Ischgl is een wereldberoemd skigebied en dat is niet voor niets. In dit grote sneeuwzekere skigebied komt iedereen aan zijn of haar trekken. Je vindt hier mooie en sportieve pistes waar menig skigebied jaloers op is. En naast deze strak geprepareerde pistes vind je het geweldige off-piste terrein van de Piz Val Gronda. En dan hebben het nog niet over een van de grootste snowparks van Europa. Ischgl is het gebied voor de sportieve skiër! En als je na een dag skiën nog energie over hebt heeft het dorp je nog veel meer te bieden!

Lang seizoen

Ischgl behoort tot de sneeuwzekerste gebieden van Oostenrijk. Het grootste deel van het skigebied ligt boven de 2000 meter. Vanaf november tot en met mei kan hier geskied worden. En dankzij een weldoordacht systeem van sneeuwkanonnen zijn de dalafdalingen zo goed als altijd het gehele seizoen geopend!

Groot gebied

Het skigebied van Ischgl biedt maar liefst 239 kilometer aan pistes in alle moeilijkheidsgradaties. Van blauwe pistes voor beginners tot uitdagende en steile zwarte pistes. De ultramoderne en supersnelle liften brengen je in een oogwenk naar boven zodat je snel veel meters kunt maken!

null

Tax-free shoppen

Ischgl is een grensoverschrijdend gebied waar je kunt afdalen naar het Zwitserse dorpje Samnaun. Hier kun je tax-free winkelen. Maar niet alleen de tax-free voordelen zijn een reden om de afdaling naar Samnaun te maken, ook de afdaling zelf is de moeite waard! Zeker als je dit met de Schmugglerrunde doet, een van ‘s werelds langste skitochten, maar liefst 61,8 kilometer lang voor 13.740 hoogtemeters! Een geweldige tocht voor kilometervreters.

Freestylers en Freeriders

Ischgl is een beetje een freeride geheimtip. Tussen de pistes vind je absoluut geweldig terrein. Mooie open hellingen voor beginnende off-piste skiërs en couloirs voor de echte cracks. Maar helemaal bijzonder is de Piz Val Gronda. Deze top is een off-piste berg waar de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn.Van mooie steile wanden tot heerlijk mellow-terrein. Een droom voor elke off-piste skiër en boarder. En de sneeuw blijft hier lang koud en poederig!

Naast al deze off-piste mogelijkheden heeft Ischgl een van de grootste aaneengesloten freestyle parks waar je je als freestyler helemaal uit kunt leven: of je nou voor het eerst een kicker pakt of een echte parkrat bent.

null

Na het skiën

Na het skiën vind je in Ischgl genoeg om je energievoorraden weer bij te vullen. Geweldige wellness, zeer goede restaurants, mooie winkels en elk seizoen wordt geopend en afgesloten met de ondertussen internationaal bekende Top of the Mountain concerten waar wereldberoemde artiesten optreden!

Absolute top-accommodaties

En last but not least heb je in Ischgl de keuze uit absolute topaccommodaties met een kwaliteitsgarantie. Want één ding moet duidelijk zijn: in Ischgl wordt er alles aan gedaan zodat jij de best mogelijke wintersportvakantie zult hebben.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie