BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Davos Klosters Mountains

Reviews Davos Klosters Mountains

82% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.8 op basis van 3694 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, rustig, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Duur

Wat vind jij van Davos Klosters Mountains?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast239
    Gast239 11 november 2017 · 23:55

    Super gebied. We komen hier al 15 jaar, meerdere malen per jaar en ook in de zomer. De uitgestrekte pistes en de rust spreken ons erg aan. Het is zelden druk en als je een lange afdaling maakt zijn er stukken dat je niemand tegenkomt. De afdaling van Weisfluchjoch naar Schifer is schitterend en kan zelfs op twee manieren. Er zijn nieuwe liften gekomen, bij Jakobshorn een nieuwe gondel, bij Parsenn meerdere nieuwe liften en dit jaar is de sleeplift die het gebied van Gotschna verbindt met Parsenn vervangen door een zespersoons lift. In Zwitserland is alles goed geregeld, sommigen vinden dat vervelend (houden meer van een beetje chaos) maar wij vinden het heerlijk. Er zijn veel activiteiten en in de zomer zijn veel activiteiten gratis. Alles om meer bezoekers te trekken omdat de prijzen wat hoger zijn dan elders vanwege de dure frank. Wij hebben het er zeer voor over en als we wat koffie drinken op de piste nemen we vaak een taartje met z'n tweeën. Als je die zelfgebakken taartpunten ziet dan heb je aan een halve echt genoeg! De sfeer in het dorp is ook heel plezierig. Omdat het zo groot is zijn er veel mogelijkheden. Davos is echt een aanrader. Een minpunt is dat uit eten gaan prijzig is. Wij eten vaak in het appartement en een of twee keer in een restaurant.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast671
    Gast671 29 december 2013 · 20:42

    We komen al 14 jaar in Davos, meerdere malen per winterseizoen. Davos kent veel zonuren en we hebben zelden een slechte week gehad. Meestal was het stralend weer het grootste deel van de week. Er zijn vier skigebieden. Parsenn is het grootste gebied met meer dan 100 km pistes. Hele afwisselend, een lange afdaling van de Weissfluhjoch naar Schifer is een belevenis, prachtige uitzichten. Ook de afdaling naar Klosters is schitterend, en met de gondel ben je dan boven op de Gotschna. Wij vinden het restaurant bij de lift van de Gruobenalp erg sfeervol. Meestal gaan we ook een paar dagen naar de Jakobshorn, een paradijs voor onze zoons die snowboarden. Heerlijk om vanuit de Gueggel of de Jatzhutte (restaurants) naar de stunts van de snowboarders te kijken. Als laatste afdaling gaan we vaak naar Wolfgang (de 9 of de 13), een lange zwarte piste die uitkomt bij de bus. Binnen 10 minuten ben je dan weer in Davos. De Rhinerhorn is het derde skigebied. Met de gondel ga je naar het restaurant en van daaruit zijn er prachtige pistes (wel met sleepliften), en een lange afdaling naar de Gondel. We bezoeken meestal ook een dag Pischa. Vanuit het restaurant op de top is het uitzicht adembenemend. Het gebied is klein met een paar sleepliftjes. Wel heel leuk voor kleine kinderen, met een funpark. Uniek is de afdaling naar beneden die door de Tiefschnee gaat. Wel zwaar maar een geweldige ervaring. Davos is sneeuwzeker door de hoge ligging (hoogste stad in Europa op 1560 meter). Een groot voordeel is de uitgestrektheid van het gebied, het is er vrijwel nooit druk en ochtends vroeg kom je op lange afdalingen soms bijna niemand tegen. Avonds is het uitgaansleven in Davos wat minder heftig dan in Oostenrijk maar met een beetje zoeken kom je in swingende tenten. de prijzen zijn duurder dan

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast630
    Gast630 15 januari 2013 · 17:44

