Supercombinatie: Zilver voor Kampschreur, brons voor De Langen

Niels de Langen tijdens een training.
Niels de Langen tijdens een training.
Jeroen Kampschreur (zilver) en Niels de Langen (brons) zijn op het podium geëindigd van de supercombinatie op de Paralympische Spelen. Na de super-G stonden ze nog op de derde en de vierde plek, maar op de slalom slaagden ze er allebei in om nog een plaatsje te stijgen.

De Noor Pedersen ging aan de leiding na de super-G en zag zijn voorsprong van 1,70 seconden ten opzichte van Kampschreur op de slalom steeds verder slinken. Pedersen hield onderaan de slalom echter nog twee tiende van een seconde over van zijn voorsprong. Kampschreur was na zijn winst in PyeongChang de titelverdediger.

Kampschreur werd in 2019 wereldkampioen op alle vijf de paralympische onderdelen. Eerder deze Paralympische Spelen werd hij zowel vijfde op de afdaling als op de super-G. Vlak voor de start van het paralympische toernooi kwam hij nog zodanig hard ten val dat hij onder andere zijn ribben en zijn elleboog kneusde. Hoewel dat geen optimale voorbereiding was voor de titelverdediger op de supercombinatie, toonde hij nu weer zijn suprematie op de slalom. Dit belooft veel goeds voor de technische onderdelen, de slalom en reuzenslalom, later deze week.

Voor Kampschreur is deze zilveren medaille dus zijn tweede paralympische medaille na zijn gouden medaille op de supercombinatie in PyeongChang vier jaar geleden. Voor de 23-jarige Niels de Langen is het zijn eerste medaille op de Paralympische Spelen. Eerder won De Langen wel al eens zilver en brons op het WK.

Stuut, Van Bergen en Meijer weten niet te finishen

Op zowel de super-G als de slalom lag er een zeer uitdagende piste voor de deelnemers. Een groot deel van de atleten ging dan ook met voorzichtigheid naar beneden en toch ging nog steeds een groot gedeelte van het deelnemersveld onderuit. Dat gold helaas ook voor Jeffrey Stuut, Barbara van Bergen en Floris Meijer. Stuut gaf zoals gewoonlijk alles en kwam ten val op het eerste onderdeel, de super-G. Van Bergen had zichzelf op de super-G juist in een uitstekende uitgangspositie gemanoeuvreerd door de derde tijd te klokken, maar op de slalom ging ook zij onderuit. Floris Meijer stond op een zesde plek na de super-G, vlak achter zijn teamgenoten De Langen en Kampschreur, maar ook hij verloor op een gegeven moment de controle en miste een slalompaal.

Nog twee kansen

Kampschreur, De Langen, Stuut, Van Bergen en Meijer krijgen nog twee kansen op paralympische medailles. Ze komen nog uit op de onderdelen reuzenslalom (10-11 maart) en de slalom (12-13 maart).

Para Snow Day

Een beperking hoeft je niet te beperken om de sneeuw in te gaan. Dat bewijzen de Nederlandse paraskiërs en parasnowboarders wel bij de Paralympische Spelen in Beijing! Ben jij of ken jij iemand die net als deze toppers ooit in actie wil komen op de Paralympische Spelen? Ontdek dan of je talent hebt op de Para Snow Day op 14 mei in SnowWorld Zoetermeer. Maak je interesse alvast kenbaar via sport@wintersport.nl! Dan informeren wij je in aanloop naar de Para Snow Day over alles wat je moet weten.

Samenwerking Johan Cruyff Foundation

Samen met de Johan Cruyff Foundation vergroten we het aanbod van aangepast wintersporten. De samenwerking bevat een aantal initiatieven waarmee jongeren in aanraking kunnen komen met aangepast wintersporten. Op de Para Snow Day kunnen jongeren kennismaken met de wintersport. Via wedstrijdtrainingen en trainingsweken worden de jongeren vervolgens voorbereid op nationale of internationale wedstrijden.

Zarges en Smelt als betrouwbare partners

Het vervoeren van het materiaal van de atleten is uiteraard een delicaat klusje, want geen enkele atleet wil aan de start van een World Cup, WK of Paralympische Spelen staan met beschadigd materiaal. Daarom maakt de nationale selecties gebruik van de transportkisten van ZARGES.

Ook maken ze gebruik van Motorola-portofoons, welke geleverd zijn door Smelt. Deze portofoons zijn van belang gezien het feit dat uiterst betrouwbare communicatie nodig is tijdens trainingskampen en wedstrijden waar onze atleten zo veilig mogelijk met snelheden van boven de 100 kilometer per uur moeten kunnen afdalen.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om (aangepast) te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Geweldige prestatie van beide mannen. Op naar de volgende medailles.

Geweldige prestatie. op naar de volgende medailles!!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie