Kom dit voorjaar nog met voordeel wintersporten in het gezinsparadijs Hochkönig

gesponsord op 05 februari 2024· geen reacties

null

Veel gezinnen die 's winters naar de Hochkönig in Salzburg reizen, doen dat voornamelijk vanwege de 120 kilometer aan pistes, die voor zowel jong als oud veel plezier bieden. Hochkönig is ook onderdeel van Ski amadé, het grootste skigebied van Oostenrijk. Dit biedt wintersportliefhebbers toegang tot een ongeëvenaarde verscheidenheid aan pistes en faciliteiten verspreid over vijf verschillende regio’s. Met een enkele skipas geniet je van de uitgestrektheid en diversiteit van de 760 pistekilometers van Ski amadé. Daarnaast zijn er ook tal van andere avontuurlijke mogelijkheden buiten de pistes, speciaal gericht op gezinnen. Van winterwandelingen tot rodelen en schaatsen, de regio biedt een overvloed aan activiteiten. Bovendien kunnen gezinnen die tijdens Pasen de pistes willen verkennen profiteren van een speciale aanbieding waarbij kinderen gratis kunnen reizen. In deze blog lees je alles over het gezinswintersportparadijs Hochkönig!

null

Veelzijdige wintersport voor het hele gezin in Hochkönig

Hochkönig verwelkomt gezinnen met een overvloed aan winterse activiteiten voor jong en oud. Hier is voor elk wat wils, van skiën en winterwandelen tot rodelen en schaatsen. Ouders kunnen samen met hun kinderen genieten van brede, uitgestrekte pistes en dankzij de Schneewutzel bypasses kunnen minder ervaren kinderen moeilijke pistes gemakkelijk vermijden. Voor de meer ervaren jongeren zijn er drie funparks waar ze hun vaardigheden kunnen aanscherpen. Naast skiën biedt het adembenemende panorama van de met sneeuw bedekte kalksteenbergen de ideale omstandigheden voor sneeuwwandelingen met de hele familie. Om ervoor te zorgen dat de kleintjes zich tijdens de tochten niet vervelen, zijn er langs de 85 kilometer lange winterwandelpaden voorzieningen en geocaches verstopt, wat zorgt voor een schattenjacht in een winterparadijs. Voor wie van de bergen naar het dal wil glijden, zijn er vier geprepareerde rodelpistes, waar actievolle rodelpartijen zelfs na zonsondergang mogelijk zijn dankzij fraaiverlichte banen. Het plezier gaat verder in het dal met de ijsbaan in Maria Alm, die winterpret biedt weg van de skipistes!

null

TIP: De beste route richting Hochkönig deze winter De snelste manier voor wintersporters om de regio Hochkönig te bereiken is via het kleine Duitse hoekje - Bad Reichenhall - Lofer - Saalfelden - naar Maria Alm zonder files of tol. Dit betekent dat niets een ontspannen reis naar de regio Hochkönig in de weg staat. De ervaring van de afgelopen winters leert dat er op de A10 Tauernautobahn de hele dag door in beide richtingen aanzienlijke reistijdverliezen zijn, vooral op zaterdag tijdens het reizen in de winter. Deze winter wordt dit nog verergerd door het feit dat de Ofenauer- en Hiefler-tunnel en de Werfen-tunnelketen worden getroffen in het kader van de algemene renovatie van de A10, die gepland staat tot juni 2025.

De kleintjes hebben het voor het kiezen

Ook de toekomstige ski-experts vinden hun plek op de Hochkönig: In de Schneewutzel kinderclub maken de kleintjes hun eerste stappen op de ski’s op het magische tapijt of op de oefenpiste met sprookjesachtige park. Nadat ze nieuwe vaardigheden en skitechnieken hebben geleerd, wordt het plezier voortgezet met een gevarieerd programma van kinderfeestjes, spelshows, actionpainting en heerlijk eten. En voor kinderen die helemaal geen zin hebben in wintersport, biedt Maria Alm een gastkinderdagverblijf waar leraren kinderen vanaf twee jaar de hele dag kunnen verzorgen. Maar sportief plezier is niet het enige wat de regio Hochkönig te bieden heeft: sprookjesachtige koetstochten zorgen voor een welkome afwisseling. Een niet te vergeten rit voor het hele gezin tegen de achtergrond van besneeuwde bergen!

null

Goedkoop op wintersport in Hochkönig in het voorjaar: het Paas-familiepakket

Vooral gezinnen die van 18 maart tot 10 april 2023 komen skiën en snowboarden, profiteren van speciale voordelen. Tijdens deze periode kunnen alle kinderen tot 15 jaar gratis skiën, op voorwaarde dat een van de ouders een dagpas voor minstens zes dagen aanschaft. Dit maakt een familievakantie extra voordelig. Kijk in de ticketshop van Hochkönig voor meer details.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie