Dit kun je allemaal doen op een onvergetelijke wintersportvakantie naar Jasper, Canada

gesponsord op 05 oktober 2023· geen reacties

null

Stel je een winterparadijs voor waar eindeloze besneeuwde landschappen, majestueuze bergpieken en de opwinding van avontuur samenkomen: dat is Jasper. Deze bestemming in de Canadese Rockies biedt gezinnen de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en te genieten van een magische wintersportvakantie. Of je nu op zoek bent naar uitdagende skipistes, ontspannende wandelingen door het winterwonderland, of de kans om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten, Jasper heeft het allemaal. Laat je betoveren door de adembenemende schoonheid en de ongeëvenaarde gastvrijheid van dit charmante bergdorp annex skiresort, en ontdek waarom Jasper de ultieme bestemming is voor een onvergetelijke wintersportvakantie voor het hele gezin!

Waar ligt Jasper, hoe kom je er en wat vind je daar dan?

Jasper ligt in het gelijknamige National Park, midden in de Canadese Rocky Mountains. Je komt er met een rechtstreekse vlucht op Edmonton. Dit nationale park ligt ten noordwesten van Calgary en ten oosten van Edmonton. Jasper is een klein, ongecompliceerd stadje en is omringd door de pieken van de Rocky’s, kristalheldere meren en wilde dieren in alle soorten en maten. De natuurlijke omgeving is er zo mooi, dat Jasper National Park ook onderdeel is geworden van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het stadje zelf heeft een aantal leuke winkels, een bioscoop, restaurants en bars.

null

Je kunt bij Jasper simpelweg heel goed skiën

Marmot Basin heet het skigebied van Jasper. Daar vind je 91 afdalingen van alle niveau’s, wat het een skigebied maakt dat geschikt is voor kinderen en beginners als voor (ervaren) volwassenen. Deze laatste categorie kan helemaal zijn lol op in de Tres Hombres; het gitzwarte gedeelte van Marmot Basin. Voor kinderen en beginners heeft Marmot Basin veel opties; bij bijna iedere lift vind je wel een groene afdaling die zij kunnen nemen, met vrolijke namen als Basin Run, Easy Street en Sleepy Hollow. ‘Gemiddelde’ skiërs kunnen daarnaast genieten van afdalingen als Show Off en Dromedary. Ook goed om te weten: in Canada ligt de boomgrens een stuk hoger dan in de Alpen. En apres-skiën? Dat doe je bij plekken met namen als het Caribou Chalet, Marmot’s Eagle Chalet en het Paradise Chalet.

null

…of schaatsen op natuurijs!

Hier is het inmiddels de vraag óf we ooit nog eens een Elfstedentocht gaan zien, maar in Jasper kun je ieder jaar je Noren onderbinden. Of, misschien wat meer zoals de locals het zouden doen, je ijshockeyschaatsen. Je kunt terecht op zelfs twee meren, het Mildred Lake of het Pyramid Lake. Beide hebben prachtig zwart natuurijs én een geweldige natuurlijke omgeving. Op Pyramid Lake kun je zelfs, als je geluk hebt, meedoen aan een ijshockeywedstrijd! Bij Mildred Lake kun je in de vakantieperiodes ook Canadese koek&zopie halen.

null

Maak een wandeling over de bevroren bodem van Maligne Canyon

Hier moeten je kinderen weliswaar ouder dan zes jaar voor zijn, maar dan heb je ook wat. Deze drie uur durende wandeling door de magische ijswereld van de Maligne Canyon. 50 meter diep en met ijspilaren tot wel 30 meter hoog die deze kloof flankeren. Nog een ander fascinerend getal: Maligne Canyon is 160 miljoen jaar oud. Deze was er dus al toen hier nog dinosaurussen rondliepen! Als je kinderen overigens ouder dan twaalf zijn en in zijn voor een iets groter avontuur; ga dan ijsklimmen in Maligne Canyon!

null

Ga op zoek naar het local wildlife van Jasper National Park

Rendieren, coyotes, wolven en berggeiten. Deze dieren leven, onder andere, in het wild in Jasper National Park. Met lokale gidsen ga je naar hen op zoek tijdens een Winter Wildlife Discovery Tour. Zie dit dus als een soort safari, maar dan door de sneeuw. Als dat geen ervaring oplevert waar je kinderen het nog jaren over hebben…

null

Of ga op pad met sledehonden

Sleeën, honden, kinderen. Dat gaat vaak wel goed, toch? Daarom is deze hondensledetocht juist een gezinsuitje bij uitstek. Tel daar dan ook nog eens de imposante schoonheid van de Canadese Rocky Mountains bij en je zit geramd. Nog mooier wordt 't met een lunch, gekookt op een open kampvuur, homemade warme apelcider en andere lekkernijen. En: onbeperkt knuffelen en spelen met de sledehonden voor- en achteraf.

null

Geniet van échte duisternis!

Dit klinkt natuurlijk een beetje gek, maar hear us out. Jasper National Park is namelijk het grootste Dark Sky Preserve ter wereld. En dat is echt een titel! Sterren kijken krijgt hier een hele andere betekenis. Het ongerepte landschap, de sneeuwreflectie én de kans op het Noorderlicht te zien, zorgen voor een extra prikkel om 's avonds niet té vroeg naar bed te gaan. Daarnaast vind je in de regio ook nog het Jasper Planetarium, een tip als gezinsuitje! Hier krijg je een virtual reality-tour door de sterrenhemel en kun je een blik werken door de grootste telescoop van de Rocky Mountains.

null

Ervaar de natuur van de Canadese Rocky Mountains van heel dichtbij

Dit kun je het beste doen tijdens een sneeuwschoenwandeling. Dit kan redelijk simpel door één van de vele wandeltrails te volgen rond en door Jasper of je kunt een gids inhuren. Deze kan je dan wijzen op alle dierensporen die je onderweg tegenkomt, vogels leren herkennen aan hun geluiden of het ecosysteem beter lerer kennen.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie