5 highlights rondom Innsbruck

Redactie op 03 november 2023· geen reacties

Het skigebied Muttereralm met uitzicht op de stad Innsbruck (Foto: ©innsbrucktourismus/Tom Bause
Het skigebied Muttereralm met uitzicht op de stad Innsbruck (Foto: ©innsbrucktourismus/Tom Bause

Innsbruck is voor velen de Alpenhoofdstad van Oostenrijk. Het is een echte stad, maar je staat binnen no time in meerdere skigebieden rond de stad. Ben je in Innsbruck, dan is het dus zonde om alleen de stad te bezichtigen maar dat geldt andersom net zo goed: ga niet alléén maar skiën in Innsbruck. We noemen 5 highlights van deze veelzijdige stad.

1. Nordkette

De Nordkette is een van de 13 skigebieden rondom Innsbruck. Met de Hungerburgbahn die vlakbij de Altstadt vertrekt sta je binnen 8 minuten op de Hungerburg en van daaruit zweef je door naar de 2.344 meter hoge Hafelekar. Hier kun je skiën met misschien wel het mooiste uitzicht op de stad. Je ziet Innsbruck in vol ornaat liggen en aan de horizon zijn zelfs de bergen in Italië te zien. De Nordkette ligt bovendien aan de rand van het Naturpark Karwendel, met 737 km2 het grootste natuurpark van Oostenrijk.

Nordkette (Foto: ©innsbrucktourismus / Eye5 - Jonas Schwarzwälder)
Nordkette (Foto: ©innsbrucktourismus / Eye5 - Jonas Schwarzwälder)

2. Altstadt

Als we het hebben over de Altstadt, deze is een bezoekje meer dan waard. Beroemd is het ‘Goldenes Dachl’ (gouden dak) dat samen met de historische huizen eromheen als een van de hotpots van de stad geldt. Vlakbij ligt de Kaiserliche Hofburg, dit voormalige keizerlijke paleis van de Habsburgers is een van de drie belangrijkste culturele gebouwen in Oostenrijk, samen met de Hofburg in Wenen en paleis Schönbrunn in Wenen. Daarnaast vind je in de Altstadt allerlei leuke boetiekjes en cafés.

3. Bergisel springschans

Twee keer heeft Innsbruck de Olympische Winterspelen mogen organiseren, in 1964 en 1976. De Bergisel springschans was beide keren het toneel voor de skispringers. Sinds 1952 is het bovendien een van de vier plekken waar de jaarlijkse ‘Vierschanzentournee’ plaatsvindt. Het stadion heeft een capaciteit van maar liefst 28.000 toeschouwers en is het hele jaar door voor toeristen toegankelijk. Een aanrader als je in Innsbruck bent. In de winter is het stadion geopend van woensdag t/m maandag tussen 9:00 en 17:00 (dinsdag gesloten).

Rivier de Inn (Foto: ©innsbrucktourismus/Tommy Bause)
Rivier de Inn (Foto: ©innsbrucktourismus/Tommy Bause)

4. Skihoppen

Tijdens een bezoek aan Innsbruck kun je net zoveel skigebieden bezoeken als je normaal misschien in 10 jaar doet. Er liggen maar liefst 13 skigebieden rondom Innsbruck met in totaal zo’n 300 kilometer aan piste, die je allemaal met één skipas kunt bezoeken. Denk aan Kühtai, Axamer Lizum en de Stubaier Gletscher. Doordat de meeste skigebieden niet zo groot zijn kun je er een heel aantal ontdekken met de SKI plus CITY Pass. Bovendien biedt deze pas toegang tot 23 attracties en bezienswaardigheden in de regio, waaronder de Kaiserliche Hofburg, Swarovski Kristallwelten en diverse musea.

Traject van de Nightjet
Traject van de Nightjet

5. Ga met de trein naar Innsbruck

Innsbruck heeft een vliegveld, maar wist je dat de stad uitstekend per trein bereikbaar is? Met de ICE International sta je vanuit Utrecht binnen 9 uur in Innsbruck en hoef je soms maar 2 keer over te stappen. Wil je een directe verbinding? Dan kun je de Nightjet nemen. Deze nachttrein vertrekt iedere avond vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem (of 's Hertogenbosch), waarna je 's ochtends in Oostenrijk wakker wordt. Meer informatie vind je op de site van NS International.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een promotioneel artikel gelezen. Dat betekent dat de redactie van Wintersport.nl in samenwerking met de partner bekijkt hoe we hun boodschap zo goed mogelijk over kunnen brengen. Het artikel is dus geschreven door de redactie, maar goedgekeurd door de partner. Daar ontvangen we een bedrag voor. » Lees meer

Redactie
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie