Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nederlandse Ski Vereniging organiseert opleiding niveau 3 voor skileraren in oktober

MarkVermeulen op 09 september 2020

Studenten CIOS Sittard in de skilift tijdens hun opleiding

De Nederlandse Ski Vereniging organiseert in de maand oktober een opleiding niveau 3 voor skileraren. Deze opleiding zal zowel in Nederland als in Oostenrijk plaatsvinden.

Twee cursusdagen in Nederland
Op zaterdag 3 oktober zal de eerste cursusdag plaatsvinden. Op deze dag wordt er geskied op een outdoorbaan. Een week later, op zaterdag 10 oktober, wordt er geskied op een rolbaan. Door deze twee cursusdagen in Nederland maakt de cursist met de ondergronden waarop in Nederland veelal wordt geskied en hierdoor sluit deze opleiding goed aan op de wintersportorganisaties in Nederland.

Sneeuwweek in Oostenrijk
Van zondag 18 tot en met vrijdag 23 oktober zal er geskied worden op de gletschjer van Kaprun. In deze week wordt gewerkt aan de eigen vaardigheden en aan het lesgeven.
De aankomst bij het hotel in de omgeving van Kaprun is op zaterdag 17 oktober en het vertrek op zaterdag 24 oktober.

Inhoud opleiding
Tijdens de opleiding leer je lesgeven aan (licht)gevorderde wintersporters. Je leert hoe je groepen begeleidt wanneer ze een week op vakantie zijn in de Alpen. Maar voorafgaand aan de sneeuwweek in Oostenrijk, zul je vooral aan de slag gaan op de Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan. Daar bereiden veel Nederlandse skiërs of snowboarders zich immers voor op de wintersportvakantie. Lichtgevorderde wintersporters die in Nederland les nemen, willen in een korte tijd zo veel mogelijk leren. Het is dus belangrijk dat jij als leraar precies weet hoe je het beste leerresultaat kunt behalen. Inhoudelijk kan het moeilijker zijn om lichtgevorderden in Nederland les te geven, dan in de bergen. In Nederland verwachten leerlingen vaak veel inhoudelijke kennis van de skileraar. In de bergen kunnen leerlingen lange stukken afdalen en verwachten daardoor over het algemeen minder informatie.

De in Nederland opgedane kennis en ervaring kun je uiteindelijk in Oostenrijk in de praktijk brengen. Tijdens de sneeuwweek ga je veel ski-kilometers maken, maar vooral ook leren lesgeven in de bergen. Daar komt meer bij kijken dan je wellicht zou verwachten! Heb je er weleens aan gedacht hoe het kan zijn als het -15 graden Celsius is, de wind aantrekt en de wolken het zicht belemmeren, terwijl je een groep leerlingen bij je hebt? Goed, vlot en veilig organiseren is nog een hele kunst. Daarnaast leer je lessen opbouwen op basis van verschillende thema’s en krijg je informatie over sneeuw en lawinekunde. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om aan je eigen vaardigheid te werken, een skileraar moet wel het juiste voorbeeld kunnen geven.

Deelnamevoorwaarden
Om deel te nemen aan de opleiding Ski/snowboardinstructeur niveau 3 moet je in het bezit zijn van het diploma ski-instructeur niveau 2 of een gelijkwaardig certificaat. Je kunt direct na het behalen van het niveau 2-diploma starten met deze opleiding. Ervaring op een borstel- of rolbaan is niet noodzakelijk.

Vervolgopleidingen
Na het behalen van een niveau 3-diploma zijn er nog mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen als skileraar bij de Nederlandse Ski Vereniging. We verzorgen namelijk ook opleidingen niveau 4. De niveau 4-opleiding bestaat uit drie deelopleidingen, te weten de 4.1-opleiding, de 4.2-opleiding en de SnowSafety Module. Na het behalen van de drie deelcertificaten behaal je een niveau 4-diploma en een erkend ISIA-zegel.

Kosten en aanmelden
Deelname aan de opleiding kost €1249. Dit is inclusief de hotelovernachtingen en de skipassen. Aanmelden voor de opleiding is mogelijk via deze link.

Vragen?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle informatie! Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.