BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Adamello Ski

Reviews Adamello Ski

Reviews Adamello Ski

67% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.2 op basis van 3680 reviews.

 • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, erg rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk en goede variatie in pistes.
 • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van Adamello Ski?


Beoordelingen van gebruikers

 • Gast379
  Gast379 6 maart 2018 · 23:04

  Heerlijk skigebied voor de familie met twee gezichten. Mooi tussen de bomen gelegen skigebied van Ponte di Legno met leuke rode en een paar mooie maar niet extreem uitdagende zwarte pistes. Leuke en goede tentjes om betaalbaar te eten ook. Passo Tonale is een witte vlakte met veel liften naast elkaar en veel minder sfeer. Als beginner moet je tussen Tonale en Ponte di Legno de gondel naar beneden nemen, want de enige mogelijkheid om via de sneeuw in Ponte di Legno te komen is via een zwarte afdaling. Wel te doen, ook met kinderen vanaf een jaar of 6. Vlak geprepareerd met een paar steilere stukken. Ponte di Legno is een leuk dorp met mooie straatjes met vooral veel mooie winkels voor de dames. Geen hossende apres ski! Wel goede wijnbarretjes en een beetje op de lounge toer. Een groep met echt alleen ervaren mensen gaat aan dit gebied tekort komen. Te weinig piste km, te weinig lange afdalingen met redelijk hoogteverschil. Voor een familie met kinderen tot een jaar of 10-12 echt heel leuk gebied.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Paul1971
  Paul1971 17 februari 2018 · 22:16

  Een verademing wat betreft drukte op de pistes en het hele (ski)gebied. Mooie geprepareerde pistes. Altijd rustig bij de liften (m.u.v. lift '14'). Erg prettig skigebied, makkelijke verbindingen tussen pistes en gebieden (Ponte di Legno/Temú/Tonale). Prijzen op de piste vallen erg mee. Mooie omgeving. Vriendelijke sfeer. 'Pistepolitie' is er wel maar nauwelijks zichtbaar, genieten zelf van de zon... Pisteregels worden (door Italianen zélf) nauwelijks in acht genomen, zorgt voor geregeld gevaar op de pistes...). Sommige liften gedateerd en langzaam. Pistes soms ijzig. Resumerend: 'n pareltje, dit skigebied!

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • MarkM
  MarkM 31 januari 2018 · 16:03

  Top gebied. Veel afwisseling, boven en onder de boomgrens, genoeg pistes op hoogte, maar ook wat prachtige dal afdalingen. Piste tips: - Zwarte piste onder de Paradiso gondel; een van de lekkerste pistes ooit. Neem hem helemaal door naar Ponte di Legno en je maakt alles mee; vergezichten, bossen, blauw, rood, zwart, rivieren, husky farms.... Sneeuw bijna altijd perfect door ligging op hoogte, aan de noordkant, en doordat hij altijd rustig is. Daardoor voelt het als een lange rode. - Dalafdaling naar Temu; wederom een pittige piste, maar lekker breed en sportief. - Rode piste om de Monte Serodine heen. Van 2505 meter terug naar 1700. Prachtige uitzichten en heerlijke piste. Gebied is sowieso erg rustig, niet zelden alleen in de lift. Refugio Nigritella bovenaan de (langzame) Nigritella lift is een tip voor een drankje (koffie 1,50) in de zon. Wijnbar Rasega in Ponte di Legno is perfect voor de Italiaanse apres ski (wijn, kaas, prosciutto en lekker kletsen aan tafel). Negatief: gondel tussen Ponte di Legno en Tonale is redelijk traag (meer kan ik niet bedenken).

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast238
  Gast238 28 januari 2017 · 12:03

  Dit was mijn eerste keer in Italië. Helaas lag er weinig sneeuw en hebben we het vooral op kunstsneeuw moeten doen. Het was overal vrij ijzig en hoewel de pistes er redelijk bij lagen waren er toch erg veel gevaar borden waar na de preparatie nog kunstsneeuw hopen op waren gespoten. Verbinding is ook niet alles van Di Legno naar Tonale (horizontale gondel en vlakke piste). Ik zou het met weinig sneeuw niet aanbevelen. Ligt er echter wel veel sneeuw dan zou het een ander verhaal kunnen zijn als je graag offpiste gaat want daar leken wel veel mogelijkheden te liggen. Helaas was het naast de piste steen/gras dus hebben wij dat niet mogen ervaren. Ga hier niet heen voor brede lange carve pistes want die zijn er niet. 100km lijkt me ook behoorlijk overdreven want met 90% van de pistes die we makkelijk in een dag konden doen bleef de teller op 48km steken...

  Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast263
  Gast263 26 oktober 2015 · 14:30

  In de eerste week van de paasvakantie geweest. Zeer weinig wachttijden aan de liften. Voor beginners ideaal gebied. Voor gevorderden iets minder. Heb dit gebied 1 keer gehad en kies nu voor iets anders. Was er niet zo zot van. Ook weinig of geen hutjes op de piste. Het was gewoon OK.

  Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
 • Gast387
  Gast387 3 maart 2015 · 17:07

  ideaal skigebied voor met jonge kinderen . nooit druk aan de liften , zelfs niet met krokusvakantie. max 5min wachttijd. enige nadeel is de lange reisweg ernaar toe, +-1150 km vanuit Antwerpen.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast249
  Gast249 27 februari 2015 · 15:15

  De pistes in Ponte di Legno zijn de moeite waard, alleen rood en zwart. Voor blauwe pistes pak je de gondel naar Passo Tonale. Mooiste piste is van de gletsjer tot het dal van Ponte di Legno. Liften zijn lang open van 8.00u tot 17.30u. De skilessen voor kids werd gegeven door profs uit de omgeving, wel wat kort van 11 tot 13u. Op de piste zijn veel self-service restaurants. Wel erg goed eten in Italië.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Gast879
  Gast879 5 januari 2015 · 14:26

  Voor een skivakantie met de kinderen (8 en 10j) absolute aanrader. Veel blauwe en (licht) rode pistes. Voor gevorderde skiers is het gebied iets te beperkt vrees ik.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast180
  Gast180 3 maart 2013 · 12:09

  Vele mooie offpistes en zeer veel verschilende moeilijke en makkelijke pistes. Goed gelegen Nooit druk bij de skiliften!!! Zeer sneeuwzeker, goeie sneeuwkwaliteit (weinig ijs)

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
>