Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Tour de Ramsau/Dachstein: langlauf jij mee?

gesponsord op 07 oktober 2020

Voor de 21e keer, in januari 2021, zal ‘Tour de Ramsau/Dachstein’ georganiseerd worden. Dit unieke langlaufevenement in Europa is populair onder langlaufers van alle niveau’s. Niet zo gek, want de prachtige sprookjesachtige omgeving rondom Ramsau am Dachstein is een fenomenaal decor om in te langlaufen. Naast de 42 kilometer lange route, zijn er genoeg andere afstanden om uit te kiezen. Dus of je nu als hobby langlauft of professioneel, als je van langlaufen houdt, is dit hét evenement om bij te zijn!

Het programma

Vrijdag:

  • Dachstein Nightrace: 1 kilometer sprint.

Zaterdag:

  • Dachstein Classic: 15 of 30 kilometer.
  • Dachsteind Kids race: leuke funslope baan van 300 meter, 1 km of 2 km, afhankelijk van de leeftijdscategorie.

Zondag:

  • Dachstein Skating: 15 of 42 kilometer.

Het evenement is voor langlaufers van alle niveau’s en iedereen kan meedoen aan de diversen afstanden. Deelnemers kunnen elke race afzonderlijk afleggen. Elke race heeft zijn eigen afzonderlijke ranglijst (evenals ranglijsten per leeftijdscategorie) en prijsuitreiking.

Strijd in het klassement

Voor ambiteuze ski-marathon XC-skiërs is dit de enige driedaagse tour wereldwijd. De fanatiekelingen zullen ook komend jaar weer hun best doen om secondes te winnen in het klassement. Het algemene ‘Tour de Ramsau/Dachstein-klassement’ omvat de Dachstein Nightrace (1 km individuele sprint), de 30 km Dachstein Classic en de 42 km Dachstein Skating. Nieuw dit seizoen is het algemene ‘Mini Tour de Ramsau-klassement’ dat de Dachstein Nightrace (1 km individuele sprint), de 15 km Dachstein Classic en de 15 km Dachstein Skating omvat.

Een ‘Green Event’

Deze winter vindt het evenement wederom plaats als ‘Green Event’. Dit houdt in dat de organisatiecomité zich focust op duurzaamheid en alleen regionale producten aanbiedt bij de eet- en drinkstalletjes. De organisatie werkt met de Ramsau Bioniere; de medewerking van de biologische boeren, cateraars en andere regionale bedrijven van Ramsau am Dachstein. Door dit initatief is het evenement is herhaaldelijk bekroond.

Coronamaatregelen

Het evenement wordt georganiseerd met inachtneming van de actuele coronamaatregelen. Mocht het evenement niet plaatsvinden vanwege COVID-19, dan krijgt de deelnemer ofwel het inschrijfgeld terugbetaald ofwel een creditnota voor de Tour de Ramsau 2022.

>> Klik hier voor meer informatie, kosten en aanmelden.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer