TIPS voor een betaalbare skivakantie

Dit onderwerp gaat over de bestemming Warth - Schröcken

Op skivakantie gaan! Nog steeds denken velen dat dit enkel voor de rijken der aarde is weggelegd. Stuur hier je tips door voor een betaalbare skivakantie.
Gezinssamenstelling: 2 volw en 2 kinderen (10j en 12j)
Periode: Kerstmis
Acco: appartement
Duur: 7 nachten
Gebied: Warth, Oostenrijk
Transport: auto
Kost (acco, brandstof, skipassen, eten/drank) = 1580 €

Tip 1: probeer een andere week te kiezen dan Kerst (of een andere schoolvakantie).
Tip 2: huisje net buiten het dorp, vooral niet te dicht bij de skilift of desnoods in een naburig dorp (moet je wel elke dag een kwartiertje in de auto heen en terug, maar scheelt vaak een hoop geld).
Tip 3: naar Frankrijk gaan (is in mijn ervaring en in vergelijkingen n.a.v. info en tarieven die online te vinden zijn toch een stuk goedkoper; zowel pakketreizen als bijv. skilessen).

Tip: met veel mensen een hele dikke villa huren aan de piste met jacuzzi, turks stoombad, sauna, etc! Kosten splitten en klaar ben je… :D

Verder eens met Cheizz hierboven…

Kies ook een andere plaats dan Warth, vrij duur dorp. Misschien kan je dan beter in Au of Schoppernau zitten met skibus naar Warth en Damüls. Dat lijkt me al betaalbaarder.

Verleden jaar met kerst naar Morillon in Frankrijk (250kn piste)
aan de piste in een appartement
1100,- euro 1 week met 4p incl 7 daagse skipas
2 volw en 2 kinderen 10+12
brandstof/tol er nog bij ± 300,-
Eten namen we van huis mee,
Elke dag een kopje warme chocomel op de piste

Totaalprijs 1500,- euro

Hallo allemaal,

Wij willen in de tweede week van December met twee stelletjes richting dit ski-gebied, heeft er iemand tips voor een budget slaaplocatie?

Bedankt! :)

Groetjes Bas

Wij nemen al jaren een huisje via bellvilla is niet al te duur en je betaald voor een appartement en niet per persoon. Ben dit jaar ook 420,- kwijt dit jaar voor een appartement voor een week. (wel buiten de schoolvakantie) Maar wel een 5 persoons appartement met z’n tweeén.

Plaats een reactie