Laagste punt
2434m
Hoogste punt
3058m
Totaal km pistes
64km
Beginners
20km
Gemiddeld
30km
Moeilijk
14km
Stoeltjesliften
8
Momenteel gesloten
Gepland seizoen van 4 december - 18 april
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Solitude

Krijgt een 10 op basis van 2 beoordelingen

Meer dan 11 meter sneeuw per jaar!

In de Big Cottonwood Canyon, liggen de skigebieden Solitude en Brighton op respectievelijk 28 en 30 minuten rijden van Salt Lake City.

Solitude

Solitude ligt op 2434 meter. De Summit Chair lift brengt je naar de hoogste top van 3058m. In de Honeycomb Canyon kun je geweldig tussen de bomen skiën. Sneeuw ligt er meestal genoeg. Gemiddeld valt hier zo’n elf meter sneeuw per jaar!

Brighton

Brighton ligt aan het einde van de Big Cottonwood Canyon pas. Het dalstation ligt op 2668 meter, de top op zo’n 3200 meter. Brighton is een echt familieskigebied, kinderen onder de zes jaar skiën gratis. Experts komen in dit kleine gebied aan hun trekken in de dicht beboste off-piste hellingen. En natuurlijk is het funpark zoals in elk Amerikaans gebied van zeer goede kwaliteit! Je kunt hier ook avondskiën tot 21.00 uur. Soltitude en Brighton zijn verbonden met elkaar.

Bereikbaarheid

Het dichtstbijzijnde vliegveld bij Solitude is Salt Lake City op 14km rijden.

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2018/2019VolwassenenJeugdKinderen
Geen gegevens beschikbaar

Krijgt een 10 op basis van 2 beoordelingen

Slim
21 september 2018 · 19:24

Klein maar fijn is de beste beschrijving. Rustig ook wel.
Ten eerste is dit natuurlijk, net als de andere Cottonwood Canyon resorts, een van de beste plekken qua sneeuw kwaliteit en kwantiteit.(Zie www.bestsnow.net). Verder is het, net als de andere Salt Lake City regio gebieden zeer makkelijk te bereiken vanuit Nederland.

Het landschap en de omgeving zijn mooi, en rustig. Big Cottonwood Canyon heeft weinig bebouwing. Spectaculair is het uitzicht vanuit Solitude echter niet zo zeer. Honeycomb Canyon vind ik echt een heerlijke sfeer, doordat er geen liften in de Canyon zijn en slechts en smalle piste, ziet en voelt het echt een beetje alsof je ver weg in de bergen aan het toeren bent.

Zoek je een winkel boulevards of wilde apres ski dan ben je hier verkeerd. de base Area is niet lelijk, maar bestaat alleen uit een paar hotel en appartement gebouwen, met wat winkeltjes en restaurants.

Qua skien is dit niet de juiste keuze voor mensen die op volle vaart lange strakke pistes af willen razen. Het totaal aantal geprepareerde pistes is vrij klein. Ook een terain park ontbreekt. Wat je hier wel vind zijn interessante pistes met veel bochten en hellings verschillen. Verder is het vooral aan te raden voor (ver)gevorderden die ongeprepareerde sneeuw willen skien. Van matig tot heel erg moeilijk, iedereen vind hier iets van zijn gading. Ook is het een super uitvals basis om Backcountry te skien, via de verschillende Gates om het gebied te verlaten.(uiteraard allleen met kennis van lawine veiligheid).

Het gebied is via een piste verbonden met Brighton, maar dat is niet zo’n hele handige verbinding. Ik zou dus eerder aanraden om de (goedkopere)passen voor 1 gebied te kopen en gedurende de dag in 1 van de twee gebiedend te blijven.

<div class=“embed-responsive embed-responsive-16by9 m-b-2”><iframe src=“https://www.youtube.com/embed/shhK2SJdwGg” frameborder=“0” webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe></div>

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbinding
Salt Lake City
(1288m)
Solitude
(2200m)

Wintersport checklist

1
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.

Sneeuwhoogte

Dit skigebied verwacht te openen op 4 december.
laatste update: 26 november 2020
3000m2434m0cm0cm
Skiliften open
0 van de 8
Pistes open
0 van 64km
skigebied gesloten
Sneeuwkwaliteit Onbekend
Laatste sneeuwval:
Onbekend
Dalafdaling dicht
Rodelbaan gesloten

Sneeuwhoogte in de buurt

Verenigde statenSolitude0cm 0cm 0cm 0cm 
0/8
Verenigde statenSnowbird6km0cm 0cm 0cm 0cm 
0/11
Verenigde statenPark City7km50cm 50cm 20cm 20cm 
9/39

Sneeuwval afgelopen 4 weken

31 okt1 nov2 nov3 nov4 nov5 nov6 nov7 nov8 nov9 nov10 nov11 nov12 nov13 nov14 nov15 nov16 nov17 nov18 nov19 nov20 nov21 nov22 nov23 nov24 nov25 nov26 nov27 nov

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april

Webcams

Soortgelijke skigebieden

SolitudeSnowbirdPark City
Hoogste Punt3058m3353m3049m
Piste info64km103km250km
Pistes overzicht
Beginners
Gevorderden
Kindvriendelijk
Après-ski
Geen vlakke stukken
Eten op de piste
Geschikt voor tochten
Rustig op de piste
Prijsniveau
Sneeuwzeker

Links