BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Hochzeiger

Reviews Hochzeiger

90% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.2 op basis van 3716 reviews.

  • Sterke punten: Super kindvriendelijk, laag prijsniveau en eenvoudig bereikbaar.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en weinig après-ski.

Wat vind jij van Hochzeiger?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast624
    Gast624 2 maart 2018 · 18:47

    Diversiteit kenmerkt dit compacte ski gebied . Ideaal voor gezinnen omdat het gebied precies voldoende biedt voor de 2 uur die je hebt als de kroost aan het lessen is. Te klein voor tochten en relatief weinig makkelijke pistes , dus voor de buitenkant van het spectrum skiërs niet ideaal. Korte afstand en prijsniveau zijn extra plussen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast192
    Gast192 25 januari 2018 · 12:52

    Wij komen hier al 11 jaar met onze hele familie. De kinderen zijn groot geworden op deze pistes. Er zijn altijd nederlands sprekende skileraren in de vakanties. Mocht je kind er niet uitkomen met zijn of haar duits of engels sprekende leraar, wordt er een nederlands sprekende leraar gebeld of wordt er in de pauze overlegt, zodat het kind snapt wat er bedoeld wordt! Echt top. Opa gaat samen met de kleinkinderen op stap. Oma skied niet meer, maar is wel altijd op het middelstation aanwezig, waardoor de ze hele dag iedereen om de beurt langs ziet komen. Echt super gebied als je elkaar graag gedurende dag nog een keer terug wilt zien en de kinderen kunnen (als ze het qua niveau aankunnen) zelfstandig op pad, want ze komen niet in een ander dorp terecht. Ik kan me echter indenken, dat de echt gevorderde skier hier nog wel een keer uitgekeken is en voor lange afdaling moet je hier ook niet zijn. Hoewel je helemaal van de top naar het dal wel verschillende leuke pistes kunt doen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast942
    Gast942 10 november 2017 · 10:49

    Wat een heerlijk skigebied! Zeker als je voor een rustige ontspannen skivakantie gaat. Alle pistes komen uiteindelijk op het zelfde punt uit, wat erg fijn is als je met verschillende niveau's te maken hebt in een groep. Zo kan toch iedereen zijn ding doen. Wij komen hier al een aantal jaren en zijn er nog steeds niet op uit gekeken. Zoek je toch wat meer uitdaging is er ook altijd nog de mogelijkheid om aan het einde van het dal de gletsjer te bezoeken. Prachtige uitzichten en vanaf de Sechzeiger gaat er een mooie panaramaroute die je een geweldig beeld geeft van de omgeving. Vriendelijk personeel bij de liften (waar het nooit erg druk is en je dus niet lang hoeft te wachten) en de restaurants. Ja, het restaurant bij het middenstation kan erg druk zijn, maar als je iets later gaat eten dan de klassen valt dit reuze mee en er is een zeer ruime keuze. Wil je toch wat meer Oostenrijkse charme, ga dan naar de Tanzalm of het Hochzeigerhaus. Staat apres-ski hoog op je verlanglijstje dan is dit idd niet het aangewezen gebied. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om je ski-dag af te sluiten met een gezellig drankje; bij het dalstation zitten meerdere gelegeheden (bv Hennenstal en Illegal). Bereikbaarheid is ook prima. Zeer ruime parkeerplaatsen, maar ook de skibus die vanuit alle omliggende dorpen goed te doen is. Kortom; wij genieten nog steeds elk jaar opnieuw en zijn zeker van plan om hier nog een aantal jaren door te brengen.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jay
    Jay 7 maart 2017 · 17:58

    Eigenlijk kan ik niet één punt noemen waarom het gebied eruit springt, maar toch was het een topvakantie en willen we graag terug. Misschien juist omdat het een klein en vooral overzichtelijk gebied is, wat het ideaal maakte voor onze groep van meerdere gezinnen met kleine kinderen. Je hoeft niets af te spreken want je komt elkaar altijd weer tegen bij het middenstation. Ga hier overigens niet eten, want dat is net een gaarkeuken. Er zijn meerdere, leukere alternatieven. Het dorp Jerzens stelt ook niets voor en bovendien zaten wij bij het dalstation. Dat ligt 6 haarspeldbochten hoger dan het dorp en daar is 's avonds helemaal niets te doen. De blauwe afdalingen hebben wel wat stukken rood erin. Het is niet echt druk en het is prima te bereiken (over de fernpass bij Imst rechtdoor en je bent er). Dus ja, wat zijn nu echt de aanraders... Ik kan het niet zeggen en ik heb echt wel wat gebieden gezien. Ik denk dat het voor onze groep precies perfect was.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast175
    Gast175 20 februari 2017 · 17:08

    Na 35 jaren nog steeds een geweldig skigebied. Kan geen -punten bedenken. Het gebied bereidt zich nog steeds uit en is goed verzorgd. Gezellig en vertrouwd. Inderdaad wel weinig après-ski mogelijkheden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • HerrRudi
    HerrRudi 30 augustus 2016 · 14:26

    Om een aantal te vertoeven is dit een prima gebied, door het geringe aantal km's piste kan het snel gaan vervelen. Ideaal om met kinderen naar toe gaan, overzichtelijk en iedereen die naar het dal toe wil moet naast het middelstation.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jay
    Jay 28 maart 2016 · 19:43

    Ik sluit me aan bij de voorgaande 2 reviewers. Hochzeiger is inderdaad een leuk gebied voor gezinnen, MAAR echte beginners gaan een uitdaging krijgen. Blauw is inderdaad niet overal blauw. Tel daarbij op dat het gebied al niet heel groot is en er blijft weinig over. Het is wel een mooi gebied, met prachtige uitzichten en nog best wat afwisseling voor de gevorderden en leuke offpiste mogelijkheden. Het was niet druk (voorjaarsvakantie 2016). Vermijd het restaurant bij het middenstation. Ongezellig en niet lekker eten. Zak een klein stukje af naar de Tanzalm en dat is direct veel gezelliger! Rodelen op donderdagavond? Leuk, maar niet doen met kleine kinderen! Bloedlink en niemand waarschuwt hiervoor. Wij hadden het voorrecht om naast de gondel te mogen verblijven en dat was top. De meeste accommodaties zijn namelijk in het dal, waarmee je afhankelijk bent van auto of skibus. Dat zou voor ons een showstopper zijn want ik wil op ieder moment weg of weer terug kunnen. Nadeel is alleen dat als de laatste de berg af is het direct uitgestorven is. Geen probleem voor ons, want we waren met een flinke groep. Uit eten is dan ook beperkt. Al met al erg leuk. Ik kom er graag terug maar volgend jaar is de voorjaarsvakantie gelijk met carnaval en de vakantie voor Beieren dus alles zit nu al vol ?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast395
    Gast395 27 december 2015 · 20:05

    Prima wintersport gebied met voornamelijk rode pistes. De blauwe pistes die er zijn zijn niet geschikt voor de absolute beginner, aangezien deze namelijk stuk voor stuk uit minstens 50% rode piste bestaan. Wij waren hier van 20 t/m 26 december. Op de piste was het nog erg rustig, aangezien de vakantie in Duitsland nog moest beginnen. Zeer vriendelijk liftpersoneel. Onze kinderen hebben het uitstekend naar de zin gehad in hun skiklas. De afsluitende ski wedstrijd was echt een hoogtepunt voor hun.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast790
    Gast790 4 maart 2015 · 22:20

    Voorjaarsvakantie 2015 in Jerzens, skiën op Hochzeiger. Met het gezin, 2 volwassenen, 3 kinderen (11 / 9 / 6 jaar). 2e keer in Jerzens +Weinig tot geen wachttijden bij liften. Als ergens gewacht wordt is het of om kwart voor 10 naar boven, of om 14:00 bij het begin van de middaglessen +Skiklassen uitdagend en op niveau. Kinderklassen niet te vol, zeker niet op donderdag en vrijdag. Dus de jongsten leren juist dan relatief . Ikzelf heb in de hoogste groep uitdagende les gehad. Met voldoende 'off piste' +Skigebied overzichtelijk, zeker voor kinderen. Bijna alle liften / pisten komen bij het Mittelstation uit. Ondanks dat het relatief klein is zijn er, zeker bij verse sneeuw, zoals afgelopen voorjaarsvakantie, aardige off piste mogelijkheden / ski-routes. -Het restaurant op Mittelstation was (zeker bij voorjaarsvakantie / carnavalsvakantie), erg druk. Zeker tussen 1200 en 1230. Zoeken naar een plekje het leek soms op een mierenhoop. Er zijn andere alternatieven op de piste, maar dan moeten de kinderen daar wel heen kunnen skiën. Want -De dalafdaling kent stukjes blauw, maar dat zijn niet de gemakkelijkste stukken. En er moet 'overgestoken' worden over een stuk rood. Maw, zeker de eerste paar dagen voor echte beginners geen aanrader. Maw, volgend jaar weer. En proberen we een te druk restaurant te vermijden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast541
    Gast541 27 februari 2015 · 15:20

    Prima gebied voor de meer ervaren skier of snowboarder. Ga s'morgens vroeg naar boven ,dan geweldig uitzicht en goed geprepareerde pistes, later op de dag bij sneeuwval voor beginners lastige dalafdaling door buckelvorming en steile stukken op de piste. Behoorlijk afwisselende pistes, vrij veel rood maar ook bovenin enkele blauwe.Erg vriendelijk liftpersoneel ,de skis worden bij het verlaten van de cabine aangereikt.Veel kinderklasjes gezien die vrolijk van de hoogstgelegen pistes kwamen. Kindvriendelijk gebied. Het vervoer met de skibussen werkt prima ,maar vaak erg vol s'morgensenen rond 4 uur s'middags.Bij mooi weer is de gletscher beslist een aanrader,let wel niet met de de hochzeiger pas wel met pitz regio card of losse card. Voor de niet absolute beginner mooi en afwisselend gebied,aanrader.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast756
    Gast756 31 januari 2015 · 09:32

    Het is een echt kindvriendelijk gebied waar wij nu alweer 9 jaar met veel plezier skiën. Doordat het gebied klein is, is het niet echt geschikt voor de gevorderde skiër die kilometers wil maken. Echter ik weet zeker dat wij ons hier de komende jaren nog veel gaan vermaken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast426
    Gast426 10 maart 2014 · 16:57

    Grotendeels eens met voorgaande post. Wij, twee volwassenen, twee kinderen, waren voor het eerst in Jerzens, Hochzeiger maar zullen niet terugkomen. Pistes worden snel kapotgeskied vanaf middenstation omdat daar alles op uitkomt. Omdat bijna alle pistes in een komvorm liggen heb je het gevoel dat je steeds op dezelfde piste skiet. Ik ben gewend aan meer variatie en begroeiing waardoor je het gevoel krijgt in een groter uitgestrekter gebied te skien. Wat betreft berghutjes en restaurants is er ook weinig keuze. Restaurant bij middenstation is een grote vreetschuur. Kinderen hebben we opgegeven bij de skischool. Die was in principe prima qua lesgeven maar overblijf vond ik niet zo leuk gedaan. Eerste dag dat kinderen daar overbleven kwamen we zelf even kijken. Kinderen stonden na een kwartier nog steeds op de piste omdat de eerste leraar niet aan de tweede leraar had doorgegeven dat ze moesten overblijven (waren halverwege les van groepje geswitched). Het eten wat onze kinderen kregen was koude rijst met een schep koude bruine waterige saus met stukjes vlees er in. We hebben ze met ons laten mee eten ?. Er waren ook alleen maar Duitstalige overblijfdames die aan mij vroegen om een aantal dingen door te geven aan de NL kinderen. Daarna hebben we ze niet meer laten overblijven maar samen beneden bij Egger Lounge gegeten, prima tent! Verzamelplaats skischool is op een steile helling wat lastig is met 120 kinderen die skies aan moeten doen. Niet handig. 's Middags is een vlakkere plek, snap niet waarom ze daar ook niet 's ochtends verzamelen. Wedstrijdskieen is op een plek waar je als ouder alleen maar de laatste meters kunt zien, jammer. Voor wedstrijdskien op laatste dag moet je overigens apart betalen, is niet inbegrepen. Weinig tot geen wachttijden bij lift. Goed skimateriaal bij verhuurzaken. Vanwege de hoogte vrij sneeuwzeker. Kortom; je betaald minder voor dit skigebied maar je krijgt er ook minder voor terug. We hopen volgend jaar weer op oude vertrouwde plek in SkiWelt te zitten.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast658
    Gast658 10 maart 2014 · 15:28

    Tijdens de krokusvakantie 3d gaan skien en boarden in Hochzeiger met 3 beginners (vrouw en 2knd). Ze hadden al lessen genomen in Belgie op roltapijt/indoorhal en 1d prive les in Imst. In Imst op de blauwe piste ging het al vrij vlot. De volgende dag naar Hochzeiger dat omschreven staat als familiegebied voor beginners met ook een gemakkelijke dalafdaling. Dat viel echter zwaar tegen, mijn vrouw werd zowaar misselijk bij het zien van de helling vanop de parking. Begonnen op de piste onderaan aan het kinderpark. Die piste is veel te steil om je bochten zonder angsten te oefenen en heeft ook geen vlakke uitloper. Het sleepliftje werd dan ook nog stilgezet tijdens de middag. Dan maar naar het sleepliftje aan het middenstation. Deze piste is makkelijker maar heel kort en zit vol met lesgroepen waardoor de wachttijd aan de lift toch wel opliep. Elke keer een kind valt sta je stil op de lift enz... Heb dan de blauwe dalafdaling zelf eens uitgetest en daar zitten grote stukken rood in, daarbij moet je ook nog 2 maal een brede rode piste kruisen vol met hopen sneeuw en veel volk, niet te doen met beginners!! Boven de 2000m was het heel mistig dus de blauwe pistes bovenaan waren onbereikbaar. De 2de dag naar de piste uitgeweken naast het funpark en dat ging maar is niet ideaal wegens steil begin en ook geen uitloper. MIjn kinderen kwamen hier wel al vlot af maar kinderen leren nu eenmaal sneller skiën dan volwassenen. De derde dag tijdens een helder moment op de top de blauwe piste nr 1 genomen. Het begin is blauw en goed te doen voor beginners maar vanaf dat je afdaalt richting middenstation wordt het veel te steil en bovendien was de piste niet geprepareerd en lag het vol hopen sneeuw. Mijn vrouw en dochter beleefden de schik van hun leven om hier beneden te geraken. Familieafdaling???? Gevolg : alle 3 een afkeer gekregen van het skien. De laatste pp de terugweg naar huis gestopt in Biberwier (Zugspitzarena), daar wel een ideale blauwe piste gevonden met een 6 persoons stoeltjeslift. Gelukkig nog een leuke dag beleeft en iedereen naar huis met een goed gevoel. Conclusie :Hochzeiger is een mooi gebied met een variatie aan pistes en moderne liften maar niet geschikt voor absolute beginners. Pistes waren onvoldoende geprepareerd en geen enkele makkelijke piste die je met een stoeltjeslift kunt doen. Vrij druk op de pistes maar geen wachttijden aan de liften. Voor wat korte pistes met een sleepliftje kun je evengoed naar een indoor piste gaan in Belgie of Nederland.

    Met familie 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast123
    Gast123 4 maart 2014 · 19:50

    Kleiner maar fijn en goed geoutilleerd gebied. Een compacte, overzichtelijke ski-arena, verdwalen is niet mogelijk. Eigenlijk is er maar 1 echte zwarte piste, de rest blauw en rood. De Sneeuw is altijd goed ivm starthoogte van bijna 1500m. Vriendelijke medewerkers.

    Met familie 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast747
    Gast747 31 december 2013 · 15:31

    Wij zijn dit jaar in februari in Hochzeiger wezen skieen. Het is leuk skigebied, voor ieder wat wils. Onze kinderen hebben hier les gehad, het voordeel is dat je de kinderen beneden bij de lift kan brengen en weer ophalen. Tussen de middag kan je ze ophalen in het restaurant boven op de berg. Het enige nadeel vonden wij dat de pauze van de kinderen erg lang is. Ze hebben van 10.00 - 12.00 les en van 13.45 -16.00 uur les. Je moet dus ruim 1 uur en 45 min jezelf vermaken. Dit vonden wij echt een nadeel! Verder raad ik het echt aan dit gebied.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast699
    Gast699 20 november 2012 · 15:24

    Ik ben hier ongeveer 12 jaar na elkaar op vakantie geweest. Al mijn kinderen (4) hebben hier leren skien en stonden van hun 2,5 op de latten. Ondertussen met gans de familie naar het buurdorp Wenns verhuisd en werk ik als skileraar in het Hochzeiger skigebied. Zoals vorige commentaren al reeds aangaven ideaal skigebied voor kinderen en beginners. Niet om reclame te maken maar als je als gevorderde een paar dagen skiles volgt weten de leraars je wel nog wat bij te brengen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Steven Smit
    Steven Smit 12 februari 2012 · 11:49

    Een top skigebied. alle pistes liggen mooi, en goed geplaats naar het 'mittelstation' en grote restaurant. ook de dalafdaling is heel leuk en mooi. ik zelf hou wel van iets meer uitdaging, maar prima te doen, ook vooral met paps die de latten nog niet in bedwang kan houden. gewoon een top ski gebied(je)

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 19 maart 2010 · 15:03

    Hochzieger skigebied is een kindvriendelijk gebied waar kleine kinderen goed kunnen leren ski?onder deskundige begeleiding van o.a nederlandse skileraren. het is een klein overzichtelijk gebied waardoor je regelmatig de kinderen voorbij ziet ski?met hun klasje. voor de oudere ski? zijn er diverse mogelijkheden van afdalingen. De gezelligheid kun je op zoeken in divers berghutten. Hier dus ook voor de tweede keer geweest in februari 2010 met vier gezinnen samen. En zeker ook de aankomende jaren.

  • Anoniem
    Anoniem 4 januari 2010 · 21:23

    Wij gaan dit jaar voor de 5de keer naar Pitztal, de Hochzeiger. Wij zijn met een groep van 22 personen varierend van 2 tot 66 jaar. Niet iedereen skied, maar we hebben het super gezellig. Geweldige skileraren, die ook al zijn ze niet nederlands-talig, toch de kinderen kunnen verstaan, daar wordt echt goed op gelet met indelen. Helemaal top. Door centraal eindpunt en het middelstation is het ook leuk voor de niet-skiers, want je komt elkaar altijd weer tegen. Ook de ervaren skier kan hier prima aan zijn trekken komen en anders is een dag skien op de gletsjer een hele goede optie!!!.

  • Anoniem
    Anoniem 26 juli 2009 · 15:49

    Wij gaan dit jaar voor de 6e keer naar Hochzeiger. Zeer kindvriendelijk overzichtelijk skigebied, erg betaalbaar, kinderen tot 10 jaar gratis skipas. Grootste gedeelte van het skigebied ligt boven de 2000 meter dus sneeuwzeker. Een echte aanrader is de 6 km lange rodelbaan. Dorp niet erg sfeervol.

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2009 · 11:32

    Wij zijn met een groep van 14 personen voor het eerst in het Pitztal geweest, met name op de Hochzeiger. Ik vond de piste niet zo prettig omdat er veel hope sneeuw ontstaan in de loop van de ochtend, dus vroeg opstaan voor fijn skieen is een must. Ook een schattig klein skigebiedje ontdekt nl Waldeck in Wald. Erg aardige mensen daar en niet druk. De skibus ideaal en gratis. Hier is Oostenrijk nog gemoedelijk. We hebben een super vakantie gehad. Een paar niet skie aanraders zijn: Aqua Dom in L?erfeld om te zwemmen. En om te eten in Hotel Hirsch in Imst.

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2008 · 23:00

    voor het 2e jaar in dit skigebied geweest, en wederom met veel plezier.Sneeuw genoeg al was de dalafdaling na 1400 uur, niet echt prettig(papsneeuw) maar ja waar was dit niet het geval met de zomerse temperaturen.Geen lange wachttijden bij de liften en normale prijzen bij het restaurant.Ook voor de beginners onder ons mogelijkheden genoeg, en voor de ervaren ski? zijn er ook een paar leuke afdalingen.De prijzen van de huur van materiaal en skipassen zijn niet echt abnormaal hoog

  • anonymous
    anonymous 14 november 2007 · 17:08

    vorig jaar geweest net voor de kerstdagen. het skigebied is niet te groot, ordelijk ingedeeld (je komt altijd weer bij het restaurant uit) de wachttijd bij de liften (ondanks eerste weekend kerstvakantie) zijn nihiel. zowel voor de beginner als voor de gevorderde is het er prima vertoefen. er wordt veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de pistes en men maakt daarbij gebruik van genoeg sneeuwkannonen en enorme sneeuwschuifers. de sfeer is gemoedelijk, een prima restaurant. je kunt binnen zitten (vloerverwarming) maar ook buiten op het panorama terras waar je een schitterend uitzicht over het dal hebt. ook konden wij een dalafdaling doen helemaal naar beneden waarna je met de grote lift weer omhoog gaat en het nog een keer doet, echt gaaf! wij hebben ons prima vermaakt, zeker voor herhaling vatbaar.

  • Viola
    Viola 5 oktober 2007 · 16:19

    De Hochzeiger in het Pitztal is een heerlijk skigebied. Wij komen hier als sinds 1988 en zijn er nog steeds niet op uitgekeken. Het grote voordeel is dat het er gemoedelijk is en dat de meeste pistes weer uitkomen bij het middenstation. Het is dus ook ideaal als je met groepen gaat want je komt elkaar altijd weer bij het restaurant tegen. Voor beginners is het een ontzettende uitdaging om hier te gaan skien. Als je hier kunt skien dan lukt het je overal wel. Het grootste voordeel is dat er geen wachttijden zijn bij de liftjes.

  • Erna
    Erna 31 december 2006 · 14:45

    Wij zijn al een aantal jaren met een groep volwassenen en kinderen ( groot en klein)met veel plezier in Jerzens geweest! Gezellig , gemoedelijk, vriendelijk bij de liften, geen lange wachttijden, alle pistes gecentreerd om het grote restaurant. Geen kwade gezichten als je daar je meegenomen broodjes opeet. Vanweg de gevorderden onder ons gaan wij dit jaar naar een wat groter gebied echter qua sfeer, gemoedelijkheid en kindvriendelijkheid is dit gebied niet gauw te overtreffen!

  • anoniem
    anoniem 25 december 2006 · 21:08

    ruime pistes, goede indeling, en een logisch pistenplan, het is makkelijk je weg te vinden. ook was het niet druk ondanks het eerste weekend van de kerstvakantie. ook is het gebied goed bereikbaar, en kan je zo van de parkeerplaast de gondel naar boven pakken of direct de dal piste op gaan.

>