10 insidertips als je met de trein op wintersport gaat!

gesponsord op 01 december 2022· geen reacties

null

Zoals uit de enquêtes van wintersport.nl keer op keer blijkt zijn er steeds meer wintersporters geïnteresseerd om met de trein op wintersport te gaan. Dat is ook niet zo raar want het reizen met de trein heeft meerdere voordelen. Zo begint je vakantie al echt op het moment dat je in de trein stapt, kom je uitgerust aan op de plaats van bestemming en hoef je ook niet klooien met sneeuwkettingen. Om je reis zo aangenaam mogelijk te maken hierbij tien tips om nog meer te kunnen genieten van de treinreis naar de Alpen!

Met de trein naar de Alpen, tien tips!

1 Pak de nachttrein
Treinreizen is relaxed. In de TUI Ski Express nachttrein is het nog relaxter. Je stapt ‘s avonds in. Je drinkt gezellig nog wat, je kijkt nog een filmpje op je tablet en je valt daarna heerlijk in slaap: zo gaat de treinreis wel heel snel. En eenmaal ‘s ochtends als je wakker wordt wordt je getrakteerd op een geweldige zonsopkomst in de besneeuwde bergen!

2 Neem oordopjes mee
Treinreizen is comfortabel en terwijl de een juist heerlijk inslaapt van het ritmische geluid dat treinen maken is dit voor een ander een reden om niet in slaap te kunnen vallen. Neem een paar oordopjes mee zo ben je zeker van een goede nachtrust!

3 Verder reizen met de lokale treinen
Als je een los ticket hebt gekocht dan kun je vanuit de TUI Ski Express eenvoudig doorreizen naar een heleboel andere skigebieden. Je kunt hiervoor van tevoren al een ticket kopen. Boek dan een wel flexibel ticket. Net als bij het vliegtuig kan ook een trein vertraagd zijn en dan wil je niet nog ter plekke een nieuwe ticket moeten aanschaffen. Je kunt eenvoudig doorreizen naar bijvoorbeeld de volgende skigebieden:
* Jenbach, Zillertalbahn in richting: u.a. Stumm, Zell am Ziller, Ramsau en Mayrhofen;
* Innsbruck, in richting van Stubaital, Seefeld, Steinach in Tirol en Zuid Tirol;
* Bludenz, Montafonerbahn in richting: Schruns - Tschagguns;
* Zell am See, Pinzgauer Lokalbahn in richting: Piesendorf, Uttendorf, Hollersbach, Bramberg, Neukirchen am Großglockner en Wald im Pinzgau;
* Schwarzach St Veit, In richting Dorfgastein, Bad Hofgastein, Bad Gastein en Mallnitz;
* Bischofshofen: In richting Eben im Pongau, Radstadt en Schladming.

null

4 Regel je transfer
Alhoewel er veel skigebieden vlakbij Oostenrijkse treinstations liggen is het wel zo relaxed als je je transfer goed geregeld is. Zo stap je zo van de trein je taxi in om meteen naar je accommodatie. Als je bij TUI een pakketreis met de TUI Ski Express boekt dan kun je eenvoudig je transfer bijboeken! Er zijn pakketreizen met de Ski Express te boeken naar onder andere Zell am See, Gerlos, Söll, Niederau en Kirchberg.

5 Hotels bieden vaak gratis transfers
Check of je Hotel (gratis) transfer van het treinstation aanbiedt als je een los ticket geboekt hebt. Dit is bij veel grotere hotels mogelijk. Het is zonde om zelf een taxi te regelen als het hotel dit graag voor je doet!

6 Pak je bagage handig in
Een voordeel van het reizen met de trein is dat je makkelijk bij je bagage kunt! Zorg ervoor dat je alles handig en draagbaar inpakt. Een grote koffer of reistas is ideaal om te reizen. Als je je eigen ski’s of board meeneemt dan zijn rolkoffers ideaal. Zorg er verder voor dat je alles wat je tijdens de reis nodig hebt dichtbij hebt! Zo hoef je niet tijdens je reis je hele koffer te openen! Toiletspullen, een fijn tijdschrift of boek, spelletjes om met je reisgenoten te doen, de lader voor je tablet en telefoon en lekker eten en drinken hou je bij de hand!

null

7 Download je muziek en films van tevoren
Anders dan in Nederland is internet in Duitsland buiten de bebouwde kom vaak erg traag of er is zelfs helemaal geen bereik: Download daarom voor de reis je favoriete films en series! Of neem een lekker boek of tijdschrift mee!

8 Boek een privé coupé!
Als je met je familie of met een groep vrienden reist is het boeken van een eigen coupé echt heerlijk. Zo slaap je met alleen bekenden in je eigen coupé. Buiten dat dit gewoon prettig is, is dit ook nog eens heel erg gezellig. En als je met je kinderen reist dan is het zeker dat zij dit een onvergetelijke ervaring vinden! Kijk hier voor het aanbod van eigen coupés. Ook deze kun je eenvoudig met een all-in pakket bestellen.

9 Neem contant geld mee
Als Nederlander denk je er misschien niet meer over na maar in het buitenland is het soms niet zo vanzelfsprekend dat je met je pas of telefoon kunt betalen. Soms gelden er minimumbedragen of soms ontmoedigt men je enorm om met bankpas te betalen. Om dit soort gezeur voor te zijn is het tijdens een treinreis wel heel makkelijk om genoeg contant geld mee te hebben.

10 Zorg dat je op de goede plaats op het perron staat
Het enige moment waar je tijdens je treinreis naar Alpen even zelf na moet denken is als je instapt. In de lange Ski-express treinen is het fijn als je niet door de hele trein hoeft te lopen op zoek naar je coupé. Gelukkig hoeft dit ook niet. Op de perrons staat vaak al duidelijk aangegeven waar welke wagon stopt. Zo kun je voordat de trein er aankomt al op de goede plek gaan staan. Kom je er niet uit, vraag het dat aan het stationspersoneel, zij staan klaar om te helpen.

En eenmaal ingestapt? Dan is je vakantie begonnen! Geniet-ze!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie