Goede prestaties, maar geen medailles op super-G

null
Ook op het tweede onderdeel van de Paralympische Spelen zijn de paraskiërs buiten de prijzen geëindigd, ditmaal op de super-G. Uiteindelijk werd Barbara van Bergen vierde, Jeroen Kampschreur vijfde, Niels de Langen zesde, Floris Meijer zevende en Jeffrey Stuut elfde. Later deze week komende atleten nog in actie op de supercombinatie, slalom en reuzenslalom.

Bijna ultieme revanche voor Van Bergen.

Een dag eerder op de afdaling kwam Barbara van Bergen ten val na slechts drie poorten. Van Bergen vertelde na afloop niet eens het idee te hebben gehad echt te hebben deelgenomen aan de wedstrijd, omdat het zo snel voorbij was. De afdaling was dus een grote deceptie, maar op de super-G was er bijna de ultieme revanche voor de voormalig basketbalster. Van Bergen werd vierde, ondanks opnieuw een balansverstoring. De zitskiër vloog bijna uit de bocht, waardoor ze al haar snelheid verloor. Ze greep net naast een medaille.

Regerend wereldkampioen op de super-G Jeroen Kampschreur kwam afgelopen week tijdens een training hard ten val en werd op de afdalinf vijfde. Ook op de super-G kwam Kampschreur tot een vijfde plek. Met die vijfde plek hield hij Niels de Langen, zesde, en Floris Meijer, zevende, weliswaar achter zich, maar Kampschreur gaat overal waar hij aan de start staat voor goud. Er blijven nog drie kansen op dat goud over later deze week.

Jeffrey Stuut werd elfde en was wederom blij met zijn prestatie, want nog nooit deed hij het beter op de super-G.

Nog genoeg kansen

Kampschreur, De Langen, Stuut, Van Bergen en Meijer krijgen nog drie kansen op paralympische medailles. Ze komen nog uit op de onderdelen supercombinatie (8 maart), reuzenslalom (10-11 maart) en de slalom (12-13 maart).

Para Snow Day

Een beperking hoeft je niet te beperken om de sneeuw in te gaan. Dat bewijzen de Nederlandse paraskiërs en parasnowboarders wel bij de Paralympische Spelen in Beijing! Ben jij of ken jij iemand die net als deze toppers ooit in actie wil komen op de Paralympische Spelen? Ontdek dan of je talent hebt op de Para Snow Day op 14 mei in SnowWorld Zoetermeer. Maak je interesse alvast kenbaar via sport@wintersport.nl! Dan informeren wij je in aanloop naar de Para Snow Day over alles wat je moet weten.

Samenwerking Johan Cruyff Foundation

Samen met de Johan Cruyff Foundation vergroten we het aanbod van aangepast wintersporten. De samenwerking bevat een aantal initiatieven waarmee jongeren in aanraking kunnen komen met aangepast wintersporten. Op de Para Snow Day kunnen jongeren kennismaken met de wintersport. Via wedstrijdtrainingen en trainingsweken worden de jongeren vervolgens voorbereid op nationale of internationale wedstrijden.

Zarges en Smelt als betrouwbare partners

Het vervoeren van het materiaal van de atleten is uiteraard een delicaat klusje, want geen enkele atleet wil aan de start van een World Cup, WK of Paralympische Spelen staan met beschadigd materiaal. Daarom maakt de nationale selecties gebruik van de transportkisten van ZARGES.

Ook maken zegebruik van Motorola-portofoons, welke geleverd zijn door Smelt. Deze portofoons zijn van belang gezien het feit dat uiterst betrouwbare communicatie nodig is trainingkampen en wedstrijden waar onze atleten zo veilig mogelijk met snelheden van boven de 100 kilometer per uur moeten kunnen afdalen.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om (aangepast) te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie