Arlberg: dé wintersportbestemming voor fijnproevers, kilometervreters en veel meer

gesponsord op 06 december 2023· 3 reacties

null

Arlberg, Oostenrijks grootste skigebied, strekt zich uit over meer dan 300 kilometer piste en 87 skiliften, biedt niet alleen een overvloed aan perfecte pistes en poedersneeuw, maar ook aan culinaire verwennerij en ongeëvenaarde gastvrijheid. Arlberg staat bekend als de bakermat van het alpineskiën en is één van de meest sneeuwzekere plekken in de Alpen, met jaarlijks gemiddeld 9 meter sneeuw. Verdeeld over Tirol en Vorarlberg, herbergt het gebied vijf dorpen, elk met zijn eigen karakter, variërend van het rustige Lech tot het sportieve St. Anton. Alle reden dus om eens een kijkje te nemen in wat Arlberg deze winter zo speciaal maakt!

Arlberg in cijfers

  • Ski Arlberg heeft 300 kilometer aan pistes, 200 kilometer aan off-piste en 85 liften voor je.
  • Voor langlaufers zijn er 70 kilometer aan loipes en voor winterwandelaars 110 kilometer aan geprepareerde winterwandelpaden.
  • Het hoogste punt is de Valluga op 2.811 meter hoogte.
  • Lessen neem je bij één van de 13 skischolen.

null

Arlberg: een wintersportgebied voor fijnproevers

‘De Arlberg’ is overigens geen locatie, maar verwijst naar een pas die diverse bergen met elkaar verbindt. En binnen dit gebied vind je de vijf dorpen St. Anton, St. Christoph, Stuben, Lech en Zürs. Ieder van deze dorpen heeft zijn eigen unieke stempel, zoals het rustige Lech of het geschiedenis ademende St. Christoph. Maar in alle dorpen staat de gastronomie voorop. Niet alleen staat de regio bekend om zijn vele sterrenrestaurants, maar alle berghutten en restaurants hebben als doel om jou culinair in de watten te leggen. Dat gaat van fijnproeverslunches op skischoenen tot meergangendiners in de avond. Culinaire klasse is in de Arlberg vanzelfsprekend. De beste tips? De Rote Wand Chef’s Table in Zug met vooral regionale producten op de kaart staan. Of de Verwall Stube in St. Anton; een van de hoogst gelegen bekroonde restaurants van Europa.

null

Ieder dorp is anders

Ontdek de ongeëvenaarde veelzijdigheid van het Arlberg skigebied, waar elk dorp zijn eigen unieke signatuur draagt. Van het rustige en stijlvolle fijnproeversdorp Lech (misschien kom je de Koninklijke familie wel tegen op hun jaarlijkse skitrip!) tot het verborgen skiparadijsje Zürs, en van het gemoedelijke Stuben tot het sportieve St. Anton en het geschiedenis ademende St. Christoph, biedt de regio een scala aan ervaringen voor elke skiliefhebber. Ondanks hun uiteenlopende karakteristieken delen deze dorpen een gemeenschappelijke sfeer van warmte, gastvrijheid en authenticiteit. Of je nu kiest voor een charmante B&B of een luxe vijfsterrenhotel, de accommodaties, gekenmerkt door hun vakwerkstijl, stralen overal een knusse en huiselijke ambiance uit. Door deze diversiteit, draait het in de Arlberg niet alleen om de perfecte pistes, maar ook om het beleven van de unieke charme van elk dorp!

De beste skitochten maak je rond de Arlberg

Hier vind je meerdere indrukwekkende langeafstandsroutes om te skiën. Dit zijn de mooiste:

  • Ski de beroemde en legendarische 22 kilometer lange ronde over 5.500 hoogtemeters tussen Lech, Zürs, Zug en Oberlech: de Weiße Ring.
  • Verken onbekende en gevarieerde avontuurlijke skiroutes op de Mohnenfluh, waar zowel skiërs met sportieve ambities als liefhebbers van ontspannen afdalingen aan hun trekken komen. De Mohnenfluh-routes bieden puur skiplezier, vooral op dagen met verse poedersneeuw en firn, met het startpunt bij het bergstation Steinmähder.
  • De langste skitour van de Alpen vind je ook in Arlberg: de Run of Fame! Deze ronde van maar liefst 85 kilometer brengt je vanuit het startpunt in St. Anton over 18.000 hoogtemeters.

null

Maar er is nog veel meer te doen…

null

Praktische tips voor je vertrek naar Arlberg

Ben je nog op zoek naar accommodatie? Kijk dan eens op de site van de VVV van het skigebied. Meer informatie over de skipasprijzen vind je hier. En wil je meer weten over wat er precies te doen is tijdens jouw verblijf? Check dan de evenementenkalender.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Horen Warth en Schröcken niet meer bij Ski Arlberg? Afgelopen weekend nog wel…

Mooserwirt is ook wel een vermelding waard.

Wat een teleurstellende, feitelijk onjuiste advertorial. 5 DORPEN? Zonder Warth en Schröcken is er ook geen 300 km aan piste of “Run of Fame”.
Rare website ook waarnaar verwezen wordt (arlberg.net), nog nooit van gehoord. Waarom niet gewoon adverteren met skiarlberg.at ?

*bericht bewerkt door Jesper op 13 dec 2023 15:44

Gang is alles
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie