Een skibril of goggle is absoluut noodzakelijk tijdens de wintersport. Een goggle zorgt niet alleen voor bescherming tegen UV straling maar beschermt ook tegen wind en regen. Bij een valpartij beschermt een bril je ogen en zeer belangrijk: een bril zorgt voor beter zicht waardoor je minder snel zult vallen. Hoe vind je de ideale skibril?

Een skibril moet goed passen!

Een goggle moet goed passen en lekker zitten. Anders zet je hem niet op. Zorg ervoor dat de bril goed aansluit op je gezicht en er geen ruimte tussen de bril en je helm zit. Als er koude wind op je voorhoofd komt krijg je het snel koud. Goede brillen hebben een siliconen strip op de band zodat deze niet van je helm afglijdt.

Goede skibrilens = goed zicht

Ski- en snowboardbrillen hebben een zogenaamde cilindrische of sferische lens. Een cilindrische lens is horizontaal gebogen, terwijl de sferische lens zowel horizontaal als verticaal gebogen is. Wil jij een goggle met een breed, natuurlijk gezichtsveld? Dan is een sferische lens perfect voor jou. Hiermee heb je namelijk overal hetzelfde zicht.

De goede categorie zorgt voor goed zicht

Skiën of boarden met slecht zicht is vervelend en gevaarlijk. Een goede lens zorgt voor beter zicht en is contrastverhogend. Kies voor de goede lens die bij het weer past. De lenzen van goggles zijn onderverdeeld in categorieën. Elk type lens correspondeert met een bepaald weertype, kleur en het percentage lichtdoorlaatbaarheid (VLT). Bij mooi weer kies je voor een lens met een lage lichtdoorlaatbaarheid en bij mistig weer of nachtskiën kies je voor een lens met een hoge VLT.

Altijd goed zicht: verwisselbare of fotochrome lenzen

Elke wintersporters weet: het weer kan tijdens een wintersportvakantie snel veranderen. Het zal je niet verbazen dat hier oplossingen voor zijn bedacht. Er bestaan goggles waarvan je de lens eenvoudig kunt verwisselen met een klik- of magneetsysteem. Wil je liever geen lenzen vervangen? Dan bestaan er speciale lenzen die automatisch donkerder worden als er meer licht is en lichter kleuren als er weinig licht is. De zogenaamde fotochrome lenzen!

Zo heb je nooit meer een beslagen skibril

Een beslagen ski- of snowboardbril is niet alleen vervelend en gevaarlijk, een beslagen bril is vooral nergens voor nodig! Kies om te beginnen altijd voor een skibril met een dubbele lens. Hiermee is de kans op beslagen brillen al veel kleiner. Daarnaast hebben goggles speciale Anti-Fog Coatings die de kans op mist in je bril nog eens drastisch verkleinen. Er is een groot verschil in kwaliteit tussen deze coatings. Verder zorgen ventilatiegaten en de open structuur van de zachte schuimlaag in de bril voor extra ventilatie.

Tip: haal je bril aan het eind van de dag altijd van je helm af en leg deze niet op elkaar. Zo voorkom je dat er vocht in de ski- of snowboardbril trekt, maar het voorkomt ook dat het elastiek van je goggle uitrekt en daardoor minder goed aansluit.

En hoe zit het voor brildragers die een skibril willen?

Voor brildragers bestaan er speciale OTG (Over the Glasses) - brillen. Dit zijn skibrillen die ruim genoeg zijn om over je bril heen te passen. De binnenkant van zo’n OTG-bril is namelijk veel ruimer. Zo passen de pootjes van je brilmontuur perfect in de goggle.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie