Nieuwtjes uit Les Menuires: dit staat je te wachten

gesponsord op 04 oktober 2022· geen reacties

Les Menuires in het hart van de Trois Vallées
Les Menuires in het hart van de Trois Vallées

Les Menuires behoeft waarschijnlijk geen introductie meer bij de meeste wintersporters. Dit dorp ligt midden in het grootste skigebied ter wereld, Les Trois Vallées. Dit jaar opent Les Menuires op 10 december. Vanuit Les Menuires kun je genieten van zeshonderd kilometer aaneengesloten pistes en een bijna oneindige hoeveelheid aan off-piste hellingen. Dit is eigenlijk al genoeg om richting dit skigebied af te reizen, maar er is nog veel meer. Dit jaar heeft het skigebied verschillende vernieuwingen doorgevoerd. Hieronder de belangrijkste nieuwtjes uit het skigebied.

Aanrader: ruime chalets in Les Menuires

Les Menuires is een beroemd skidorp. Minder bekend is de ruime keuze aan ruime en mooie chalets. Het dorp heeft de laatste jaren een enorme modernisering doorgemaakt en dat is ook aan de accommodaties te merken. Je kunt hier nu mooie en ruime chalets vinden, evengoed ski-in ski-out maar wel luxer en ruimer dan de beruchte Franse appartementen. Bij Chalet.nl vind je een ruime keuze aan chalets in dit Franse skidorp.

Nieuw en veilig: een beginnerspiste voor echt alleen beginners!

Het klinkt zo logisch, een beginnerspiste voor beginners. Maar in de praktijk willen gevorderde skiërs deze eenvoudigere pistes wel eens als racebaan gebruiken. Dit is niet fijn als je als beginner rustig je eerste bochtjes probeert te draaien. Ook zorgen snellere skiërs en boarders voor hartverzakkingen bij ouders die met kleine kinderen onderweg zijn. Daar is nu een oplossing voor gevonden in Les Menuires. De beginnerspistes zijn alleen gereserveerd voor beginners. Personeel van het skigebied zet de eenvoudige groene piste met netten af zodat je hier helemaal veilig kunt leren skiën! Er is trouwens ook een goedkopere skipas voor iedereen die op de beginnerspiste wil blijven.

Een echt veilige beginnerspiste
Een echt veilige beginnerspiste

Nieuw: leer over het werk in de bergen

Kinderen kunnen op een enorm parcours van maar liefst 3300 vierkante meter kennis maken met alle bergberoepen. Denk aan een mini-pistenbully parcours, mini-sneeuwscooters en een kabellift waarbij je voelt hoe het is om door een helikopter gered te worden. Leuk, leerzaam en veilig want de kinderen krijgen spelenderwijs uitleg over de gevaren in de bergen. Denk je als volwassene, “dit wil ik ook” maak je geen zorgen, want Les Menuires organiseert La Montagnette Immersive 2.0. Boven Les Menuires vind je een compleet gerenoveerde berghut waar je dankzij een 360° video een virtuele duik in de wereld van preventie- en reddingswerk in de bergen krijgt.

Leer alles over de bergberoepen in skigebieden
Leer alles over de bergberoepen in skigebieden

Team-riders: als de hele berg je speelterrein wordt

Wintersport verandert en jongeren van nu willen wat anders dan de jongeren van toen. Daar speelt de ESF op in. Met de Team-rider lessen leren kinderen meer dan alleen skiën, ze leren te ‘riden’. In het snowpark en in off-piste terrein. Natuurlijk helemaal veilig en onder begeleiding van de zeer hoog opgeleide Franse skileraren. Een aanrader voor kinderen en jongeren die verder kijken dan bochtjes op de piste. Plezier en avontuur verzekerd. En dan vergeten we bijna nog te melden dat de kinderen tips meekrijgen om de beste foto’s en video’s te maken op Instagram!

Om nooit te vergeten freediven onder ijs
Om nooit te vergeten freediven onder ijs

Indrukwekkend: freediven onder het ijs

In Les Menuires kun je nu wel iets heel bijzonders doen. In het Lac du Lou kun je namelijk ijsduiken. Het water is met +1°C niet echt warm maar daar heb je dankzij je neopreen wetsuit geen last van. Je zwemt onder het ijs door van het ene wak naar het andere. Onder begeleiding van een instructeur zwem je tussen de 6 en 20 meter onder het ijs. Wat dit ijsduiken zo uniek maakt is dat je zonder perslucht zwemt. De gespecialiseerde instructeur leert je alle apneu technieken om veilig onder het ijs door te zwemmen. En is het nog niet uniek genoeg? Dit jaar kun je ook ‘s nachts ijsduiken, verlicht door fakkels!

Mooie accommodaties in het hart van Les Trois Vallées

Kortom er is genoeg te doen in Les Menuires! Ben je op zoek naar een goede accommodatie in dit zeer praktische dorp in de Trois Vallées, kijk dan bij chalet.nl naar het aanbod. Allemaal mooie, ruime ski-in ski-out chalets.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie