletsjers. Het eerste stuk van de afdaling is redelijk steil en schaduwrijk, waarna de pistes tot aan de Passo Paradiso flink afvlakken. De zwarte afdaling richting Tonale vanaf daar lag er uitstekend bij en bevat een paar pittige stukjes, maar was prima te doen en bovendien landschappelijk best fraai, vooral bovenin tussen enorme rotswanden. Vanuit daar zijn we in één ruk doorgeskiet naar het deel van Ponte di Legno en hebben geluncht in de zon bij Rifugio Corno d'Aola. Deze hut is een aanrader. Leuk terras met bediening, goed eten voor een schappelijke prijs zoals zo vaak in Italië en bovendien mooi uitzicht op onder meer de Passo Tonale en het dal van Ponte di Legno, alsmede de weg naar de Passo Gavia. Na de lunch hebben we nog even snel de rest van dit deel van het skigebied verkend, tot aan de zwarte dalafdaling naar Temù. Dit deel is wezenlijk anders dan het stuk rondom Passo Tonale. Waar de pistes daar eigenlijk vrijwel allemaal vrij lieflijk en hoogalpien zijn door het gebrek aan bomen, zijn de pistes in het deel van Ponte di Legno eigenlijk stuk voor stuk vrij pittig, steil en door het bos. Eigenlijk precies zoals ik ze graag heb. En de twee delen vullen elkaar daarom ook goed aan. Dit deel ligt wel op een noordhelling, dus de pistes waren relatief hard en lagen bovendien veel in de schaduw doordat de zon begin januari niet hoog aan de hemel staat. De zwarte dalafdaling naar Temù ligt landschappelijk erg mooi, loopt met mooie bochten door het bos, is steil en daarom voor gevorderde skiërs zeker een aanrader. Al met al echt een heerlijke dag gehad en vrijwel alle pistes in dit vrij grote, afwisselende gebied gedaan. Niet het mooiste gebied waar ik ooit geweest ben, maar gewoon een prima, leuk skigebied. Het was lekker rustig op de pistes en we konden bij de liften zo doorlopen. Het deel rondom Tonale is meer voor beginners en gemiddelde skiërs, terwijl het deel bij Ponte di Legno echt uitdagend is. Door de ligging op het noorden van de pistes boven Ponte di Legno, de aanwezigheid van de Presena gletsjer en de hoge ligging van de zuidhelling van Passo Tonale zou ik dit gebied eerder aanraden wat later in het seizoen, zo vanaf medio februari of zelfs in maart. Dan komt het gebied denk ik het beste tot zijn recht.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast379
    Gast379 6 maart 2018 · 23:04

    Heerlijk skigebied voor de familie met twee gezichten. Mooi tussen de bomen gelegen skigebied van Ponte di Legno met leuke rode en een paar mooie maar niet extreem uitdagende zwarte pistes. Leuke en goede tentjes om betaalbaar te eten ook. Passo Tonale is een witte vlakte met veel liften naast elkaar en veel minder sfeer. Als beginner moet je tussen Tonale en Ponte di Legno de gondel naar beneden nemen, want de enige mogelijkheid om via de sneeuw in Ponte di Legno te komen is via een zwarte afdaling. Wel te doen, ook met kinderen vanaf een jaar of 6. Vlak geprepareerd met een paar steilere stukken. Ponte di Legno is een leuk dorp met mooie straatjes met vooral veel mooie winkels voor de dames. Geen hossende apres ski! Wel goede wijnbarretjes en een beetje op de lounge toer. Een groep met echt alleen ervaren mensen gaat aan dit gebied tekort komen. Te weinig piste km, te weinig lange afdalingen met redelijk hoogteverschil. Voor een familie met kinderen tot een jaar of 10-12 echt heel leuk gebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul1971
    Paul1971 17 februari 2018 · 22:16

    Een verademing wat betreft drukte op de pistes en het hele (ski)gebied. Mooie geprepareerde pistes. Altijd rustig bij de liften (m.u.v. lift '14'). Erg prettig skigebied, makkelijke verbindingen tussen pistes en gebieden (Ponte di Legno/Temú/Tonale). Prijzen op de piste vallen erg mee. Mooie omgeving. Vriendelijke sfeer. 'Pistepolitie' is er wel maar nauwelijks zichtbaar, genieten zelf van de zon... Pisteregels worden (door Italianen zélf) nauwelijks in acht genomen, zorgt voor geregeld gevaar op de pistes...). Sommige liften gedateerd en langzaam. Pistes soms ijzig. Resumerend: 'n pareltje, dit skigebied!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • MarkM
    MarkM 31 januari 2018 · 16:03

    Top gebied. Veel afwisseling, boven en onder de boomgrens, genoeg pistes op hoogte, maar ook wat prachtige dal afdalingen. Piste tips: - Zwarte piste onder de Paradiso gondel; een van de lekkerste pistes ooit. Neem hem helemaal door naar Ponte di Legno en je maakt alles mee; vergezichten, bossen, blauw, rood, zwart, rivieren, husky farms.... Sneeuw bijna altijd perfect door ligging op hoogte, aan de noordkant, en doordat hij altijd rustig is. Daardoor voelt het als een lange rode. - Dalafdaling naar Temu; wederom een pittige piste, maar lekker breed en sportief. - Rode piste om de Monte Serodine heen. Van 2505 meter terug naar 1700. Prachtige uitzichten en heerlijke piste. Gebied is sowieso erg rustig, niet zelden alleen in de lift. Refugio Nigritella bovenaan de (langzame) Nigritella lift is een tip voor een drankje (koffie 1,50) in de zon. Wijnbar Rasega in Ponte di Legno is perfect voor de Italiaanse apres ski (wijn, kaas, prosciutto en lekker kletsen aan tafel). Negatief: gondel tussen Ponte di Legno en Tonale is redelijk traag (meer kan ik niet bedenken).

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast238
    Gast238 28 januari 2017 · 12:03

    Dit was mijn eerste keer in Italië. Helaas lag er weinig sneeuw en hebben we het vooral op kunstsneeuw moeten doen. Het was overal vrij ijzig en hoewel de pistes er redelijk bij lagen waren er toch erg veel gevaar borden waar na de preparatie nog kunstsneeuw hopen op waren gespoten. Verbinding is ook niet alles van Di Legno naar Tonale (horizontale gondel en vlakke piste). Ik zou het met weinig sneeuw niet aanbevelen. Ligt er echter wel veel sneeuw dan zou het een ander verhaal kunnen zijn als je graag offpiste gaat want daar leken wel veel mogelijkheden te liggen. Helaas was het naast de piste steen/gras dus hebben wij dat niet mogen ervaren. Ga hier niet heen voor brede lange carve pistes want die zijn er niet. 100km lijkt me ook behoorlijk overdreven want met 90% van de pistes die we makkelijk in een dag konden doen bleef de teller op 48km steken...

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast263
    Gast263 26 oktober 2015 · 14:30

    In de eerste week van de paasvakantie geweest. Zeer weinig wachttijden aan de liften. Voor beginners ideaal gebied. Voor gevorderden iets minder. Heb dit gebied 1 keer gehad en kies nu voor iets anders. Was er niet zo zot van. Ook weinig of geen hutjes op de piste. Het was gewoon OK.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast387
    Gast387 3 maart 2015 · 17:07

    ideaal skigebied voor met jonge kinderen . nooit druk aan de liften , zelfs niet met krokusvakantie. max 5min wachttijd. enige nadeel is de lange reisweg ernaar toe, +-1150 km vanuit Antwerpen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast249
    Gast249 27 februari 2015 · 15:15

    De pistes in Ponte di Legno zijn de moeite waard, alleen rood en zwart. Voor blauwe pistes pak je de gondel naar Passo Tonale. Mooiste piste is van de gletsjer tot het dal van Ponte di Legno. Liften zijn lang open van 8.00u tot 17.30u. De skilessen voor kids werd gegeven door profs uit de omgeving, wel wat kort van 11 tot 13u. Op de piste zijn veel self-service restaurants. Wel erg goed eten in Italië.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast879
    Gast879 5 januari 2015 · 14:26

    Voor een skivakantie met de kinderen (8 en 10j) absolute aanrader. Veel blauwe en (licht) rode pistes. Voor gevorderde skiers is het gebied iets te beperkt vrees ik.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast180
    Gast180 3 maart 2013 · 12:09

    Vele mooie offpistes en zeer veel verschilende moeilijke en makkelijke pistes. Goed gelegen Nooit druk bij de skiliften!!! Zeer sneeuwzeker, goeie sneeuwkwaliteit (weinig ijs)

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
>