    Mooi skigebied! Helaas van de 6 dagen 4 dikke mist gehad dat was jammer. Als de zon schijnt en het is een strak heldere dag ga naar Jakobshorn! Voor de kinderen en jezelf is Pischa een uitstekend gebied, het is rustig en heeft een prachtig uitzicht. Het dorp Davos is goed centraal gelegen ligt een Coop iets veder richting het westen licht een Migros. Skischool lijkt geen echte Zwitserse skischool maar hij is het wel! Een nadeel van de skischool je kan enkel voor 6 dagen en dan de heledag. Kortom Davos is prachtig maar kies goed wanneer je gaat want als het mistig is je vakantie verpest.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Erick
    Erick 29 maart 2012 · 14:23

    De hele sfeer doet wat oudbollig aan. Ik begrijp niet dat alle welgestelden hier zo graag vertoeven? Vooral veel oude meuk, oude liftjes, waar ze ook veel te veel voor vragen. We zaten zelf in een nieuw hotel, maar daar waren er niet zoveel van in het dorp. De liften zijn verouderd, veeeeel sleepliftjes en het doet allemaal erg jaren 70 aan. Een leuke week gehad hoor, maar de volgende keer gaan we ergens anders heen. Davos is écht overgewaardeerd. Heel sneu, dat men daar zo vol van is, want ook hier veel oude meuk en de pistes vond ik ook niet echt 'fantastisch'. Ik heb heel veel gebieden in Zwitersland, Frankrijk, Oosterijk en Italie gezien, maar hier hoef ik geen tweede keer naar toe.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2010 · 23:54

    Bedenk wel dat het een stad is met veel flats die in de 60-er jaren er neer gezet zijn, dus niet het topppunt van sfeer, zoals je eerder in een chalet dorp verwacht. Skigebied is veelzijdig ,maar onderling niet echt aan elkaar verbonden.

  • patrick
    patrick 3 januari 2008 · 14:47

    Ben de kerstweek naar davos geweest met 2volw en 2kids allereerst de hele week super weer en super sneeuw en een goed hotel dus een goed begin. Davos heeft 5 skigebieden namelijk PARSENN is het grootste gebied maar heeft nog oude liften en als je het gebied heen en weer skiet wat in een klein uurtje mogelijk is moet je met de sleeplift (het heeft ook een trein en wat gondels) MADRISA is klein met een gondel en veder sleepliften PISCHA is klein met een gondel en verder sleepliften. JAKOBSHRN is wat groter met wat gondels en een paar oude stoeltjes liften en een snelle stoeltjes lift maar het gebied heb je binnen een dag,alle piste gedaan met als toegift alleen een lang bospad naar beneden. RINERHORN heeft ook een gondel en voor de rest nog sleepliften en is ook klein. Dus de eind conclusie van dit gebied is van iemand die veel gebieden heeft gezien, ZEER LEUK GEZELLIG DORP(STADJE) GEEN WACHTIJDEN GEHAD IN DE KERSTWEEK LEUKE RODDELBANEN IJSBAAN ZEER LEUK JE KAN NAAR VERSCHILLENDE GEBIEDEN MET DE SKIBUS ZEER GOEDE VERBINDINGEN MAAR JAKOBSHORN EN PARSENN ZIJN LEUKE SKIGEBIEDEN MAAR ZEKER GEEN TOP SKIGEBIEDEN WANT ZIJN GEWOON KLEIN,DE ANDERE GEBIEDEN ZIJN ERG KLEIN,MAAR DOOR DE GOEDE SNEEUW EN LIGGING WEL HELEMAAL OPEN EN WIT. VOOR EEN PLAATS ALS DAVOs KWA NAAM VOND IK HET SKIGEBIED AAN DE KLEINE KANT EN DE LIFTEN VEELAL OUD. Maar wij hebben een top week gehad maar zullen niet gauw terug gaan naar davos voor de redenen hier boven

  • San
    San 28 november 2007 · 19:36

    Een uitgebreid skigebied met een supermooi uitzicht. Het gebied straalt luxe en sfeer uit. In vergelijking met andere grote gebieden in Oostenrijk en Frankrijk vallen de prijzen wel mee. Wintersport is nou eenmaal niet goedkoop in deze drie landen. Na 15 jaar ski?gaat mijn voorkeur echt uit naar Zwitserland en heeft Davos/klosters mijn hart gestolen

  • G. Meulemans
    G. Meulemans 18 augustus 2006 · 17:45

    Een fantastisch skigebied, groot en toegankelijk. Bovendien makkelijk bereikbaar per auto en of trein. Prijs kwaliteit is goed. Het is zeker niet duurder dan Oostenrijk en misschien wel iets voordeliger dan Frankrijk. Zwiterland heeft de naam duur te zijn, maar dat valt reuze mee.

  • Skistef
    Skistef 18 augustus 2006 · 17:40

    Davos is niet slechts skidorp, het is een skistad op zo’n 1560 meter hoogte. Davos is erg goed bereikbaar en zeer sneeuwzeker. Davos is een zogenaamd mondain wintersportoord, overal hangt dus een behoorlijk prijskaartje aan! Als je bereid bent het geld ervoor neer te leggen, krijg je ook zeker waar voor je geld. Alles is goed geregeld en van hoge kwaliteit. Davos beschikt over vier skigebieden in de directe omgeving. De Jacobshorn, Parsenn, Pischa en Rinerhorn, waarvan de eerste twee direct in het dorp beginnen. Voor beginners is de infrastructuur van de Jacobshorn het best. Hier bevinden zich twee skischolen, waarvan ‘Newtrend/Topsecret’zeker aan te bevelen is. Deze skischool kent een kleingroepgarantie, waardoor je nooit met meer dan 6 personen in een klasje zit. Ook bied deze skischook Offpistecamps aan. Hierbij ga je onder professionel begeleiding Off-piste en leer je op een verantwoorde manier de daarbij behorende risico’s in te schatten. De Zwitserse sneeuwsportschool kent geen kleingroepgarantie, maar is kwalitatief net zo goed, aangezien de leraren van beide skischolen dezelfde opleiding krijgen. De Zwitserse sneeuwsportschool is voor de allerkleinsten aan te bevelen, omdat ze een afgezet sneeuwland hebben, waar de kinderen spelenderwijs leren skiën. Ook voor gevorderden is er op de piste’s genoeg uitdaging. De Jacobshorn is bovendien de ‘place to be’ voor snowboarders, met beneden bij het dorp een ‘Superpipe’ en boven in het gebied nog een halfpipe met funpark. Het gebied van de Parsenn biedt de meeste mogelijkheden en is ook verbonden met het skigebied van Klosters, waardoor er nog weer extra pistekilometers bijkomen. Wanneer je de afdaling naar Klosters hebt gemaakt, geldt je skipas als treinkaartje terug naar Davos, ook een aanrader! Naast het piste en offpiste werk is er ook een boardercross-parcours in het gebied aanwezig. Kortom genoeg mogelijkheden om je een hele week te vermaken! Voor beginnners is het een nadeel dat de oefenweide van het Parsenngebied helemaal boven in het skigebied is, waardoor er eerst drie liften moeten worden genomen, voordat er met de les kan worden begonnen. Het Pischa-gebied staat bekend als familiegebied en is met de bus vanuit Davos makkelijk te bereiken. Met de gastenkaart of je skiabonnement is het gebruik van het openbaar vervoer in Davos overigens gratis. Het Rinerhorn gebied is een leuke uitwijkmogelijkheid in het hoogseizoen, wanneer de Parsenn en de Jakobshorn druk kunnen zijn. Overigens bieden deze twee skigebieden genoeg mogelijkheden om lange wachttijden te vermijden, zelfs in het hoogseizoen.

>