BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Kaunertaler Gletscher

Reviews Kaunertaler Gletscher

74% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3696 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, voldoende off-piste, erg rustig, geen vlakke stukken en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, matig aanbod eten op de piste, weinig après-ski en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Kaunertaler Gletscher?


Beoordelingen van gebruikers

  • berrie2
    berrie2 24 juni 2017 · 17:51

    Ik was er eind maart 2017. Geweldige sneeuw. Erg leuk voor een dagje. De weg naar de gletscher is een belevenis op zich. Erg spectaculair. En parkeren op 2700m!! Het dorpje Feichten is een leuk slaperig dorpje, waar je nog melk kunt tappen uit een melkautomaat. Ze hebben er ook een leuk zwembad. Totaal niet toeristich. Leuke sfeer, erg goed bevallen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast415
    Gast415 28 december 2015 · 19:11

    Fantastisch klein en overzichtelijk gebied voor een eerste wintersportervaring met (kleine) kinderen. Wij zijn de kerstweek naar Het Kaunertal geweest en wat een verademing was dat tov de drukte in andere (Franse) skigebieden waar ik vroeger vaker kwam. We hebben geen enkele keer hoeven wachten bij de liften. Daar waar de kinderen het moeilijk vonden in de lift te stappen, werd er steeds geholpen en werd er nooit moeilijk gekeken. De afdaling van Karelsjoch naar Ochsenalm is afwisselend. Voor meer gevorderde boardes en skieers is het gebied wat klein, maar als je niet perse veel kilometers wil maken is dit een prima plek. De route naar de gletsjer is weliswaar lang (half uur) maar erg mooi, dus geen straf om te rijden. Wel kan ik me indenken dat het vervelender is als er veel sneeuw ligt en je sneeuwkettingen moet omleggen. Dan is het prettiger om bij de eerste parkeerplek te stoppen en de stoeltjeslift omhoog te nemen. Scheelt een minuut of 8-10 rijden.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast519
    Gast519 24 december 2015 · 20:29

    Nu het tweede jaar dat wij hier in de kerstvakantie met de kinderen (7-13 jaar) komen. Het grote voordeel is de sneeuwzekerheid; de pistes zijn super en zeer geschikt voor de beginnende skiërs. De kinderen die al vaker hebben geskied kunnen prima zelf een piste nemen want verdwalen kan eigenlijk niet. Het gebied is overzichtelijk en lang wachten voor de liften hebben wij niet meegemaakt. Er zijn een paar mooie rode pistes en 1 enkele zwarte; de meeste pistes zijn mooie brede blauwe racebanen. Restaurant prima. De prachtige rit (35 min) naar het opstappunt vonden wij geen probleem. Op de terugweg boodschappen in het dorpje Feichten. Kortom: prima overzichtelijk skigebied voor families met beginnende skiërs die sneeuwzekerheid in de kerstvakantie zoeken.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • joepiedepoepie
    joepiedepoepie 14 maart 2013 · 01:11

    Ik ben hier 1 dagje wezen skiën. Ik vond het een leuk maar klein gebiedje. Verdwalen kun je er niet want om de paar meter staat een bordje/pistemarkering. Ik heb er nog nooit zoveel bij elkaar gezien! Het uitzicht vind ik erg mooi. Zeker ook leuk is dat je boven aan de gondel naar Italië kunt kijken als het helder weer is. Op de pistekaart staat aangegeven dat daar een rode en een blauwe piste naar beneden gaan maar voor een echte beginner is dat wel even slikken, denk ik. Zelf vond ik de pistes heerlijk weg skiën. Het was er ook heel rustig! Ik zou er best nog wel eens willen skiën maar voor een hele week lijkt het me te klein. De weg er naar toe vond ik erg mooi voor een keer maar ook dat zou ik niet een hele week willen doen.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sieben
    Sieben 11 januari 2012 · 09:07

    Mooi en redelijk groot gebied, alleen jammer dat er weinig bomen staan, dat zou de sfeer kunnen verbeteren, Pistes zijn over het algemeen redelijk makkelijk, als je met de gondel naar boven gaat heb je een extreem moeilijke rode piste met echt pittige stukken, ben er zelf van af geweest en had er moeite mee. Verder een mooi groot restaurant, goede sfeer en lekker eten. Ligging is hoog en de sneeuwkwaliteit is heerlijk. Pistes zijn niet allemaal even moeilijk, maar wel erg mooi. En ook nog lekker is de route er naar toe, wellicht een van de mooiste routes die ik ooit gereden heb, echt prachtig. Enige nadeel is dat je verplicht 25 km moet rijden om weer in een dorp / hotel te komen. Dat moet dus elke dag verplicht, verder allemaal prachtig ! dat ene nadeel maakt dat ik geen 10 geef.

    Met familie Skiër
  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2010 · 16:43

    Hoewel de gletscher niet over veel kilometers piste beschikt, zijn de pistes die er liggen werkelijk prachtig. Super-fijne rode en blauwe pistes waar je heerlijk over kunt cruisen en een enkele zwarte uitdaging. Maar ze zijn druk bezig om het gebied verder uit te breiden. Ook buiten de pistes valt veel te beleven, al moet je wel erg voorzichtig zijn in dit nogal ruige gebied. Het zicht op de gigantische gletscher is trouwens indrukwekkend. Enig nadeel; op de terugweg van de gletscher naar de bewoonde wereld bleek de enige toegangsweg langs het stuwmeer bedolven te zijn onder een flinke lawine, waardoor we uren hebben moeten wachten voordat men een omweg had vrijgemaakt. Vreemd genoeg blijkt niemand van de locals daar vanop te kijken en hoort het er kennelijk bij in het relaxte Kaunertal.

  • Minibi
    Minibi 5 oktober 2007 · 22:33

    Ik kom er al sinds 25 jaar en komende herfst ben ik weer van de partij, dit keer met man en dochter. Mijn snowboard nog niet zo lang en voor hem is dit ideaal. Ook voor onze dochter is er plaats zat. Voor mij als gevorderde snowboarder is er ook meer dan genoeg te doen!! Top locatie voor jong en oud!!!

  • anne
    anne 18 augustus 2006 · 15:32

    Ik ben er in begin november wezen trainen, het was er heel erg druk 80% v/d skiers waren wedstrijdskiers. verder een leuk klein gebiedje voor buiten het skiseizoen. en als je er bent neem dan de linkste sleeplift van 2 sleepliften naast elkaar en klim daarna nog een stukje naar boven en je hebt een geweldig onbetaalbaar uitzicht

>