10 skigebieden met goedkope pakketreizen - Inflatietips

Redactie op 05 december 2022· 1 reactie

null

In onze serie van inflatietips voor 2022/2023 zoomen we dit keer in op de markt van pakketreizen. Dat zijn skireizen inclusief verblijf, skipas en soms ook vervoer. Het is een publiek geheim dat reisorganisaties in Frankrijk de beste deals sluiten. De kortingen op de inkoop van skipassen zijn in Franse skigebieden het hoogst, waardoor consumenten het goedkoopst uit zijn in Frankrijk. Vooral in de meer zuidelijke Franse skigebieden zijn kortingen van meer dan 50% mogelijk! Er staan dus veel Franse skigebieden in deze top 10 van skigebieden waar de goedkoopste pakketreizen inclusief skipas te boeken zijn. Maar er staan ook verrassingen tussen!

Zwitserland?

Als je aan een voordelige skivakantie denkt, dan kom je zeker niet direct in Zwitserland uit. En het klopt dat je beter voor de grens nog even bij een Duitse discounter kan shoppen voor de boodschappen van die week. Maar aan de pakketreizen hoeft het niet per se te liggen. En ook in Italië en Duitsland geven reisorganisaties voordeel als reizen als pakketreis worden verkocht.

Top 10

Hier volgt de top 10 van skigebieden waar zeer voordelige pakketreizen geboekt kunnen worden:

1. Les Sybelles

Met 310 kilometer aan pistes en pakketreizen die vaak onder de € 300,- p.p. inclusief skipas liggen is Les Sybelles misschien wel het skigebied met het beste prijs-kwaliteitverhouding in de Alpen. Sportiek reizen biedt een uitzonderlijk groot aanbod aan pakketreizen naar Les Sybelles, maar ook bij Travelski, Sunweb, Chalet.nl en Snowtrex vind je genoeg aanbod.

2. Dévoluy

De klassieker onder de budgetskigebieden is Dévoluy. Als je de bodemprijs van pakketreizen zoekt dan zit je hier goed. Leuk weetje: ooit was Superdévoluy de eerste bestemming van de touroperator voor studenten, Gogo Tours (het huidige Totally Snow). Pakketreizen inclusief verblijf en skipas zijn vaak goedkoper dan de skipas ter plekke. Onder andere Sunweb, Snowtrex en Chalet.nl hebben aanbod in Dévoluy.

3. La Norma & Valfrejus

La Norma en het naastgelegen Valfréjus zijn eveneens echte pakketreisbestemmingen. Hier, diep in de Mauriënnevallei, vind je weliswaar niet geen honderden kilometers aan pistes, maar kun je toch aardig wat afwisselen voor een zeer scherpe pakketreisprijs. Sportiek, Sunweb, Travelski , Sneeuwfun, Summit Travel en Chalet.nl bieden er veel goedkope accommodaties aan.

4. Les Orres

Les Orres is vanwege de pakketreizen eveneens een zeer betaalbaar skigebied. Sunweb en Travelski hebben hier diverse accommodaties in dit skigebied dat toch 100 kilometer aan pistes te bieden heeft. Omdat Les Orres een echt familiegebied is, is het ook voor gezinnen interessant om net iets verder door te rijden naar dit wat verscholen skigebied.

null

5. Le Grand Domaine

De namen van de dorpen Valmorel en Saint François Longchamp zijn wellicht net zo bekend als de naam van het skigebied, Le Grand Domaine. Liefst 165 kilometer aan pistes heeft dit gebied te bieden en verreweg het merendeel bestaat uit eenvoudige pistes (groen en blauw). Daarbij heeft Valmorel een duidelijk charmantere bouwstijl dan Saint François Longchamp, maar de prijzen maken ook het laatstgenoemde dorp zeer interessant. Snowtrex, TUI en Sunweb hebben in Le Grand Domaine relatief veel aanbod.

Deze Franse bestemmingen zijn eenvoudig aan te vullen met nog meer voordelige bestemmingen. Denk aan Orcières Merlette, Val d’Allos - Pra Loup, Isola 2000, Puy Saint Vincent, Val Cenis en Chamrousse. Maar we gaan nu naar Italië:

6. Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta (Val di Sole)

Madonna di Campiglio staat bekend als chique en duur, maar je kunt zeer goedkoop skiën in dit gebied zo lang je een ander dorp kiest. In bijvoorbeeld Marilleva, Folgarida en Pinzolo zijn voordelige pakketreizen te vinden waarbij je van dezelfde faciliteiten gebruik maakt als het mondaine publiek van Madonna di Campiglio. Al deze dorpen zijn met liften en pistes aangesloten op het skigebied Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta. Let op: bij sommige reisorganisaties wordt het skigebied ook wel Val di Sole of Skirama genoemd. Voordelig aanbod vind je onder andere bij Sunweb, Summit Travel, TUI en Snowtrex.

7. Ponte di Legno - Tonale

Het skigebied Ponte di Legno - Tonale ligt in het verlengde van het Val di Sole. Het zijn drie met elkaar verbonden dorpen rond de hooggelegen Passo del Tonale. Het skigebied wordt door sommigen ook wel Adamello Ski genoemd en telt in totaal zo’n 100 kilometer aan pistes die tot maar liefst 3000 meter gaan. Een gebied dat aantrekkelijke pakketreizen aanbiedt via diverse touroperators zoals Summit Travel.

8. Bardonecchia

Een wat onbekende maar goedkope uithoek van Italië als het om pakketreizen gaat is Bardonecchia. Dit gebied met 100 pistekilometer ligt net na de Frans-Italiaanse grens en is vrij goed aan te rijden via de Fréjustunnel maar ook met de TGV (trein) zeer goed bereikbaar. Snowtrex biedt in Bardonecchia diverse goedkope pakketreizen.

9. Berchtesgadener Land

Het Berchtesgadener Land is de verzamelnaam van diverse skigebieden in het zuidoosten van Duitsland, in de deelstaat Beieren. Snowtrex heeft een fantastische deal in het Berchtesgadener Land tegen ‘Franse’ prijzen. Vanaf € 209,- inclusief skipas kan je een week skiën!

10. Zwitserland

Het Zwitserse Val d’Anniviers is zo’n Zwitsers gebied waar je verrassend goedkoop terecht kan. De Swisspeak Resorts in Zinal en Vercorin zijn modern en zeker voor Zwitserland een buitenkans. Sunweb en Snowtrex bieden dit goedkoop aan.

Ook het Saastal heeft goedkope reizen. Accommodaties in Saas Almagell en Saas Grund (vlakbij Saas-Fee) zijn als pakketreizen voor Zwitserse begrippen goedkoop te boeken bij onder andere Summit Travel.

De goedkope aanbiedingen in de beroemde Jungfrau Region zijn helaas niet meer beschikbaar bij TUI, maar houd de website in de gaten voor eventuele nieuwe deals. Een week geleden kon je in dit beroemde skigebied terecht voor € 550,- inclusief skipas voor een week.

Tot slot

Voor skipassen van Oostenrijkse liftmaatschappijen krijgen reisaanbieders zelden kortingen van meer dan 5%. Wel is het zo dat accommodaties in het duurdere segment vaak goedkoper zijn als je ze via een Nederlandse touroperator inclusief skipas boekt. Dit heeft te maken met de verschillende manieren van calculatie.

Wil je echt weten of je met een pakketreis goedkoper uit bent? Check dan onze accommodatievergelijker.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél ondersteun je ons door op de links in dit artikel te klikken en een aankoop te doen. » Lees meer

Redactie

Misschien nog een toevoeging voor La Norma en Val Frejus. Als je een 6 of meer daagse pas koopt mag je ook nog een dag in Bonneval, Val Cenis en Aussois skien. In totaal heb je dan meer dan 350 km ter beschikking.

Met skiën kom je echt tot rust.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie