Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Omdenken tijdens de skiles

gesponsord op 09 november 2020

Skicentrum Heemskerk
Richard Molenaar draait al 30 jaar mee in de wintersportwereld. Als eigenaar van Skicentrum Heemskerk geeft hij al jaren enthousiast ski- en snowboardles én weet hij als geen ander hoe het er in de les aan toe gaat. Daarom geven we het woord aan hem:

“Onze skiklassen bestaan uit 8 tot 12 personen. Vaak is het een gezellig groep met vele bekenden. In iedere groep kun je vaak grofweg de volgende types onderscheiden:

  1. De stuntel: Degene die op de eerste ochtend maar liefst acht keer hard met de sneeuw in aanraking is gekomen.
  2. Het modepoppetje: Het leuke meisje met het volledig volgens de laatste mode gestylede tenue.
  3. De schijterd: Die bij iedere onbalans een imitatie doet van een Mexicaanse profvoetballer die niet geraakt wordt, maar toch ter aarde stort. Inclusief bijpassende geluiden.
  4. De betweter: Die alle Deutsche skitermen al jaaaaren beheerst en daar tot ieders irritatie viel zu gretig gebruik van maakt.
  5. De leider: Beheert uiteraard de consumptiepot en heeft dusdanig veel kennis van het skigebied dat het moment van de koffiepauze en de plek waar deze pauze plaats gaat vinden van tevoren al perfect is uitgestippeld.
  6. Grijze muis: Degene waarvan iedereen steeds de naam vergeet. Krampachtige pogingen om met Hee of Ehh de aandacht van deze persoon te trekken, worden door alle leden van de skiklas ruimschoots en meerdere malen gedaan.
  7. Het supertalent: Gezegend met een bovengemiddeld motorisch talent, een fysieke gesteldheid die je zonder twijfel uitmuntend kan noemen.
  8. De eigenwijs: Die continu de groep kwijt is en het met grote regelmaat op onnavolgbare wijze presteert om ongezien andere pistes en liften te nemen dan de rest van de groep.

Skicentrum Heemskerk

Wie zou jij aanbevelen voor een privé skiles?

De meeste zullen ‘de stuntel’ waarschijnlijk noemen en dat is ook zeker aan te raden om sneller vooruitgang te boeken. Maar ik zal ook zeker het ‘supertalent’ aanbevelen om met een privé skileraar aan de slag te gaan. De skitechniek is daar al goed, maar juist met privéles kunnen we het perfect finetunen! Lang verhaal kort: Neem niet alleen als beginner privéles, maar juist ook als je al goed kan skiën!

Klik hier voor meer informatie over ski- en snowboardles bij skicentrumheemskerk.nl.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer