Flachau: volop genieten van de winter

gesponsord op 08 oktober 2020

© Flachau Tourismus
© Flachau Tourismus
Stel je voor dat het een koele, zonnige ochtend is. Je staat op de top van de berg en klikt je ski’s vast. De heldere, frisse berglucht waait om je gezicht. Voordat je aan de prachtig geprepareerde skipiste voor je begint bent, geniet je van het uitzicht: een gigantisch bergpanorama. Met een brede glimlach ben je klaar voor een hele hoop skiplezier! En het plezier is groot, want vanaf december 2020 heeft Flachau een nieuwe lift!

Nieuwe lift verbindt skigebieden

Het was lang een droom, maar vanaf volgend seizoen wordt het werkelijkheid: de nieuwe “Panorama Link” kabelbaan die de skigebieden van Snow Space Salzburg Flachau, Wagrain, St. Johann verbindt met de Flachauwinkl-Kleinarl shuttle berg en het skiparadijs Zauchensee. Tijdens de rit in de moderne gondels van de nieuwe Panorama Link, die met veel glas zijn ontworpen, kunnen skiërs en snowboarders acht minuten lang genieten van een adembenemend uitzicht op de Hohe en Niedere Tauern-bergen. De nieuwe kabelbaan doet zijn naam dan ook eer aan.

© Snow Space Salzburg
© Snow Space Salzburg

Het hart van Ski amadé

12 toppen, 5 valleien en 210 km aan pistes bieden eindeloze mogelijkheden om van maximale vrijheid te genieten. Van uitdagende World Cup-pistes, een groot aantal familiepistes tot internationale freestyle- en freeride-spots. Skifans van ieder niveau zullen in het hart van Ski amadé zeker de perfecte afdalingen vinden.

Snow Space Salzburg - Flachau - Wagrain - St. Johann

Wintersporters waarderen de brede en perfect geprepareerde carvingpistes op de Snow Space Salzburg - Flachau - Wagrain - St. Johann. Moderne sneeuwkanonnen zorgen voor absolute sneeuwzekerheid, terwijl comfortabele liften met weerkappen voor maximaal comfort zorgen.

Zauchensee

Het skiparadijs aan de Zauchensee is een hotspot voor ambitieuze, sportieve skiërs. Dit skigebied wordt ook beschouwd als een geheime tip onder freeriders en off-piste skiërs. Die ongerepte hellingen en natuurlijke sneeuw, weg van de best geprepareerde pistes, enorm waarderen. Een extra funfactor wordt geboden door tal van elementen in het skigebied, zoals fotopunten, drie verschillende Ski Movies-routes en het Family Fun Park.

Flachauwinkl - Kleinarl

De berg van Flachauwinkl - Kleinarl is een speeltuin voor freeriders, freeskiërs en snowboarders. De 160 meter lange superpipe in het snowpark heeft 5,6 meter hoge muren en wordt door profs en Europese nationale teams gebruikt als oefenterrein. Sneeuw en hout spelen de hoofdrollen in een enorm backcountry gebied met zo’n 80 obstakels. Naast het enorme funpark, is het skigebied ook ideaal voor beginners en kinderen.

© Flachau Tourismus
© Flachau Tourismus

Met de fatbike, segway, slee of ontspannen in de wellness

Naast het brede aanbod voor skiërs biedt Flachau ook tal van mogelijkheden om buiten de piste nieuwe dingen uit te proberen. De sneeuw betekent echter niet alleen skiën: het winterlandschap rond Flachau is geweldig om te verkennen met bijvoorbeeld een Segway of Fatbike. Als die te langzaam voor je zijn, stap dan op een sneeuwfiets of een slee: vier verlichte rodelbanen beloven veel plezier! Wie de hele dag in de buitenlucht heeft doorgebracht, kan zich verheugen op warme momenten en waterpret: de nabijgelegen Therme Amadé, met elf zwembaden, een ruime sauna en meerdere glijbanen, zorgt voor veel plezier en algehele ontspanning.

Lekker eten en drinken

Na een dag in de bergen heb je het zeker verdiend om te genieten van lekkernijen zoals Kasnocken-dumplings, Apfelstrudel en Kaiserschmarren-pannenkoeken. De gastronomie die in Flachau wordt geserveerd, wordt gekenmerkt door zijn regionale en seizoensgebonden karakter. De chef-koks van Flachau creëren elk jaar een heel speciaal gerecht: “Total Lokal”. Voor 2021 is het ragout van Flachau-rundvlees in wortelsap met salie-polenta en selderijpuree. Dit zal op veel menu’s in Flachau beschikbaar zijn, probeer het eens uit!

© Flachau Tourismus
© Flachau Tourismus

Direct vanaf de snelweg naar het skigebied

Flachau ligt direct aan de snelweg Tauern A10 en ongeveer 70 kilometer ten zuiden van de Duits-Oostenrijkse grens. Zowel Flachau als Flachauwinkl hebben hun eigen snelwegafritten. De luchthaven van Salzburg ligt op ongeveer 70 km afstand, het treinstation in Radstadt op ongeveer 12 km.

Boek jouw wintersport naar Flachau

Boek jouw wintersport naar Flachau. Of het nu gaat om skiweek, skidagen of familieweek, het juiste pakket is slechts een paar klikken verwijderd: flachau.com/ski-speciaal.

© Flachau Tourismus
© Flachau Tourismus

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.